zamaaero@gmail.com

+385(0)1/3465886

zamaaero@gmail.com | +385(0)1/3465886

Analize

NAJAVE: Swiss i Edelweiss 66 letova od čega Beograd 21

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Swiss

Swiss i njegov leisure prijevoznik Edelweiss će u regiji letjeti čak 66 tjednih letova na 13 linija. 21 od tih letova je za Beograd.

U ovom momentu Swiss leti iz Zuricha za Beograd četvrtkom i subotom. No, letova neće biti u subotu 28.3. Od 29.3. Swiss leti četvrtkom, petkom i nedjeljom. Od 5.4. kompanija leti svakim danom osim srijede, no u utorak i petak ima dva leta, a u nedjelju čak 3, što znači da ima čak 10 tjednih letova. Od 1.5. kompanija leti svakodnevno, u utorak i subotu ima dva dnevna leta, a u petak i nedjelju čak tri dnevna lete, tj. sveukupno 13 tjednih letova. U nedjelju 23.5. kompanija će imati dva dnevne leta, no zato ponedjeljak 24.5. dobiva 2. dnevni let. Od 30.5. kompanija leti dva leta svaki dan, osim ponedjeljka kada leti 1 dnevni let, te utorka, petka i nedjelje kada leti 3 dnevna leta. Od 21.6. Swiss će letjeti svaki dan 3 leta, osim ponedjeljka i subote kada leti 2 dnevna leta. Od 3.7. kompanija leti svaki dan po 3 dnevna leta, tj. 21 tjedni let.

Swiss od 24.4. leti iz Zuricha za Niš sa A220-100, subotom. Od 17.5. dodaje se i let ponedjeljkom. No, kompanija neće letjeti u subotu 15.5. nego u četvrtak 13.5, a ni 22.5. nego u petak 21.5. Nakon tog datuma više nema letova do 3.7. kada ponovo počinje letjeti ponedjeljkom i subotom.

Swiss planira krenuti sa letovima za Ljubljanu od 1.5. Letovi će biti svakodnevni.

Za Split leti Edelweiss iz Zuricha od 10.4. subotom. Letovi se povećavaju od 1.6. na 4 tjedno, utorkom, petkom, subotom i nedjeljom. Od 1.7. dodaje se let ponedjeljkom i četvrtkom, tj. kompanija leti 6 tjednih letova. Iz Geneve od 2.7. leti Swiss na novoj liniji i to utorkom i petkom. Ovime će Swiss i Edelweiss u top sezoni imati 8 tjednih letova za Split.

Za Dubrovnik Edelweiss leti iz Zuricha od 4.6. ponedjeljkom i petkom. Od 3.7. Swiss leti na liniji iz Geneve za Dubrovnik subotom. Ovime obije kompanija imaju 3 tjedna leta.

Za Pulu leti Edelweiss iz Zuricha od 29.5. subotom. Iako postoji najava mogućih letova između Pule i Geneve od strane Swissa, za sada nema karata u prodaji. Za Zagreb Swiss ove godine neće letjeti, no Croatia Airlines ima dva dnevna leta u code-share, osim ponedjeljka, petka i subote kada leti jedan dnevni let.

Za Sarajevo Swiss leti od 2.7. dva puta tjedno, petkom i nedjeljom.

Za Prištinu Edelweiss već leti iz Zuricha 4 puta tjedno, srijedom, petkom, subotom i nedjeljom. Uz to kompanija ima izvanredni let u ponedjeljak 15.3. te drugi let u subotu 20. i nedjelju 21.3. Od 29.3. kompanija leti svakodnevno, uz dodatni drugi let u petak, subotu i nedjelju. Od 28.6. drugi let će biti i ponedjeljkom, a od 7.7. i srijedom. Istime će kompanija imati 12 tjednih letova. Swiss pak leti iz Prištine za Genevu u nedjelju 4.4, a potom kreće sa letovima od 3.5. ponedjeljkom, srijedom i subotom. Od 24.6. dodaju se letovi i četvrtkom. Istim će u top sezoni obije kompanije imati 16 tjednih letova za Prištinu.

Za Skopje Edelweiss obnavlja letove za Zurich, koje je prekinuo 7.3, i to od 26.3. kada će letjeti srijedom, petkom i nedjeljom. Kompanija neće letjeti u nedjelju 16. i 23.5, 13. i 20.6. Od 27.6. kompanija leti srijedom, petkom, subotom i nedjeljom, 4 tjedna leta.

