zamaaero@gmail.com

+385(0)1/3465886

zamaaero@gmail.com | +385(0)1/3465886

Novosti iz regije

Croatia Airlines postavila Bajića za direktora

Prema informaciji iz kuće Nadzorni odbor Croatie Airlines je odabrao Jasmina Baića za glavnog direktora kompanija na rok od pet godina. Ma bravo! Bit će da su to učinili radi odličnih rezultata koje je kompanija postigla. Vijest još nije potvrđena.

Kompanija se spržila enorman novac, preko 170 milijuna EUR u dvije godine, ne raste i ne razvija se, tržišni udio joj i dalje pada, nije obnovila linija iz 2019. već su joj strane kompanija preuzela 6 linija koje je prije operirala, kompanija nije ni na koji način odgovorila na ekspanziju Ryanaira (nije napravila apsolutno ništa), kompanija je imala skoro isti broj putnika 2021. (787.860) i 2020. (618.128) što nije slučaj ni kod jedne druge kompanije u Europi. I definitivno je najlošija kompanija u Europi. Za ne povjerovati je kako je vlast odabrala osobu koja ima ovako tragično loše rezultate.

Konačno Jasmin Bajić je konačno dobio trajan ugovor nakon što je 9 mandata bio vršitelj dužnosti. No, Jasmin Bajić ima 63 godine i za 2-4 godine bi trebao ići u mirovinu. Za ne povjerovati je da je kompanija odabrala osobu pred mirovinom da ju vodi narednih pet godina.

autor: Marko Cvek, suradnik (Zagreb), foto: Croatia Airlines

64 Komentar/a
Najnoviji
Najstariji
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare

Jedini način da mi shvatimo, ovo neshvatljivo,vijest o imenovanju Jasmina Bajića na pet godina nakon što je potrošeno pet godina za njegova imenovanja na šest mjeseci , jeste da gospodin Alen intervjuira predsjednika nadzornog odbora Zlatka Mateša i ministra prometa Olega Butkovića.
Meni je baš Mateša vrlo drsko i direktno rekao pre tri godine da je Boško Matković njegov veliki prijatelj i da je on bolji sa Boškom, nego ja. A na moje pitanje zašto ga onda nije imenovao za predsjednika uprave CTN, rekao je da o tome ne odlučuje niti ministar Butković nego premijer Plenković. Ja se usudim kazati da je tena mišetić šefica kabineta premijera i ćerka Ivana mišetić a osobno imenovala Jasmina Bajića na ovo mjesto jer on nije ni član HDZ-a, nešto je petlja o sa strankom Milana Bandića pošto sam ga dvaput uhvatio s prstima u medu u restoranu Milana Bandića gdje sam stalni gost i gdje uvijek plaćam za razliku od drugih mjesta a to je bistro Deno na ljubljanici.

Donesen je Zaključak kojim se predlaže Nadzornom odboru društva Croatia Airlines d.d. imenovanje Jasmina Bajića za člana Uprave – direktora toga društva, temeljem provedenog postupka po objavljenom javnom natječaju.

Jasmin Bajić
Primarna dužnost
Dužnost Pravna osoba Datum početka i kraja obnašanja dužnosti
Direktor Croatia Airlines, hrvatska zrakoplovna tvrtka d.d. 06.11.2021.
Direktor Croatia Airlines, hrvatska zrakoplovna tvrtka d.d. 06.05.2021. do 06.11.2021.
Direktor Croatia Airlines, hrvatska zrakoplovna tvrtka d.d. 06.11.2020. do 05.05.2021.
Direktor Croatia Airlines, hrvatska zrakoplovna tvrtka d.d. 06.05.2020. do 06.11.2020.
Direktor Croatia Airlines, hrvatska zrakoplovna tvrtka d.d. 05.11.2019. do 06.05.2020.
Direktor Croatia Airlines, hrvatska zrakoplovna tvrtka d.d. 04.11.2018. do 04.05.2019.
Direktor Croatia Airlines, hrvatska zrakoplovna tvrtka d.d. 04.05.2019. do 04.11.2019.
Direktor Croatia Airlines, hrvatska zrakoplovna tvrtka d.d. 04.05.2018. do 04.11.2018.
Direktor Croatia Airlines, hrvatska zrakoplovna tvrtka d.d. 04.11.2017. do 04.05.2018.

Ali to sve znači da će Ivan Mišetić dobit devet miliona kuna odštete?!

Kru’tehebo, rekao bi onaj ličanin, kakav master level uhljeba. Pa on je Gandalf uhljeba. Srećom nisam u Hrvatskoj pa da sponzoriram njegovu penziju. Iako hoću, prije ili poslije…

Ovo je ogroman udarac na Padjena! Skoro da sam bio siguran da ce njega postaviti na celo OU!
Takvo znanje, obrazovanje, pismenost, besplatni ruckovi sa VIP licnostima, poznanstva… to OU nije smela propustiti. 🥺

Zdenko se vratio jučer sa skijanja u Sloveniji. Na svjetskom kupu u Kranjskoj Gori dobio sam besplatno spavanje , na Krvavcu sam za dva dana dobio besplatnu skijašku kartu i i ručak. Ljubljana Gourmet Cup!! Ne mogu vjerovati ovome što čitam o Bajiću?! Jučer sam se dvaput sreli razgovarao s martinom na otvorenje festival svjetla ako ju je za majero promobi rekao novu predsjednica uprave Croatia Airlines. Bio sam čak i u njenom u redu pred put za Sloveniju i tad smo se dotakli Jasmina Bajića i ona ga je jako hvalila?! Kad je tako sad ću izdiktirati kod nje i njenog kuma ranka i vujića direktora zračne Luke Zagreb da mi hitno organizirati sastanak sa gospodinom Bajić!! Gužva velika na skijalištu krvavec čak u ponedeljak ali u mojim gostionica ma ispod krvavca gdje sam spavao nemaš gdje spavati više su sve aviomehaničar i iz Beograda i Zagreba rekao mi je Zvone Česnar?! Nisam skijao četiri godine ućuti sa skijanja ostario sam imam dijagnozu ortopedsko neurološko i svejedno sam skije izvrsno i samo sam jednom pao u dva dana prošao sam crnu stazu na krvavicu barem šest sedam puta. Osećam se nikad bolje i sad krećem u napad na posao u Croatia Airlines.

