zamaaero@gmail.com

+385(0)1/3465886

zamaaero@gmail.com | +385(0)1/3465886

Novosti iz regije

Croatia Airlines još tri linije prebacila iz Zagreba za Split

Još tri linije je Croatia vrlo neinteligentno prebacila sa Zagreba na Split. Za Bucharest iz Zagreba nema konkurencije jel u ovom momentu nitko ne leti. No, zato u Splitu ima konkurenciju jakog LCC BlueAir koji će letjeti jednak broj letova (po dva tjedno no sa duplo većim avionom). Za očekivati je da će za Bukurešt iz Zagreba vrlo brzo letove pokrenuti Ryanaira, TAROM ili BlueAir. Bravo genijalci iz Buzina.

Jednako tako za Prag iz Zagreba kompanija nema konkurencije. No njihov jedan let tjedno iz Splita imaju konkurenciju ekstremno agilnog Smartwingsa koji leti svakodnevno. Da, vrlo je logično ne letjeti iz svog huba gdje nemate konkurenciju, već iz sekundarnog aerodroma gdje konkurencija ima sedam puta više letova. Za očekivati je da će za Prag iz Zagreba letove vrlo brzo pokrenuti Eurowings, Ryanair ili ČSA.

Na koncu kompanija je odlučila ne obnoviti liniju Zagreb-Milano iako Ryanaira leti iz udaljenog Bergama 4 puta tjedno. No, zato će njihova dva tjedna leta konkurirati jednako tako agilnom i jeftinom easyJetu koji će za isti grad (Milano Malpensa) letjeti bitno više, čak šest puta tjedno. Majke mi pitam se jel to netko u Buzinu igra par-nepar bim-bam-bus sa odabirom linija ili to čine onako nasumice, kako im padne na pamet. Jel svi ovi potezi su krajnje nelogični i komercijalno potpuno neisplativi.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Croatia Airlines

107 Komentar/a
Najnoviji
Najstariji
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare

Nije samo to problem u Croacia Airlinesu ,nego se netko dosjetio da letove iz Dublina za Zagreb preusmjeri u Split sa presjedanjem u razmaku od 5 sati i da onda vraća putnike iz Splita u Zagreb.Ali očito je da se mogu igrati sa putnicima i dodatnim troškovima jer im ionako država sanira gubitke na račun poreznih obveznika.Naime radi se o letovima koji si rasprodani prije par mjeseci.

Tako je prije bilo s putnicima iz Dublina za Split. Morali su radit presjedanje i čekat u Zagrebu.
Ovo je ispravan potez jer je putnika na liniji za Dublin daleko više sa juga nego sa zagrebačkog područja.

Split je propulzivnije tržište ljeti nego Zagreb.

Ako Croatia ne bude nabrijavala cijene i imala dobra vremena odlazaka i dolazaka moglo bi se ovo seljenje linija ljeti u Split pokazati kao dobar potez.

Pa uz ova dva uslova dosta OU poteza bi se moglo smatrati dobrim. Problem je samo što ova dva uslova retko koji njihov let zadovoljava. Možda su prvo mogli da pokušaju da ova dva uslova ispune na nekoj zagrebačkoj destinaciji.

Rijetko koji let zadovoljava???? Pa, Croatia ima izvrsna vremena i dolazaka i odlazaka i u Zagrebu i Splitu.

Kako za koga. Za ljude sa hrvatskih PSO linija nema. Za ljude iz Sarajeva i Skopja gotovo da nema. A nabrijane cene ima redovno.

Većina OU domaćih i međunarodnih letova su jako dobra odlazna i dolazna vremena. Pogotovo linije kojih ima više dnevno.

Za Skopje ima bolje vrijeme nego Air Serbia iz Beograda.

Ne znam na koje točno primjere mislite, ali kad god bih predsjedao u hubu koji je Croatia feedala nikad nisam čekao 8 sati. Dapače, uvijek je to bilo razumno vrijeme. Ista stvar kad sam iz konekcijskog huba išao prema Zagrebu s Croatijom.

8 sati imaju layovere i KLM i Lufthansa, tad je cijena leta jeftinija, pa tko voli nek izvoli.

Pa, malo bi bilo preambiciozno da bude savršeno konektiran svaki let sa svakim aerodromom, pogotovo Dublin koji je letio 3x tjedno.

BTW., Air Serbia, na koji vi imate crush, ima najgore moguće vrijeme dolaska i odlaska u Zagreb. Iz Zagreba se na njihov hub u Beogradu ne možete priključiti ni na jedan let osim ako ne mislite čekati 10 sati. Zbilja ne vidim smisao JU linije Beograd – Zagreb.