Za Ohrid Edelweiss leti iz Zuricha od 1.6. utorkom i nedjeljom.

Naravno, obzirom na epidemiološku situaciju, te promjene i prilagodbe koje kompanija svakodnevno rade sa redom letenja ostaje za vidjeti koliko će se od gornjih planova u konačnici i ostvariti.

13 Komentar/a
Najnoviji
Najstariji Najbolje ocijenjeni
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare

Sve ove najave,bez obzira o kojim se kompanijama radi,su preurenjene i njihova realizacija je potpuno neizvesna.Zec je još duboko u šumi,a neki su već postavili ražanj.Pričekaćemo još na ovo.

najave ko najave. kompanije najavljuju ono sto misle da ce se desit obzirom na ljeto i cjepljenja. sigurno da ce biti bolje nego prosle godine. no koliko ce se od tih planova obistiniti vidjet cemo. u velikim kompanijama imaju ozbiljan tim ljudi koji planira operacije, nije da oni to odluce tako da bace grah ili citaju iz salica kave. naravno covid moze sve poremetiti, ali planovi jesu realni za ljeto.

Ok,neka bude kako kažete.Da,karte su u prodaji,dakle,ražanj je tu.Zanimljivo bi bilo da znamo koje su cene karata,kako ide prodaja.Još samo da ih kupi neko ko će se odlučiti za putovanje uz razna ograničenja i dodatne troškove.Mnogima koji će ove sezone putovati na razne turističke destinacije,ostaće gorki ukus u ustima.Kompanije planiraju svoj red letenja,a da li to isto mogu da urade putnici u broju koji bi bio dovoljan za isplativost svih tih linija?Kakav je neki očekivani LF na toliki saobraćaj?U ovoj situaciji sve to je vrlo teško predvideti,pa se svesno rizikuje.Da,penali od 250 EUR po putniku nisu mala cifra,ako se radi o ozbiljnom broju putnika koji donosi dobit.U tom slučaju je sve ok.Ako prodaju mali broj karata da se let ne isplati,ta cifra za kompaniju i nije visoka,bolje otkazati nego srljati u još veći gubitak.Rekao bih da je i onaj prošlogodišnji voz iz Praga za ovu sezonu misaona imenica,a o nekom značajnom avio-saobraćaju neće biti ni govora.Ovo je moje viđenje stvari,može biti da će biti sve ok.Naravno,svakome želim uspeh.Živi bili,pa videli.Pozdrav…

21 let iz Beograda ni jedan i Zagreba. Zagreb mora da se zapita.

Zapita oko čega? Swiss je otišao iz ZAGa jer nije bilo dovoljno putnika na njihovim letovima, točnije očito nema mjesta za još letova uz Croatijinih 2 dnevna uz codeshare.

Zar se za ZRH upbičajeno ne leti 2 dnevna (14 tjednih)?

Očito je veća potražnja za ZRH-BEG nego ZRH-ZAG. Odlazak Swissa je definitvno gubitak za ZAG, no sa odlaskom iz Zagreba Swiss nije izgubio pokrivenost zagrebačkog tržišta, zar ne? Da ukinu letove za SJJ izgubili bi pokrivenost tržišta no u ZAGu još uvijek imaju codeshare partnera. Ne mislim da je dobra stvar što je ZAG među rijetkima bez Swissa, no definitvno ima dobrih razloga za to.

osim zamaaera u klasteru su i:

(Slovenija)

(BiH)

(Srbija)

Pretplatite se na

DNEVNI BILTEN

– bitno više novosti (svaki dan >15)
– bitno svježije novosti nego na zamaaero
– stiže na vaš e-mail svaki radni dan

Na Dnevni bilten su pretplaćene najveće institucije i zračne luke

Pročitajte više>

NAGRADNA IGRA

Osvojite 9 starih razglednica (50+ godina) InexAdrije, Lufthanse, Balaira, Air Lloyda i Ju52
tako da nam pošaljite fotke za foto-spotterski kutak

Pročitajte više>

POŠALJITE NOVOST

Budite i vi novinar zamaaero!
Ako pošaljete 10 novosti koje objavimo možete postati honorarni suradnik
i pisati za novac!