zamaaero@gmail.com

+385(0)1/3465886

zamaaero@gmail.com | +385(0)1/3465886

Novosti iz regije

Zagreb odgovorio Croatiji Airlines

MZL Zagreb izdala je priopćenje kojim na vrlo pristojan način odgovara na napad Croatie Airlines vezan uz Ryanair. MZL Zagreb ističe da je i tijekom zime 2020/21 imala poticajne mjere. Zračna luka također naglašava da je krajem 2020. uvela model poticaja rasta prometa (Growth Incentive Model) kako bi potakla zrakoplovne kompanije na otvaranje novih destinacija, te time osigurala rast broja putnika u nadolazećem razdoblju. MZL Zagreb je osigurala potrebna odobrenja od strane relevantnih regulatornih tijela (među kojima i Agencije za civilno zrakoplovstvo RH) za ovaj program. Model je prezentiran i Airport User Committee-u (operativno tijelo zrakoplovnih kompanija koje koriste usluge MZL Zagreb), a koji se s istim usuglasio.

MZL Zagreb naglašava da je program poticaja namijenjen svim prijevoznicima koji prometuju u Zagrebu. Ovo zapravo znači da i Croatia Airlines može pokrenuti nove linije (logične linije bi bile Manchester, Nica, Geneva, Berlin, Sofija, Priština, Tirana, Cairo) pod jednakim uvjetima kao i Ryanair. MZL Zagreb stoga naglašava da svi programi poticaja koje provodi MZL Zagreb nisu diskriminirajući, da ih mogu koristiti sve zrakoplovne kompanije pod jednakim uvjetima, te da su transparentni.

MZL Zagreb je objavila da postoji inicijativa Ministarstva prometa i infrastrukture koja ide u smjeru potpore nastojanjima povećanja prometa u Zagrebu, o čemu će obije strane razgovarati na sastanku zakazanom za početak idućeg tjedna. Ovo je više nego bitan podatak jer govori da će i država, konačno, sudjelovati u poticaju razvoja linija iz MZL Zagreb.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: MZL Zagreb

0 Komentar/a
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare

Pretplatite se na

DNEVNI BILTEN

– bitno više novosti (svaki dan >15)
– bitno svježije novosti nego na zamaaero
– stiže na vaš e-mail svaki radni dan

Na Dnevni bilten su pretplaćene najveće institucije i zračne luke

Pročitajte više>

POŠALJITE NOVOST

Budite i vi novinar zamaaero!
Ako pošaljete 10 novosti koje objavimo možete postati honorarni suradnik
i pisati za novac!