Kojoj regiji? Prema Skopju i Sarajevu gdje i Croatia leti?

Air Serbia sa ovakvim vremenima polaska i dolaska bolje da ukine liniju Beograd – Zagreb.

Netočno u većini napisanog.

Ne skroz, ali uglavnom da.

Koje konekcije naprimjer?
Znam da za London su konekcije lošije zbog slotova, za Brusseles su zbog (pretpostavljam) diplomata loše jer avion kreće u 6 ujutro iz Zagreba.

Ima izvrsnu reputaciju koju vi pokušavate ugroziti ali vam nitko izbiljan ne vjeruje.

To nesumnjivo jest dobar potez.
Lova se bere tijekom ljeta i bere se na obali.

Prvo pričekajte financijske rezultate pa onda procjenjute kvalitetu poteza.

Sigurno žele sabotirati ZL Zagreb kao takvu te svoje putnike preusmjeriti u Split.. uskoro Ce biti vise i jačih informacija sto se tiče drugih konektiranih letova zaobilazeći ZG;

Pa, linija za Dublin nije imala konekcije ni kad je letjela iz Zagreba.

Bravo Croatia.

Vidi se da je autor zatečen agilnošću Croatije. On bi da sve bude po starom kad je riječ o Zagrebu, ali to više ne bumo gledali.
Navodi da je glavni hub Croatije Zagreb kao da je to sveto pismo. Ne shvaća da je biznis dinamična kategorija i da glavni hub CA može biti Split.

Zagreb je mnogima sve manje interesantan. Tokovi novca su bitni. Zagreb zaostaje općenito kao grad jer tu vlada socijalističko uhljebnička kasta.

Osobito u Turističkoj zajednici.

Drpa se lova preko studentskih ugovora.

Policija istražuje.

Vidjet ćemo kakvi će biti rezultati istrage.

Bravo, bravo i bravo CA.

Cemu ovaj clanak kad se ovo zna vec mjesec dana . Kakav lovac na klikove .

Niste naveli ništa novo. Već nekoliko puta ste spomenuli koja je konkurencija na linijama, koje će aviokompanije uvesti letove iz Zagreba ako OU neće i broj frekvencija. Jedino novo su uvrede managementa OU.

Što ste novo naveli, a da prije niste?

Nisam mislio na broj redova već količinu podataka. Što je uopće novo, osim više redova?

Zašto mi brišete komentare i ne odgovarate na pitanja? Koje ste nove informacije konkretno naveli (informacije, a ne redove)?

Analiza je nepotpuna, bez bilo kakvih opipljivih činjenica, financijskih. To je isto kao da autor kaže da ćemo se nas dva bolje najesti sami u restoranu za 100 kuna jer nema konkurencije..nego nas 5 s 2000kn jer nas je previše. Očito je da u Zag love nema

Nema financijskih pokazatelja što bi značilo da ne bi trebalo ni biti zaključaka gdje je profitabilnije letjeti.

Količina konkurencije ne dokazuje puno toga kada je u pitanju profitabilnost. Je li za OU profitabilnije letjeti za Baku gdje nemaju konkurencije ili za Pariz gdje imaju?

To sam i rekao. Uz to sam rekao da ne bi trebalo biti ni zaključaka o profitabilnosti ako nema ni podataka što je poprilično logično.

Gdje sam ja uspoređivao Baku i Pariz pobogu?! Ono što sam rekao je logika, a to je da nepostoji korelacija između konkurencije i profitabilnosti (to sam pokazao na primjeru)

“Vidim da ne znate baš puno o zrakoplovstvu i businessu opčenito.”
Zbog čega? Je li možda profitabilnije otvoriti restoran u nekom selu u Slavoniji gdje nema konkurencije, točnije nema drugih restorana, ili restoran na obali punoj turista ali gdje imate konkurenciju?

I još uvijek ja “neznalica” očekujem od vas konkurentne brojeve za Aegeanovu bazu u Solunu kada ste već moj broj od +11.300 lako pobili sa argumentom “nop”.

Zašto mi je komentar obrisan?

Po meni je smisleno reći da su linije nelogične i da će vjerovatno gubiti novac, no reći da OU ,,igra par-nepar bim-bam-bus sa linijama” ili da bi (iz prošlog članka) OU ,,malo kakila malo piškila” je neozbilno za jedan portal.

