zamaaero@gmail.com

+385(0)1/3465886

zamaaero@gmail.com | +385(0)1/3465886

Novosti iz regije

Niš manje putnika nego u IX/2019

Aerodrom Niš je u IX. mjesecu ostvario 42.339 putnika (38.775 u IX/2022). Ovo je manje putnika nego je imao istog mjeseca 2019. i to 95,4% kada je ostvario 44.376 putnika. Tek u IX. mjesecu 2019. Niš je stabilizirao operacije na tadašnjem PSO (uvedenom sredine VII. mjeseca) i činjenica je da sadašnji Niš ima 5% manje brojke nego u istom mjesecu 2019, što nikako nije dobro.

Aerodrom je imao 412 operacija (356 u IX/2022) i 2,0 tona carga (9,5 tona u IX/2022). Niš je do sada ostvario 355.518 putnika u 2023. (287.772 u 2022), 1548 operacija (1452 u 2022). Cargo je bitno manji nego prošle godine, obzirom da je do sada ostvareno 23,0 tona carga, a prošle godine je ostvareno 81,3 tone carga. Najviše carga Niš je imao 2017. kada je ostvario čak 2.537,7 tona carga, 100 puta više nego danas.

autor: Mladen Radić, dopisnik (Osijek), foto: Aerodrom Niš

43 Komentar/a
Najnoviji
Najstariji
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare

Kad ce biti opet linija Baden-baden-Niš

Ryanair je objavio red letenja za leto 2024.
Krf se smanjuje na 2pw (3pw ove godine), Malta izgleda ide samo kao sezonska linija (jul-oktobar 2pw, aprila i maja pa dalje od novembra 2024. ne leti), za Beč se ne leti aprila i maja 2024 (jul-oktobar 4pw), za Stockholm je već pisano ovde. Izgleda mi da se sa INI Ryan povlači tokom zime i ostavlja samo sezonske letove.

Ryanair nema u prodaji letove za april i maj skoro nigde. Da li to znaci da tada nece leteti uopste? Naravno da ne, tako da pricekajte malo sa botovanjem!

Evo pogledah nema uopste FR linije iz HHN za ZAG u prodaji od sledeceg leta.

Jel se i ta linija gasi?

Smejurija od aerodroma.Zašto?Sve sto je bilo od kvalitetnih linija je pogaseno.Ko je kriv?Umesto da bude jedan od boljih aerodroma ,drzava radi sve da ga unisti ,naravno na stetu putnika…Bitno je da postoji linija Beograd -Nis,potpuno ludilo…

Drzava gradi novi Terminal na štetu putnika i radi uništenja aerodroma?

Da, i niko od putnika sa njega nece leteti.

Kad ZAG, OSI, SPU grade nove terminale to je sve bajno sjajno a kad to uradi Nis onda je to punjenje dzepova genijalaca.

Objektivnost, sta to bese?

Da li je isti motiv u Sarajevu sa obnovom i ekstenzijom terminala? Ja sam mislio da se SJJ gradilo kapaciteta radi? Kažu Niš stari termjnal je kapaciteta 100k a promet oko 400k.

Niš ne pravi terminal 5 puta više od sadašnjeg kapaciteta. Niš pravi samo prvi deo terminala, a potreban je i drugi deo za kapacitet od 1,5 mil. Ovaj prvi deo je za 700-800k putnika.

👏👏

Nije Niš baš u ambisu ali realno isto tako nije za uporediti sa ZAG.

Ispravite me ako griješim ( ali molim argumentirano i bez vrijeđanja):
ovdje je već bilo govora o maćehinskom odnosu srpskih vlasti prema INI jer se forsira BEG – s jedne strane zbog obaveze prema koncesionaru te s druge strane jer se pumpaju brojevi BEG na gore i INI je tu konkurent. Ako se ne varam, obaveza je da INI ne pređe 1 mio. putnika, ali oni su još jako daleko od toga. Očito je da INI ima tih potencijala ali netko, svjesno ili nesvjesno, to koči. Tko? Jer treba velike brojeve na BEG u političke svrhe? Osobno to ne shvaćam jer je kumulativno jednaki uspjeh imati 7 milijuna na BEG i 1 na INI kao i 7,5 na BEG i 500.000 na INI… Zar je u Srbiji BEG, politički gledano, više vrijedan od INI? Samo lokalni politički sukobi ili je nešto drugo u pitanju? Ono što mi je u svim dosadašnjim diskusijama o INI upalo u oči, jest da čim netko negativno komentira utjecaj vlasti na INI, odmah kreće shitstorm. Jednako tako kada se govori o stagnaciji INI, nema uobičajenog trolanja kao kada je tema BEG (u stilu “Bravo BEG”, “Bravo JU”, “Bravo Vučić”, …)

Tuzla je krenula sa Wizz godinama pre INI. U Tuzli su radili sve kako Wizz hoće pa nikad nisu stigli do 1M. Da li se koči Tuzla i čemu to? Da li su politički sukobi ili je nešto drugo u pitanju?

@anon 03.28: ne znam, zato i pitam…

Varate se. Ugovor sa Vinci kaze: “Ne sme Nis da se siri na ustrb Beograda preko 1 milion putnika.”.

Nis je slobodan da se siri koliko god hoce ako to ne utice na rast Beograda. To je poenta.

Zasto? Time se sprecava da se BEG osteti, ali se ne remeti Nis. Wizz je slobodan da se siri u Nisu, isto kao i FR.

I da se dogodi da Nis predje milion putnika, Srbija ce samo morati da plati neku cifru Vinciju. I to samo ako ekspanzija na BEG uspori zarad ekspanzije na INI.

Sve se radi? Pa takse su ostale iste, Wizz i Ryan se mogu siriti ako to zele.

Nece ni to morati da uradi Srbija ako u medjuvremenu BEG dodje na 12 miliona.
Kako stoje stvari nece puno vremena proci dok se to ne desi.

@anon 03.53: onda sam u pravu da INi ne smije preći 1 mio. putnika…

Konacno zdrav razum! Hvala gospodine!

Objasnjeno je sve da obaveze nema da se predje 1 milion. Sto puta ponovljeno.

Kad smo kod Nisa, ostaju PSO linije i naredne 4 godine.

U avgusti je Nis imao vise putnika nego 2019 iako je tad vec postojao PSO.

Tako da je ovo samo prolazna slabost.

Nadam se da će se operacije iz Niša stabilizovati i da će krenuti na bolje.

Niš je na rubu propasti. Naivni misle da je 20% rast ove godine do sada prema 2019 super ali ne, nije! Jeste veći rast nego Zagreb sa 7% ali Niš sada prelazi u duboki ambis i smanjuje broj putnika. Na kraju 2023 Zagreb će sigurno imati veći rast nego Niš prema 2019. Sigurno.

Kako ste dosli do ideje da poredite Zagreb i NIs?

osim zamaaera u klasteru su i:

(Slovenija)

(BiH)

(Srbija)

Pretplatite se na

DNEVNI BILTEN

– bitno više novosti (svaki dan >15)
– bitno svježije novosti nego na zamaaero
– stiže na vaš e-mail svaki radni dan

Na Dnevni bilten su pretplaćene najveće institucije i zračne luke

Pročitajte više>

POŠALJITE NOVOST

Budite i vi novinar zamaaero!
Ako pošaljete 10 novosti koje objavimo možete postati honorarni suradnik
i pisati za novac!