zamaaero@gmail.com

+385(0)1/3465886

zamaaero@gmail.com | +385(0)1/3465886

Novosti iz regije

SMANJENJA: Croatia iz Zagreba za Minhen samo 5 letova tjedno

I nakon što smo se ponadali da je Croatia Airlines konačno napravila jedan dobar potez i pokrenula dva dnevna leta za Minhen, što je do još prije par dana kompanija imala objavljeno na svojoj stranici pokazalo se da nije tako i da će kompanija imati isti broj letova za Minhen kao i tijekom ljeta, tj. da će letjeti ponedjeljkom, utorkom, četvrtkom, petkom i nedjeljom. Nevjerojatno je da kompanija ne leti za Minhen 12 letova tjedno (svakim radnim danom dva i po jedan vikendom) ili bar svakodnevno.

Istovremeno Croatia ima više letova iz Splita za Minhen nego iz Zagreba, odakle leti svakodnevno. Uz to Crotia leti i dva tjedna leta za Minhen iz Osijeka, dočim Hrvatska ima 14 tjednih letova za Minhen.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Croatia Airlines

22 Komentar/a
Najnoviji
Najstariji
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare

Pa dobro, ajde da vidimo koliko će biti punjenje, ako bude 100% sa tom frekvencijom koju su predvidjeli znači da ste Vi u pravu i da bi (je) trebalo uvesti još letova… Sumnjam da će biti više od 50%.
Zagreb nije emitivno tržište, Zagreb je provincija, znam to jer živim tu već 42 godine.

Pa je li mozda problem u ZAG ako ima vise letova iste kompanije za SPU??

Pa mozda putnici ne zele u MUC?? Nego preko MUC negdje drugdje? 😉

ajme koja glupost mili Bože, da četiri leta dnevno! ovo je vrhunac hahahahhahahahah

Zaboravio si Mamića 🙂

Da zaista , tipican primjer zagrebacke ekonomske ekspanzije, 👏👏👏👏

Epic fail.
Mada cim se ni LH ne vraca to znaci da nema leba.

Polako navikavaju putnike da koriste Ryanair 🙂 Da im tranzicija ne bude suviše nagla. Zatvor je suviše mala kazna za neke ljude, a oni verovatno čak ni tamo neće završiti. Da ja tako radim svoj posao, za nedelju dana bih već bio na ulici.

Ne mogu razumjeti. Let četvrtkom navečer uvijek popunjen, eventualno jedno mjesto slobodno. Let ponedjeljkom ujutro također popunjen…
I umjesto da spuste cijenu i napune A319 (obzirom koliko putovanje traje busom i vlakom, po 7-9 sati…mislim da je to prilično realno), oni nabijaju cijene i smanjuju letove.
Kao da žele što prije bankrotirati? Ne razumijem niti malo ove odluke…

onda nemate pojma o avijaciji ako ne razumijete takvu odluku. Bolje uzeti dasha, nabiti cijenu i još napuniti avion nego spustiti cijenu, uzeti airbusa koji košta značajno više po bh i onda još muku mučiti s punjenjem kapaciteta. svašta.

O zrakoplovstvu kao biznisu doista ne znam puno, osim što sam redoviti korisnik. Ali u svakom poslu postoje određene zakonitosti. Ukoliko imaš konkurenciju, ne dižeš cijenu i ne smanjuješ ponudu. Takva politika zagarantirano tjera korisnika u zagrljaj konkurencije. Još ako dodamo da CA ima neiskorištenog kapaciteta, koja je logika ne zaposliti ih, već letjeti s manjim zrakoplovom? Ako vi imate iskustva o zrakoplovstvu…. ekonomija vam nije jača strana

Ma gledajte: ja sam kao i Vi bio vrlo cesti putnik na tom letu. I masina je uvijek bila puna. Ja govorim vec najmanje 10 godina da se barem petkom i nedjeljom stavi A319/320… I kaj se dogodilo? Manje nego nista!!! Usput: 7-9 sati busom i vlakom nazalost nije realno. Bus traje zbog granica u ovo ludo vrijeme duze, vlak je tu negdje oko 9 sati…

osim zamaaera u klasteru su i:

(Slovenija)

(BiH)

(Srbija)

Pretplatite se na

DNEVNI BILTEN

– bitno više novosti (svaki dan >15)
– bitno svježije novosti nego na zamaaero
– stiže na vaš e-mail svaki radni dan

Na Dnevni bilten su pretplaćene najveće institucije i zračne luke

Pročitajte više>

POŠALJITE NOVOST

Budite i vi novinar zamaaero!
Ako pošaljete 10 novosti koje objavimo možete postati honorarni suradnik
i pisati za novac!