zamaaero@gmail.com

+385(0)1/3465886

zamaaero@gmail.com | +385(0)1/3465886

Novosti iz regije

PRVI OBJAVLJUJEMO-NAJAVE: EasyJet povećava u regiji za Novu godinu

EasyJet kao i niz drugih kompanija u regiji, povećava broj letova oko Nove godine. Na liniji Basel-Beograd kompanija sada operira dva leta tjedno, od 5.12. uvodi i treći let, da bi od 21.12. uvela i četvrti tjedni let (ponedjeljak, srijeda, petak, nedjelja). Tako će operirati do 9.1. nakon čega ukida letove na ovoj liniji. Za Genevu easyJet leti trenutno dva tjedna leta, od 7.12. uvodi još dva leta (ponedjeljak, srijeda, petak, nedjelja). Peti let će imati iznimno 20.12, 3. i 10.1. Nakon 15.1. kompanija ponovo leti 2 tjedna leta.

Iz Ljubljane za London Gatwick kompanija trenutno operira samo jedan simbolični let. Od 8.12. letjet će tri tjedna leta (ponedjeljak, četvrtak i subota), a tako će letjeti do 5.1. nakon čega leti dva tjedna leta.

Iz Skopja za Genevu kompanija leti dva tjedna leta, a od 14.12. uvodi i treći tjedni lete (ponedjeljak, srijeda i petak). Nakon 11.1. ponovo leti dva tjedna leta.

Iz Prištine kompanija trenutno leti 11 tjednih letova. Od 5.12. broj letova spušta na 10 tjedno. No, već idući tjedan ponovo povećava broj letova na 11 tjedno. Od 19.12. povećava broj letova na 12 tjedno, a od 31.12. leti čak 14 tjednih letova (po dva svaki dan). Od 16.1. kompanija će smanjiti broj letova na 5 tjedno. Za Berlin easyJet leti dva tjedna leta, no od 15.12. broj letova povećava na 4 tjedno, da bi od 31.12. letjela 5 tjednih letova (svaki dan osim utorka i srijede). Nakon 7.1. broj letova se vraća na dva leta tjedno. Za Genevu easyJet leti 9 tjednih letova, no od 7.12. kompanija povećava broj letova na 11 tjedno (svaki dan dva osim utorka, subote i nedjelja kada leti jedan tjedni let). Nakon 11.1. kompanija će smanjiti broj letova na pet tjedno.

Ovo znači da će nakon Nove godine easyJet u regiji imati 14 letova više. Nažalost nakon Nove godine broj letova se smanjuje i na manji broj nego u IX. mjesecu, pa će u I. mjesecu u regiji imati čak 11 letova manje nego u XI. mjesecu.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: easyJet

14 Komentar/a
Najnoviji
Najstariji
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare

A šta mislite ima li Easy Jet perspektivu u Sarajevu ?

Mislite na to sto mediji uveliko pisu da ce easyJet doci u Sarajevo?

Da. Mislim na to

Imam isto mišljenje. Ali opet mi je to logičnije, nego kada pročitam komentare neke da bi trebala Croatia bazirati avion. Ko tako misli, stvarni je lud. Jedine opcije su Ryanair, Eurowings ili možda LOT

Možda je to trenutno politika Ryanaira, ali ako otvori bazu u Sarajevu, to znači da mijenja kurs poslovanja

Ja stvarno ne vidim razlog zasto Aerodrom Sarajevo ne daju takvu opciju da RYR i EZY plaćaju sve troškove po odlazecem putniku 10EU i da fuel hedge-uju cijenu goriva na narednih 5 godina po cijeni od 840EU/t i onda dolaze oba prevoznika na duze staze.

A gde su letovi za Zagreb?

Nisam znao da easyJet ne leti, ne znam odakle „to jako dobro znate“?
Nisam ni pitao za druge kompanije vec za easyJet jer se on spominje u clanku a i samo to me je interesovalo.

Pretplatite se na

DNEVNI BILTEN

– bitno više novosti (svaki dan >15)
– bitno svježije novosti nego na zamaaero
– stiže na vaš e-mail svaki radni dan

Na Dnevni bilten su pretplaćene najveće institucije i zračne luke

Pročitajte više>

POŠALJITE NOVOST

Budite i vi novinar zamaaero!
Ako pošaljete 10 novosti koje objavimo možete postati honorarni suradnik
i pisati za novac!