zamaaero@gmail.com

+385(0)1/3465886

zamaaero@gmail.com | +385(0)1/3465886

Novosti iz regije

O’Leary u utorak u Zagrebu

Na press konferenciji koja će se desiti u utorak 28.9. biti će osobno legenda zrakoplovstva Europe i CEO Ryanair Holdinga Michael O’Leary. Neupitno je to velik događaj za Zagreb i regiju.

Naravno, O’Leary ne dolazi u jedan grad samo zato da pita ljude kako su, nego uvijek najavljuje velike stvari. Stoga je za očekivati da će objaviti rezultate prvih linija i najaviti nove linije i frekvencije iz Zagreba. Za sada se zna da kompanija planira uvesti nove frekvencije, a koje nove linije će najaviti još nije poznato. Ryanair u ovom momentu ima 2 bazirana aviona u Zagrebu, od XII. mjeseca, imat će 3 aviona, 24 linije i 61 tjedni polazak, a kompanije je navila i baziranje 4. aviona u 2022. Kompanija će u 2022. akumulirati preko milijun putnika iz Zagreba.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Ryanair

44 Komentar/a
Najnoviji
Najstariji
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare

Nije Croatia propala čak ni kad su je neki htjeli srušiti sa raketama (bilo KUB bilo R60) a neće ni sada kad dolazi neki Irac prodavati pamet i govoriti o sebi u superlativima.

Neka ne treba ni dolaziti.

Ja bih volio kad bi država intervenirala, ne samo financijski nego i odlučno, ne dozvoleći da se po nama gazi samo tako, da u ovoj tzv. EU ne buemo 13 prase.
Kad smo ih trebali oni su rekli : not our problem.

Sudeći po imenu, vi ste bili taj operator KUB-ova i R60.

Ili uhljeb u OU 🙂

Niti uhljed niti išta sa Croatiom samo volim svoje. Ima nas koji i volimo Hrvatsku ali nažalost jako malo!!

Operater Kubova i R60 ne možete biti jedna te ista osoba s obzirom da se jedni ispaljuju s Zemlje a drugi iz zraka, s različitih platformi koje traže osobe pilote/operatere različitih znanja i sposobnosti i mentalno/fizičke spremnosti.

Sudeći po imenu vi ga očito nemate, ovo je forumski nadimak koji nema veze s stvarnim imenom.

Nisu Croatiju uništili ni KUB ni R60 ni Irac već domaći izdajnici.

Istina, nažalost ali istina.

Ko će koga nego svoj svoga.

Ma Alene jasmo mi je, znam da smo sami krivi što smo 13. prase, pogotovo zbog one 5.kolone koja je počela poslje 2000-e, od sustavnog uništavanja vojske pa do sve ijedne državne tvrtke, imajući sindrom IMT (imal mene tute).
Znam da vi volite Croatiu čak i više nego ja – onaj tko najviše kritizira to radi iz ljubavi iz želje da se to promijeni na bolje i na tome vam svaka čast.
Ali ipak je bolno gledati da u ovakvom svijetu kakav je trenutno polako gubimo svoj indentitet za kojega su mnogi dali svoj život….

Lol

Kako ja jako cenim sve prave patriote – razume se, i hrvatske – znajte da nije sve tako crno i da život ide dalje. A to što treba da propadne – nek propadne. Doći će, jednom, neki pametni ljudi, napraviće kompaniju, dobrog koncepta, umeće da iskoriste komparativne prednosti koje Hrvatska ima – onoliku obalu, dijasporu, itd. – i biće bolje nego sa dosadnom CA. Ne završava se ništa ni 2021, ni 2028. Leteće se i na struju, možda i na vetar. Leteće se. Živeli!

Dolazi da krene da ubijedi zl da naplaćuju wc i dijele profit.
Šalu na stranu, dolazak Ryana i ekspanyija je odlična vijest, ali miže bit i da se sve brzo preokrene. Treba vidjeti u kom će smjeru teć ova priča kroz godinu dana.

Bit će nekih pretumbavanja, a tek ćemo vidjeti nakon pet godina kad isteknu poticaji. Do tad tko živ tko mrtav.

RIP OU

Dobro je da je u CTN konačno detektiran korijen problema… A to je flota. Dakle radi se o slijedećem kod 50%0 flote imaju 30ak sjedala premalo, a kod drugih 50% između 10 i 30 previše…
Sad kad je to riješeno, nema više zapreka.

I jos i novi sajt.

Ali je A220 eko frendli 😂 a i lepsi od A319. Otici ce makar sa stilom 😍
Nece reci da su propali sa starim A319/320 nego sa novim A220.

Pa to je konačno rješenje…

Koje su sanse za uvođenje malo daljih linija, npr. Maroko, Tenerife, Amman? Ili npr. Porto, Valencija, Edinburgh, Riga?

Pa ni Spanjolska ni Engleska nisu udaljenije od Portugala, Maroka, Jordana… Baciti oko na kartu 😉

Nadam se da će najaviti uvođenje domaćih linija 🙈

Nije da baš nešto volim Ryanair, ali njihov dolazak u Zagreb je odlična vijest. To će sasvim sigurno izazvati reakcije ostalih kompanija. Tu, naravno, ne mislim na Croatiju Airlines. Dolazak Ryanaira može samo ubrzati njihovu agoniju.

Pretplatite se na

DNEVNI BILTEN

– bitno više novosti (svaki dan >15)
– bitno svježije novosti nego na zamaaero
– stiže na vaš e-mail svaki radni dan

Na Dnevni bilten su pretplaćene najveće institucije i zračne luke

Pročitajte više>

POŠALJITE NOVOST

Budite i vi novinar zamaaero!
Ako pošaljete 10 novosti koje objavimo možete postati honorarni suradnik
i pisati za novac!