zamaaero@gmail.com

+385(0)1/3465886

zamaaero@gmail.com | +385(0)1/3465886

Novosti iz regije

NAJAVE: Air Serbia povećala broj letova na linijama gdje ima konkurenciju

Air Serbia ja u svom cirkularu koji je poslala medijima najavila povećanje letova na svoje tri linije. Paris će tako povećati na 11 tjednih letova i to u vrijeme dok Air France još jednom prolongira letove, te nakon toga planira samo jedan let tjedno. Ovime Air Serbia ozbljno preuzima tržište od svog code-share partnera, no zapravo ozbiljne konkurencije. Air Serbia je još jednom pokazala da se zna hrvati i sa najvećima, te da bitke često kada dobiva. Kada će Air France konačno i pokrenuti letove početkom VI. mjeseca omjer letova će biti 1:11, a nakon pola mjeseca 4:11. Ako Air Serbia do sredine VI. mjeseca još jednom ne poveća frekvencije.

Za Larnacu kompanija povećava broj letova na čak 5 tjedno. I ovdje se hrva, samo sa Wizz Airom. I već tri godine dobiva rat. Dok Air Serbia konstantno povećava broj letova za Larnacu, Wizz Air ih smanjuje.

Oslo je najveće iznenađenje. Ovu liniju Air Serbia je neplanirano i brzo uvela nakon što je Wizz Air najavio pokretanje linije. Još jedan dokaz kako kompanija promptno i kvalitetno reagira. A tu je, istinski, europski šampion. Potez je prolongirao Wizz Airove planove pokretanja linije već tri puta. I dok smo svi smatrali da je linija neisplativa, da stvara ogromne gubitke i da je Air Serbia jedva održava na životu sa dva tjedna leta, sada kompanija, netom prije konačnog pokretanja linije od strane Wizza Aira 17.6. istu povećava na tri tjedna leta (od 20.6.). Još jedno hrvanje sa najopasnijim protivnikom Wizz Airom. Air Serbia se višekratno pohrvala sa Wizz Airom. I često dobiva te bitke.

Air Serbia u VI. mjesecu obnavlja letove za St.Petersburg, Krasnodar i Milano, te pokreće liniju za Rostov na Donu. Svaka čast. Respect!

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Air Serbia

0 Komentar/a
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare

Pretplatite se na

DNEVNI BILTEN

– bitno više novosti (svaki dan >15)
– bitno svježije novosti nego na zamaaero
– stiže na vaš e-mail svaki radni dan

Na Dnevni bilten su pretplaćene najveće institucije i zračne luke

Pročitajte više>

POŠALJITE NOVOST

Budite i vi novinar zamaaero!
Ako pošaljete 10 novosti koje objavimo možete postati honorarni suradnik
i pisati za novac!