zamaaero@gmail.com

+385(0)1/3465886

zamaaero@gmail.com | +385(0)1/3465886

Novosti iz svijeta

Ryanair: Mađarska odluka je nelegalna

Ryanair, kao broj 1 prijevoznik Mađarske, je objavio da ne prihvaća kaznu Mađarske, za koju obavijest još nije dobio. Ryanair naglašava da temeljem uredbe EU 1008/2008 zračni prijevoznici imaju slobodu određivanja cijena zračnih karata po vlastitom nahođenju, bez uplitanja vlada ili njihovih agencija za zaštitu potrošača. Ovaj zakon EU-a zabranjuje mađarskoj vladi uvođenje retroaktivnih putnih poreza. Ryanair smatra da je još više nezakonito ograničiti pravo zrakoplovnih prijevoznika da takve neopravdane poreze prebaci na putnike.

Kao reakciju na dešavanja u Mađarskoj Ryanair je odlučio smanjiti broj linija u Mađarskoj i prebaciti ih na okolne države, Austriju, Slovačku, Rumunjsku i Hrvatsku.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Ryanair

29 Komentar/a
Najnoviji
Najstariji
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare

Trebala bi se organizirati sjednica predstavnika svih aerodroma i usuglasiti uvjete koje ce diktirati Ryanairu. Kartel ili ne, to rade i aviokompanije, pa zasto ne bi i zracne luke.

Treba hitna sjednica Europske komisije. Ovo što Mađari rade je prešlo sve mjere

Zašto? Zato što Mađari plaćaju litru benzina 1,22 eura, jer plaćaju svega par centi po kilowatu električne energije, zato jer su cijene prehrambenih proizvoda u Mađarskoj stabilne? Ili zato što ne režu granu na kojoj sjede kako to čini ostatak EU? I molim vas: nemojte mi sada sa nekakvom solidarnošću koja to nije…

Ne znam jer se ne bavim mađarskom politikom. Ono kaj ja vidim je da ja plaćam kilovat struje oko 30 centi (bilo je 7), da ja plaćam litri dizela 1,85 a bilo je već i
2,15 (bilo je u siječnju 1.35), da ja Lož ulje plaćam litri 1,60 (bilo je 75 centi), dok su i Mađarskoj cijene stabilne. O prehrambenim artiklima da i ne govorim… I Mađari se neće u zimi smrzavati kao ostatak Europe… Sumnjam da će im ovih 10 eura po FR putniku išta bitnoga donijeti.

To dal će se Mađari smrzavati manje objesite mačku o rep. Ostatak Europe se priprema za najcrniji scenarij dok Orbar laje i daje obećanja kako će sve biti divno koja ne može ispuniti. Vidite razliku?

Živi bili pa vidjeli… Gledajte Max, ja sam o koroni imao svoje mišljenje i za to bio i vrijeđan i kritiziran, na nekom medijima i baniran. Iz toga sam naučio lekciju i sada se u vezi i rata u Ukrajini i inflacije i umjetne nestašice roba uglavnom držim po strani i ne komentiram. Vrijeme će pokazati. U vezi korone sam gotovo u svemu bio u pravu, moje percipiranje rata polako i sramežljivo se potvrđuje u medijima, da li sam u vezi Orbana u pravu ili ne, vidjeti ćemo. Ne želim ići u detalje jer tome ovdje nije mjesto, ali interesantno je da medijski shitstorm ide uvijek protiv onih koji nisu na liniji Bruxellesa i onih koji ne slijede bezpogovorno i bez ikakve kritike zacrtani put von der Leyen and Co. Sjećate li se shitstorma protiv Poljske u doba financijske krize? Sve ovo što se događa u zadnjih 2,5 godine dobro je organizirano i planski vođeno. Na njihovu žalost ali im ljudi otkazuju poslušnost i zato ova hiperinflacija kao kazna. Na koju će slijediti kazna time da će se ljudima isključiti struja (ja sam 59, prošao sam puno toga, ne znam koliko ste vi stari, ali ja se još jako dobro sjećam redukcija struja u Zagrebu sredinom sedamdesetih, i nikada do sada nije bilo toliko laprdanja o nekakvom Blackoutu), jedan novi virus isto tako nije nemoguć (poslušajte malo laprdanja i politike i svjetskih “gazdi” iz sjene kao što je Gates). Sve teorije zavjere? Htio bih vjerovati da je to tako, ali mi životno iskustvo to ne dozvoljava…

Ko kaze da nece ispuniti? Ima nezavisan tok i nafte i gasa. Skladista. Jedino ako EU osluci i naredi Bugarskoj da odseku gasovid sto ide za Srbiju u Madjarsku. Dakle,nece biti zime za Madjare.

Pravilan rezon. U Srbiji je kw 1. Cent. Gorivo 1.62 i to je bass skupo za razliku od ostalog. U pravu ste,ne seku granu. Cisto se pitam kako je moguce ova samoubilacko ponasanje a onda shvatim ,sujeta,slepilo inat.

Nažalost nisu ni sujeta, ni slijepilo ni inat. Ovo je sve dio plana. Proguglajte malo “Claus Schwab and great reset”… I takvi kao Orban smetaju! Ili FPÖ u Austriji, AfD u Njemačkoj, FN u Francuskoj, …

Nemojte vjerovati EU medijima. Mađari znaju šta rade

Pogledajte koliko inflaciju imaju Mađari, kolike poreze imaju, koliko benzina mogu kupiti po toj cijeni, itd.
Orban ima autokratski režim gdje se glasači kupuju tim mjerama kojima se vi divite a poslije izbora koga briga.
A Orban ima naviku davati te bombastične izjave i onda poslije cviliti EU za povlastice. Nešto slično bi moglo biti sad kad drži štangu Putinu a onda kad mu Putin uđe u Mađarsku će doći cviliti NATOu za pomoć.

Wizz Air dobija non stop nove avione. Svakog dana objavljuju nove linije.
Iako znamo ko stoji iza te kompanije ipak se smatra „madjarskom“.
Nista im ne bi falilo da uprazne prostor proterivanjem Ryanair-a.

Wizz air zaista nema gotovo nikakve veze sa Mađarskom. Za početak nisu ludi da imaju sjedište u Orban-landu.

Sta sve Ryanair radi i kakav odnos ima prema uposljenicima, aerodromima itd. ne da je odluka Madjarske nelegalna nego bolja nije mogla da bude.

I umesto da se smire, resetuju se, odmah ucena. Odmah ce seliti linije da bi pokazaöi snagu.

Daleko im kuca bila…

Malo manje gledajte EU medije

Nije vam svaka država Srbija pa da postoji “EU medij” i “ne EU medij”.

To su namjenska sredstva a ne za krpanje budžeta.

Pretplatite se na

DNEVNI BILTEN

– bitno više novosti (svaki dan >15)
– bitno svježije novosti nego na zamaaero
– stiže na vaš e-mail svaki radni dan

Na Dnevni bilten su pretplaćene najveće institucije i zračne luke

Pročitajte više>

POŠALJITE NOVOST

Budite i vi novinar zamaaero!
Ako pošaljete 10 novosti koje objavimo možete postati honorarni suradnik
i pisati za novac!