zamaaero@gmail.com

+385(0)1/3465886

zamaaero@gmail.com | +385(0)1/3465886

Novosti iz svijeta

Novi letovi Aeroflota

Aeroflot je 9.7. počeo sa redovnim letovima sa Međunarodnog aerodroma Habarovsk do Puketa (Tajland), sa 361 putnikom na prvom letu. Ovo je prenio Interfax pozivajući se na pres-službu aerodroma. Letovi će se obavljati dva puta nedeljno – utorkom i nedeljom – avionima tipa Boeing 777. Osim toga, prema aerodromu Habarovsk, nastavljaju se čarter letovi za Phuket iz Habarovska avio kompanijama Azur Air i Ikar. Kako se navodi, Međunarodni aerodrom Habarovsk opslužio je 981.000 putnika u prvoj polovini 2023. godine, što je 29% više nego u istom periodu 2022. godine. Usluge aerodroma na domaćim linijama koristilo je 928.000 putnika, a na stranim 53.000 putnika.

Aeroflot je dobio dozvolu za letove iz Moskve za Cebu i Manilu (Filipini). To prenosi “Interfaks” pozivajući se na materijale Federalne agencije za vazdušni saobraćaj. Kako je navedeno, dozvola omoogucava pokretanje letova sa frekvencijom od sedam puta nedeljno na svaku od gore navedenih destinacija. Trenutno nema direktnih redovnih letova između Ruske Federacije i Filipina.

Takođe, Aeroflot je dobio pravo da leti do 14 puta nedeljno iz Moskve u Adanu (Turska) – sada kompanija tamo leti tri puta nedeljno.

autor: Dejan Radojević, dopisnik (Moskva), foto: Aeroflot

7 Komentar/a
Najnoviji
Najstariji
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare

Lete za leve destinacije

Phuket i Bangkok bas i nisu leve destinacije! Malo ste izbanalizovali vas komentar…

Veliko iznenađenje su Filipini s obzirom da ni pre sankcija ruske aviokompanije nisu ka toj zemlji letele. Nego ono što mene čudi zašto Aeroflot ne leti za Vijetnam? Imali su svakodnevne letove za Hanoi i Ho Chi Minh zajedno Aeroflot kao i Vietnam Airlines. Očekujem uskoro pokretanja letova ka Denpasaru. Šta Vi mislite Alene?

Bilo je reci o ponovnom pokretanju letova za Bali ali ih jos nema. Sto se tice Vijetnama tu i nije bilo price za sada; mozda je premalo putnika PTP mada bi turisticki potok i to verovatno popunio.

osim zamaaera u klasteru su i:

(Slovenija)

(BiH)

(Srbija)

Pretplatite se na

DNEVNI BILTEN

– bitno više novosti (svaki dan >15)
– bitno svježije novosti nego na zamaaero
– stiže na vaš e-mail svaki radni dan

Na Dnevni bilten su pretplaćene najveće institucije i zračne luke

Pročitajte više>

POŠALJITE NOVOST

Budite i vi novinar zamaaero!
Ako pošaljete 10 novosti koje objavimo možete postati honorarni suradnik
i pisati za novac!