zamaaero@gmail.com

+385(0)1/3465886

zamaaero@gmail.com | +385(0)1/3465886

Novosti iz regije

EKSKLUZIVNO: Air Montenegro nabavlja 3. avion

Air Montenegro planira nabaviti treći avion do iduće ljetne sezone u dry leasu, no to neće biti Embraer E195 4O-AOC. Naime vraćanje tog aviona u prvobitno stanje bi koštalo puno previše, a Vlada Crne Gore bi ga morala iznajmiti Air Montenegru pod tržišnim uvjetima zbog Agencije i Europske Unije. Air Montenegro smatra da bi iznajmljivanje aviona pod komercijalnim uvjetima na slobodnom tržištu bilo puno jeftinije.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Air Montenegro

28 Komentar/a
Najnoviji
Najstariji
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare

tacno ce nabavit neki ATR

Najbolje da iznajme E195

Pa koji avion nabavljaju? E195?

E70, daily Ljubljana flights

A320?

koji onda alene?

b787? a350? salim se koji znate li

Da se želi lako se napiše ugovor gdje vlada iznajmljuje avion po tržišnim uvjetima, ali su dužni platiti vraćanje u prvobitno stanje, i tu se “prebiju” dugovanja”.

Sta ce biti sa tim avionom. Vlada ce ga platiti i otice u delove i na rezanje?

Kad se može očekivati da se učlane u IATA i da li imaju u dugoročnim planovima da nabavljaju E170?Da li ste možda saznali jel razlog za smanjenje frekvencija za BNX – slaba potražnja?

Potražnja je dobra jer sam skoro letio Tivat BNX. Avion skoro potpuno ispunjen premda su povisili cijene prilično. Nemaju kapacitet

I ja sam letio BNX – TIV,sa windrose,ali popunjenost je nesto veca od 68 posto,sustina je da bi trebala biti sad u ovom momentu 85 da ne kazem 90 posto

Meni nije jasno zasto bi oni morali da slusaju i primenjuju EU pravila kada nisu EU clan? EU cesto ima pravila koja guse konkurenciju i daju prednost ogromnim industrijskim konglomeratima.

Drugim recima sve je napravljeno tako da moras da ih slusas ili si odmah obojen kao problematican. Sve jaka demokratija!

EU ima često pravila koja guše konkurenciju? Wow. EU pravila bar kad je reč o avijaciji stimulišu EU konkurenciju u okvirima EU. OU može za tri dana da počne da leti liniju Frankfurt-Minhen ili Pariz-Ibiza ako to želi, pod istim uslovima koji su dostupni ostalima, od kojih su svi mega u odnosu na OU. Mnogi koriste te opcije (Air Baltic, svi LCC prevoznici…) tako da apsolutno ne stoji da EU pogoduje velikima. Kapitalizam im pogoduje (veći kapital – veća mogućnost za veći prinos na kapital), ali tako je svuda gde je neka forma kapitalizma, dakle u gotovo celom svetu.

Pretplatite se na

DNEVNI BILTEN

– bitno više novosti (svaki dan >15)
– bitno svježije novosti nego na zamaaero
– stiže na vaš e-mail svaki radni dan

Na Dnevni bilten su pretplaćene najveće institucije i zračne luke

Pročitajte više>

POŠALJITE NOVOST

Budite i vi novinar zamaaero!
Ako pošaljete 10 novosti koje objavimo možete postati honorarni suradnik
i pisati za novac!