zamaaero@gmail.com

+385(0)1/3465886

zamaaero@gmail.com | +385(0)1/3465886

Novosti iz svijeta

Lufthansa i opet u štrajk

Zemaljsko osoblje Lufthanse ponovo ide u štrajk, ovaj puta osim Lufthansa u štrajk će i Lufthansa Tehnika i Lufthansa Cargo. Ovaj puta u utorak 20. i srijedu 21.2. Lufthansa kaže da će štrajk biti od 19.2. u 20:00 sati i da će trajati do srijede u 7:10, a Verdi od 20.2. u 4:00 ujutro. Najviše problema će biti u hubovima Lufthanse, u Frankfurtu i Minhenu, no osjetit će se i u Berlinu, Dusseldorfu, Cologneu, Stuttgartu i Hamburgu.

Lufthansa ističe da je na prošlotjednom štrajku bilo otkazano 900 od 1000 letova, te da je bilo pogođeno 100.000 putnika, te smatra da će se ovako nešto ponoviti i ovaj tjedan. Lufthansa je pogođena već trećim štrajkom u desetak dana.

Lufthansa je povisila ponudu na 10% povišice, no Verdi traži 12,5%, kao i jednokratnu isplatu od 3000 EUR radi inflacije. 96% radnika je odbacilo Lufthansinu ponudu. Zemaljski radnici naglašavaju da su piloti dobili daleko veće povišice, te da je Lufthansa objavila ogromne profite, pa smatraju da kompaniji ne može biti problem dio tog profita potrošiti i na radnike.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Lufthansa

9 Komentar/a
Najnoviji
Najstariji
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare

Treba napomenuti da se u Nemackoj u poslednje vreme dogadja daleko vise strajkova nego igde drugde.

Prvo su poceli u S-Bahnu da strajkuju znajuci da bez njih ne moze drustvo da funkcionise i dobili su sta su hteli. Kad su tu poslodavci popustili onda se krenuli da strajkuju u javnom prevozu – naravno i oni su dobili sta su hteli.

Sad je na redu Lufthansa – prvo je bio ground operations a sad vidimo da im se pridruzuju LH Cargo i LH Technik. Ukoliko dobiju sta traze u sta ne sumnjam treba samo da uzmemo kokice i cekamo da vidimo ko ce sledeci da krene u strajk.

U Nemackoj je sve gore dok desnica sve vise jaca. Na istoku imaju oko 35% podrske a na zapadu oko 20%. Za onog iz ex YU ko zivi na zapadu Nemacke to prakticno znaci da svaki peti covek sa pravom glasa koji ga okruzuje zapravo zeli njegovu deportaciju iz Nemacke!

Nek strajkuju, sa njima se mora podijeliti profit.

Prestrašno. Na AfD instagram stranici možete vidjeti otvorenu mržnju prema Hrvatima, Slovencima, Srbima, Rumunima, Albancima, sa sve hash tagovima.

Ne, to ne mozete videti na stranici AfD-a. Ne izmisljajte.

Na sav haos kod Lufthanse jos i KLM otkazao veceras let za ZAG. Mogli su da profitiraju od tih otkazivanja i da napune taj prazan E90.

Da, prazan

Bravo, bravo, bravo!!! Naravno da mora podijeliti profit sa radnicima, oni su ga zaradili. Sad će im oni pokazati da bez radnika PROFITA NEMA.

Pretplatite se na

DNEVNI BILTEN

– bitno više novosti (svaki dan >15)
– bitno svježije novosti nego na zamaaero
– stiže na vaš e-mail svaki radni dan

Na Dnevni bilten su pretplaćene najveće institucije i zračne luke

Pročitajte više>

POŠALJITE NOVOST

Budite i vi novinar zamaaero!
Ako pošaljete 10 novosti koje objavimo možete postati honorarni suradnik
i pisati za novac!