zamaaero@gmail.com

+385(0)1/3465886

zamaaero@gmail.com | +385(0)1/3465886

Novosti iz regije

Air Montenegro će dobiti IATA članstvo do kraja II. mjeseca

Direktor Air Montenegra Predrag Todorović se složio sa mojom tvrdnjom da bi bolje bilo da se zadržao Montenegro Airlines i da se restrukturirao (smanjio broj zaposlenih i smijenio upravu) te zadržao sve ugovore, uključujući i code-share ugovore, te da je zadržao putnike. Ili bar da se Montenegro Airlines održavao na životu do osnivanja Air Montenegra. No, Todorović ističe jednu vrlo jasnu rečenicu: „Ja na to nikao nisam mogu utjecati, došao sam u kompaniju kada se to već desilo“.

Air Montenegro se nada dobiti IATA članstvo i kod, što je preduvjet da mogu stvarati odnose sa drugim kompanijama, prvenstveno code-share ugovore. Kompanija smatra da su u završnoj fazi ovog postupka i da bi članstvo u IATA-i morali ostvariti od kraja II. mjeseca.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb); foto: Air Montenegro

19 Komentar/a
Najnoviji
Najstariji
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare

Ofarban “na crno” jer ce to da utvrdi tuzilastvo Crne Gore.

Konačno ofarban prvi avion Air Montenegra.

Zasto ih nijeste upozorili. Vi ste ipak prvo ime vazduhoplovstva ex – yu.

Montenegro A. ce tuzbom dobiti preko 100 miliona od drzave. Da su pametniji, imalo bi tu mnogo resenja. Svakako, Pedja je posteno rekao i tacno. Sve mu se moze spocitavati ali ne i da nije vaspitan i odmjeren. Steta sto i MA i 2M imaju upitne direktore tehnike. Ovaj u 2M je strucniji a ovaj u MA bi mogao nesto da bude ali je u povoju i zastitom stecajnog upravnika. Sta ce ae tu desiti, niko ne zna.

Zakon o konsolidaciji, carinski dug prema MA itd. Bila je tuzba u medijima, mislim oko 103 miliona. I predata je bukvalno minut prije nego sto je taj zakon ukinut. Bar tako kazu.

Pa taj Zakon o pomoci MA nije ni ukinut da je meni poznato.MKI je to predlozilo ali da je proslo skupstinsku proceduru nijesam upoznat,mozda grijesim.

Ministarstvo kapitalnih investicija u CG.

To su pusti snovi!

Carinski dug za Emnrajere koji je platio MA je PREBIJEN u korist AIRM. Potpuno nezakonito.

Todorovic je zaista u pravu kada kaze da on nije ucestvovao u gasenju MA.Medjutim neki od njegovih bliskih saradnika u Air Montenegru jesu i to mu je trebao biti znak da prema tim ljudima pokaze oprez umjesto sto ih u svemu podrzava.

osim zamaaera u klasteru su i:

(Slovenija)

(BiH)

(Srbija)

Pretplatite se na

DNEVNI BILTEN

– bitno više novosti (svaki dan >15)
– bitno svježije novosti nego na zamaaero
– stiže na vaš e-mail svaki radni dan

Na Dnevni bilten su pretplaćene najveće institucije i zračne luke

Pročitajte više>

POŠALJITE NOVOST

Budite i vi novinar zamaaero!
Ako pošaljete 10 novosti koje objavimo možete postati honorarni suradnik
i pisati za novac!