zamaaero@gmail.com

+385(0)1/3465886

zamaaero@gmail.com | +385(0)1/3465886

Novosti iz regije

SMANJENJA: Flydubai smanjuje Sarajevo

FlyDubai će od smanjiti broj letova za Sarajevo sa pet na samo tri puta tjedno (srijeda, subota i nedjelja), što je istinski čudno za kraj V. mjeseca. Kompanija će ovaj broj letova imati do 22.6. kada kreće sa 2 dnevna leta (14 tjedno). Iako je bilo najava da će kompanija ove godine imati i 3 dnevna leta isto se ipak neće destiti.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Flydubai

16 Komentar/a
Najnoviji
Najstariji
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare

Prošla baba s kolačima. Odavno je jasno da je ljetni kapacitet 99% bio za turise iz zaljeva kojih više neće beiti u količinama kao do 2019. 3 tjedna leta je realnost za tržište veličine Sarajeva.

Neki jedva cekaju losije vijesti iz Sarajeva. No, dzabe…ukupni kapacitet letova iz arapskih zemalja je znatno veci ove godine, nego 2019.

Mnogobrojni letovi iz arapskih zemalja su dobri u kontekstu turizma (p2p) ali su balon koji puca kad tad – to se vidi sa FlyDubaiem. Jako malo transfernih putnika (Azija) i općenito jako malo putnika iz Sarajeva prema Aziji – recept za ovaj scenarij. A ako mislite da će Sarajevo godinama imati uspješne letove iz svakog arapskog sela mislim da se varate.
I ovo nije d jedva čekam loše vijesti iz Sarajeva, upravo suprotno. Pozdravljam svaku dobru liniju iz Sarajeva prema dugoročno održivijim destinacijama. Taif, Jeddah i slične lokacije to sigurno nisu.

Apsolutno ste u pravu!

Prošla je jedna baba , ovo ljeto dolaze tri sa kolačima . U odnosu na prošlu sezonu najavljeno je duplo više arapskih turista , a razlog što je Dubai smanjuje je WizzAir Abu Dhabi jer je 3 puta jeftinija karta . Kako je ta linija uvedena , 70-80 putnika iz UAE dolazi WizzAir-om . Ako Fly Dubai smanjuje , WizzAir će sigurno povećati broj letova .

1. Nije karta 3x jeftinija. Mozda nekad ali generalno nije.
2. Sta nam govori vasa konstatacija da putnici koriste Wizz jer je jeftiniji? Razumem da leti Emirates pa da bude razlika izmedju prestiznog legacy i sardina LCC Wizz-a. Jeste, Flydubai nekad ima visoke cene ali znamo svi sta utice na cenu.
Ljudi u Emiratima imaju jako visok standard. Ne znam koji to putnik gleda cenu a da je njihov drzavljanin. Razumem da kazete za nase koji gledaju svaki dolar ali sto se Arapa tice i ne bas…
Po vama ispada da u Sarajevo dolazi najnizi sloj njihovog drustva.

Da li je wizz air pa nema vise putnika iz Abu Dhabi ili je jednostavno malo splasnula želja za Sarajevom. Vise ove linije koriste sad Bosanci.

U pravu ste , WizzAir je uzeo ogroman broj putnika od Fly Dubai . Ne da nije splasnula želja , nego je nikad veća za Sarajevom i naravno Bosnom i Hercegovinom . Već 8 godina radim u rent a car branši , nikad ovoliko rezervacija nismo imali za ljeto već sada . Prije nekoliko dana sam pisao da Fly Dubai razmišlja i o četvrtom dnevnom letu , ali očigledno su debelo potcijenili konkurenciju . Bravo za WizzAir , fenomenalan potez .

Pretplatite se na

DNEVNI BILTEN

– bitno više novosti (svaki dan >15)
– bitno svježije novosti nego na zamaaero
– stiže na vaš e-mail svaki radni dan

Na Dnevni bilten su pretplaćene najveće institucije i zračne luke

Pročitajte više>

POŠALJITE NOVOST

Budite i vi novinar zamaaero!
Ako pošaljete 10 novosti koje objavimo možete postati honorarni suradnik
i pisati za novac!