LMAO

“Nisam skijao četiri godine ućuti sa skijanja ostario sam imam dijagnozu ortopedsko neurološko i svejedno sam skije izvrsno i samo sam jednom pao u dva dana prošao sam crnu stazu na krvavicu barem šest sedam puta.” Samo tu dijagnozu???
“Osećam se nikad bolje i sad krećem u napad na posao u Croatia Airlines.” – gotovo je! Croaia propada sigurno!!!
I neka ste nam se vi naskijali i najeli u Sloveniji… Naravno besplatno!

Padjen kad bi pisao knjigu poput Bajica sadrzaj te knjige bi bio 90% „šta sam sve besplatno ućario“.
Naravno knjiga bi morala biti prevedena na hrvatskom ali sam siguran da ce nesto smuvati i dobiti besplatno prevodioca 😂

Nadam se samo da Croatia ima vrlo malo „radnika“ poput doticnog jer ako ih ima vise onda je prava sreca da uopste danas i postoje.

Dobar je Bajic, drzi Croatiju u zivotu. Da ju nje eko drugi vodio vec odavno ne bi postojala.

Ne moze vam se pomoci. Mozda imate nesto privatno protiv ovog covjeka eksperta a mozda je samo frustracija u pitanju.
Imali ste i vi priliku da se prijavite na natjecaj za CEO Croatije i pokusate da pokazete sta znate ali niste se cak ni prijavili.

Zar ne bi trebalo da bude konkurs za izbor novog direktora? Zar to može samo ovako? Ako može, zašto to nisu odradili pre devet v.d. mandata? Jezivo, kako god da se pogleda.

Pa bio je, nitko nije zadovoljio (osim Bajića). Nema takvih stručnjaka nigdje – kupite njegovu knjigu pa pročitajte.

Njega ili knjigu?

@max @Alen Šćuric

A, pardon, ne pratim na času 🙂 Joj, muke…

Konkurs je bio rekao mi je moj prijatelj Tonči Pejović koji se odbio javiti ako je najbolji kandidat za predsjednika uprave. Ovo nije bilo ni 1992 kad su me ovi natječaj za direktora ZAGALA, preteče Croatia Airlines , prijavilo se četiri kandidata Stjepko sarjanović neka Hrvatica iz Amerike Matija Katičić i zaboravio sam tko je četvrti.

Vi ste bili kandidat za direktora? Jel se ljudi vi tamo drogirate u Hrvatskoj? Ili samo pokusavate nas u Srbiji da kopirate? Mi ovakve imamo u svakom drugom drzavnom preduzecu ☹️

Sumnjam ovo s mirovinom, ja sam siguran da on može još bar 10 godina uništavati CA.

Taj posao je gotov za 5 godina, kako Alen kaže.

Ma platit ćemo mi gubitke pa da bude duže…

Svi komenatri iznad su sa predpostavkom da ce CA obstati duze od 3 godine

U međuvremenu, Ryanair lagano otvara linije i pojačava frekvencije. Sad je i Bratislava pojačana sa 2 na 3 leta tjedno.

Potpuno jasno. Bez rata u Ukrajini i restrikcija Ryanair bi već imao 4. ili 5. zrakoplov u Zagrebu. Croatia Airlines bi u međuvremenu vratila možda još 2 linije ukinute 2019 i rekla da za ostale treba sačekati još 1-2 godine.

Možda misle ako je jedan Bajić preporodio SJJ , možda će drugi Bajić Croatiu ? 🙄🙄🙄

Malo krivi naslov. Bajića je postavio Nadzorni odbor koji predstavlja vlasnika, tj. državu.
Dakle, država je postavila Bajića.

Ne znam koji je sada Marko Cvek ali ovako napisan tekst vrlo lici na “rukopis” jednog drugog avijaticara 🙄

Čovijek iz Croatie piše članak protiv svog poslodavca? Super za nas, ali biste li Vi Alene to dopustili svojim zaposlenicima?

To nam govori da kompanija ima preko 110% zaposlenika.

Pa to je ok. Nek završi kaj je započeo. Želim brzi i bezbolan kraj. Bezbolan za nas porezne obveznike.

Sve su uradili da ne urade ništa.

🤦🏻‍♂️🤦🏻‍♂️🤦🏻‍♂️

Pretplatite se na

DNEVNI BILTEN

– bitno više novosti (svaki dan >15)
– bitno svježije novosti nego na zamaaero
– stiže na vaš e-mail svaki radni dan

Na Dnevni bilten su pretplaćene najveće institucije i zračne luke

Pročitajte više>

POŠALJITE NOVOST

Budite i vi novinar zamaaero!
Ako pošaljete 10 novosti koje objavimo možete postati honorarni suradnik
i pisati za novac!