zamaaero@gmail.com

+385(0)1/3465886

zamaaero@gmail.com | +385(0)1/3465886

Novosti iz svijeta

Ryanair ogorčen na Irsku

Michael O’Leary, CEO Ryanaira je imao sastanak sa ministrom prometa Irske Emonom Ryanom. Nakon sastanak ministar je rekao da se nisu složili oko ograničenja na 32 milijuna putnika u Dublinu. Ministar je izjavio da se ovo ograničenje micati neće. Ryanair je frustriran ovakvom odlukom obzirom da je imao plan podizanja prometa sa sadašnjih 15,7 milijuna putnika na 20 milijuna, odnosno na 30 milijuna do 2030.

analitičar: Alen Šćuric (Zagreb), foto: Ryanair

7 Komentar/a
Najnoviji
Najstariji
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare

U ovoj situaciji Irska vlada je u puno boljoj pregovaračkoj poziciji. Lakše će Irska bez Ryanaira nego Ryanair bez Irske. Osobito s obzirom na ograničavanje broja putnika. S obzirom na nagli ekonomski razvoj Irske u zadnjih 20 godina logično je i da je avionski promet jako narastao. Irska vlada bi morala ozbiljno razmisliti o proširenje zračne luke, a Ryanair da digne cijene za Dublin (što s obzirom na veliku potražnju neće biti problem) i poveća broj letova uz niže cijene za alternativne zračne luke Dublinu (Belfast i Shannon)

Sto bi rekli navijaci partizana i zvezde “welcome to beograd bro”. Ali to se nece desiti.

Sa stajališta toga da kompanija ima sjedište u Irskoj i tamo plaća većinu poreza – Ryanair je bitan irskoj. Međutim Ryanair se sigurno bez obzira na sve neće povući iz Dublina, Dublin im je jedna od najvažnijih zračnih luka, a alternative baš i nemaju. A ako se Ryanair ipak povuče iz Dublina, tu će odmah uskočiti drugi prijevoznici, Dublin je atraktivan i zanimljiv svim kompanijama

Svakih otprilike mjesec dana izađe članak kako je Rayanair ogorčen na neku državu ili da tuži neki aerodrom, vladu ili bilo koga.

Neobična kompanija, barem u tom pogledu. Njihov odvjetnički tim je sigurno sretan.

Što imaju to ograničenje? Mi se ovde ubismo da dignemo broj putnika a oni ih ograničavaju 🙂

Pretplatite se na

DNEVNI BILTEN

– bitno više novosti (svaki dan >15)
– bitno svježije novosti nego na zamaaero
– stiže na vaš e-mail svaki radni dan

Na Dnevni bilten su pretplaćene najveće institucije i zračne luke

Pročitajte više>

POŠALJITE NOVOST

Budite i vi novinar zamaaero!
Ako pošaljete 10 novosti koje objavimo možete postati honorarni suradnik
i pisati za novac!