zamaaero@gmail.com

+385(0)1/3465886

zamaaero@gmail.com | +385(0)1/3465886

Novosti iz regije

ZL Split zatvorila Covid centar za testiranje

Zračna luka Split je zatvorila Centar za testiranje protiv Covida-19. Ukoliko putnici i dalje imaju potrebu testiranja isto će morati činiti u testnim centrima u gradu.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: ZL Split

35 Komentar/a
Najnoviji
Najstariji
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare

Na zračnoj luci Dubrovnik se zatvorilo prije mjesec dana.

Vrlo neosgovorno!

Onaj ko mora. Nemojte prejudicirati!

Zato što još postoje države,koje traže rezultate testiranja

Austrija. Kolega lekar je isao poslovno, da radi odredjeno vreme u Becu, i trazili su mu negativan PCR odmah po dolasku. Najlakse mu je bilo da ga uradi na aerodromu.

Trazi za lekare da bi usli u bolnicu. Neka Vam g. Foglar potvrdi. Ne za ulazak u zemlju, ali da za ulazak u bolnicu.

Krivo! Sve je ukinuto… Još do kraja veljače su obavezne FFP maske u bolnicama, ali i to od 01.03. se napokon ukida!

PCR test nije dijagnostička metoda.
Nepouzdano. Ako napravite 45 ciklusa možete dokazati prisutnost svega, odnosno bilo čega svugdje. Cijela farsa se i temeljila na tom testu. Sam WHO je to priznao isto kao i osoba onda je radila na patentiranju testa.
Farsa. Ali polako priča propada.

To je ionako ad hoc napravljeno tako da se u slučaju povećane potrebe uvijek može ponovno aktivirati

Vrlo neodgovorno? Do kada bi po vašem to ludilo još trebalo trajati? Čudim se više da nisu zatvorili već prošlo ljeto!

A kako Vi, Alene Foglaru, komentarisete to sto jedna drzava i velesila kao sto je SAD trazi vakcinaciju za ulazak? Je li to neodgovorno, ili pak nije zato sto tako kaze SAD?

Lepo sto se slazemo, samo ne secam se da ste neki clanak na tu temu napisali?

Sto niste? Pisali ste za Tajland, ako se dobro secam. Sto ne i za SAD onda?

Pisali ste:
09.01.2023
02:43
Tajland ponovo uvodi obvezu cijepljenja

@anonimac 15.42: Tajland je taj dan između 08.00 i 12.30 izdao točno 6 različitih direktiva da bi u 12.30 sve objavljeno povukli i vratili se na “nulu”. Stoga je taj primjer loš!

A kako vi komentarišete što SAD traži da turisti budu samo dva puta cijepljeni, bez obzira što je NAUČNO dokazano da cijepivo stvara imunitet maksimalno 3 mjeseca – ako uopće? Kako vi komentarišete činjenicu da je tada upotrebljavano cjepivo kompletno beskorisno već od varijante delta, a kamoli ne danas kada smo već iza sebe ostavili i omikron? Naravno uzimajući u obzir da su oni koji su se dali navući na mRNA bućkuriš, drugu dozu cjepiva primili negdje sredinom ili krajem 2021. godine… A iza toga nitko normalan se više nije cijepio. I stoga je to čisti akcionizam? Zašto recimo Kanada ne traži već pola godine potvrdu o cijepljenju? Da nije slučajno traženje USA povezano sa financijskim interesima Pfizera?

Na temu efikasnosti vakcina necu odgovoriti jer to nije tema za ovaj sajt. Za ovaj sajt od interesa moze biti samo ogranicenje za ulazak u drzavu.

Kako komentarisem vakcinu za ulazak? Komentarisem da su kreteni sto to traze. Ne podrzavam to i smatram da je u 2023. godini totalno besmisleno kada su sve velike drzave to ukinule, pa cak i Kina i Australija! Kina koja je bila najtvrdja po tom pitanju.

Ako sam vas krivo razumio, oprostite. Ja sam vaš komentar shvatio kao podršku obaveze cijepljenja za ulazak u neku državu i stoga je moj odgovor tako koncipiran. I da, to itekako ima veze sa efikasnošću cijepiva. Ja osobno nemam ništa protiv ako se za putnike iz jedne zemlje pogođene recimo žuticom ili malarijom, traži dokaz o cjepivu. Jer to cjepivo zaista stvara sterilni imunitet Što se za mRNA ne može baš reći… I stoga je kompletna kretenarija da se to cjepljenje traži ili se tražilo!

Pretplatite se na

DNEVNI BILTEN

– bitno više novosti (svaki dan >15)
– bitno svježije novosti nego na zamaaero
– stiže na vaš e-mail svaki radni dan

Na Dnevni bilten su pretplaćene najveće institucije i zračne luke

Pročitajte više>

POŠALJITE NOVOST

Budite i vi novinar zamaaero!
Ako pošaljete 10 novosti koje objavimo možete postati honorarni suradnik
i pisati za novac!