Nije smisleno s obzirom da nema ni jedan konkretan podatak (ni o profitabilnost letova prema ovim destinacijama iz Zagreba u 2019., ni broj putnika iz Splita i Zagreba, ni broj frekvencija na ovim linijama iz Splita 2019. godine).

To što linije imaju konkurenciju ne znači ništa za profitabilnost istih.

Ma kako bilo ko od nas može da zna profitabilnost bilo koje pojedinačne linije? To nije javni podatak ni u jednoj kompaniji na svetu. A opet pišu se analize širom sveta. Ali tamo je lako: ako je neko pun, a reže, znači profit je neadekvatan, nema treće. A ovde pojma nemamo da li OU ide u Split zbog profita ili hira ili tek da bi rekli da nešto rade. Oni, koliko vidim, ćute o ekspanziji u Splitu.

Zašto mi je ponovno komentar obrisan?

Zašto ste ga meni obrisali???

Naravno da je komercijalno neisplativo, lijepo je nspisao i dao analizu konkurencije. Istinski je puno previse konkurencije u Splitu! Ovo sto se Croatia sveti Zagrebu je komicno, ali ce nas kostati!

Nije napisao ništa konkretno jer se još uvijek argument bazira na logici da je manje isplativo letjeti tamo gdje u ima konkurencije, nego tamo gdje je nema (što naravno nije istina).

U ovoj analizi nije uzeto u obzir, ni veličina tržišta za ove letove, ni popunjeost i yield letova iz Zagreba prema ovim destinacijama, a ni broj frekvencija koje su se prije operirale.

Također ova analiza dolazi do nekih nelogičnih zakkjučaka poput da su Malpenesa i Bergamo skroz drukčija tržišta. Jer eto, tko ide za Milano preko aerodroma Milano Bergamo zapravo ne ide u Milano.

Istinski dobar clanak! Previse vrludaju, istinski puno previse. Kako prebacuju ove linije nasumice i bez ikakve analize ne bi nas trebalo iznenaditi ni da Zagreb Zadar Pula prebace na Split Zadar Pula!

Komična analiza. Milano Malpenesa i Milano Bergamo služe skroz drukčijim tržištima tako da tržinog natjecanja nema? Smiješno.

Meni je istinski dobra analiza! Pobogu covjece kako ne moze usporedjivati Malpensu i Bergamo?

Vidi se da se autor pojavljuje i u komentarima kao anoniman. Prepoznajemo ga po nekim uzrečicama.

Nije istina da je Bergamo udaljen. Bez ikakvih većih tehičkih problema možete provjeriti da su udaljenosti Malpenese i Bergama poprilično jednake od Milana. Preko Google Mapsa možete jednostavno provjeriti da do Malpenese treba 47, a do Bergama 49 minuta. Što znači da je razlika zanemariva i da vam argument ne stoji.

Uredu.

No još uvijek oba su aerodroma relativno jednako udaljena, a i oba imaju povezanost sa centrom grada. To je ono što je putniku relevantno. Neće sada putnik platiti 50, 60, 70 € veću kartu samo zato što jedan aerodrom je nešto više povezaniji sa centrom, a oba su još povezna. Također trebate uzeti u obzir ono najrelevantnije, a to je cijena. Trenutačne Ryan cijene na liniji za Milano su relativno niske i tu OU nema prevelike šanse. S druge strane Easy Jet cijene za Milano su sličnije OU cijenama tako da je za OU daleko logičnije konkurirati Easyjetu.

Nije istina.

11.7 85€
12.7 105€
25.7 40€

Još uvijek je cijena viša nego Ryanovaa u Zagrebu.

Osim toga ste i sami svjesni da za jeftiniju cijenu karte putniku nije problem imati nešto slabiju povezanost sa centrom. Da nije tako koncept udaljenih alternativnih aerodroma nikada ne bi uspjeo.

Ta razlika aerodroma je neznačajna pošto imaju istu udaljenost, a prosječnog putnika nije briga za razliku Malpenese i Bergama.

Ma i vi sami znate za to.

Prevoz Terabusom od Bergama traje kraće nego od Malpese.A i karta je jeftinija, tako da je moj izbor uvek Bergamo.

Pretplatite se na

DNEVNI BILTEN

– bitno više novosti (svaki dan >15)
– bitno svježije novosti nego na zamaaero
– stiže na vaš e-mail svaki radni dan

Na Dnevni bilten su pretplaćene najveće institucije i zračne luke

Pročitajte više>

POŠALJITE NOVOST

Budite i vi novinar zamaaero!
Ako pošaljete 10 novosti koje objavimo možete postati honorarni suradnik
i pisati za novac!