zamaaero@gmail.com

+385(0)1/3465886

zamaaero@gmail.com | +385(0)1/3465886

Novosti iz svijeta

Ryanair ukinuo 700 letova u Lisabonu

Nakon što je Ryanair upozorio vlasti u Lisabonu na činjenicu da TAP Portugal nemoralno zadržava slotove koje ne koristi radi čega se Ryanair ne može razvijati u Lisabonu, a što nije naišlo na odaziv vlasti, Ryanair je poduzeo i konkretne mjere te je otkazao čak 700 letova i tri linije iz Lisabona. Ryanair naglašava da se ne reflektira na privremena ukidanja linija radi Covida-19, nego na činjenicu da je TAP Portugal smanjio flotu za 20% dočim dobar dio slotova neće koristiti u idućih više godina.

Ryanari je ljut i što je vlada odbila otvoriti novi aerodroma u vojnoj bazi na jugoistočnom rubu Lisabona koji bi se sa relativno malo novaca mogao prilično brzo otvoriti te time riješiti problem nedostatka slotova na Lisabonu. Ryanair smatra da bi upravo ovaj aerodrom mogao postati LCC aerodrom Lisabona. Ryanair je također ljut na Portugal što je upucao preko 3 milijarde EUR na TAP Portugal tijekom Covid-19 krize.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Ryanair

2 Komentar/a
Najnoviji
Najstariji Najbolje ocijenjeni
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare

Haha Rajan ljut na ovo, ono, na svasta nesto a u stvari buking mu je u novembru jako los pa mu dobrodoslo da za svoj neuspeh okrivi sve drugo zivo.
Vlada Portugalije je potpuno u pravu. Zar treba da im dozvoli da preuzmu potpunu kontrolu, rasteraju legacy kompanije, unisti domacu TAP i da samo Rajan ostane koji ce posle da ih ucenjuje?
A tek sto planirali da im drzava osposobi aerodrom na kome ne da nece placati takse nego ce jos i traziti da im se plati da bi ga „razvili“.
Jok, eto ti leti tu koliko ti se da pa ako ti se ne svidja spakuj se i idi. Konacno da ih neki ne „ladi po …“ i da im pokaze da nisu centar sveta.

osim zamaaera u klasteru su i:

(Slovenija)

(BiH)

(Srbija)

Pretplatite se na

DNEVNI BILTEN

– bitno više novosti (svaki dan >15)
– bitno svježije novosti nego na zamaaero
– stiže na vaš e-mail svaki radni dan

Na Dnevni bilten su pretplaćene najveće institucije i zračne luke

Pročitajte više>

NAGRADNA IGRA

Osvojite 9 starih razglednica (50+ godina) InexAdrije, Lufthanse, Balaira, Air Lloyda i Ju52
tako da nam pošaljite fotke za foto-spotterski kutak

Pročitajte više>

POŠALJITE NOVOST

Budite i vi novinar zamaaero!
Ako pošaljete 10 novosti koje objavimo možete postati honorarni suradnik
i pisati za novac!