zamaaero@gmail.com

+385(0)1/3465886

zamaaero@gmail.com | +385(0)1/3465886

Novosti iz regije

Zamjenjeno ime u Beogradu

Pre nekoliko dana, tačnije 10.01. sam se posle provedenih praznika u otadžbini vračao iz Beograda za Moskvu preko Istanbula i to u kombinaciji dve odvojene karte tj. do Istanbula sa Turkish Airlines i dalje za Moskvu sa Aeroflotom radi uštede od nekih 400 EUR upoređujući direktan let koji obavlja Air Srbija.

Trebalo je da letim sa TK1082 koji polazi iz Beograda u 09:00 no ja sam došao prilično rano na aerodrom jer sam očekivao gužvu posto je to period godine kada se mnogi vračaju posle praznika. Bio sam među prvima u redu za čekiranje no i sam aerodrom je bio prilično pust u to vreme jer je prvi talas jutarnjih letova ipak već prošao. Predao sam prtljag i dobio sam kupon za ulazak u avion sve reklo bi se normalno i kako obično biva. Nekako opušteno sam isti savio i stavio u pasoš i uputio se ka odlascima na prvom spratu. Prošao sam proveru pred pasoškom kontrolom a potom i samu pasošku kontrolu i lagano se uputio ka izlazu A1 gde sam nameravao da čekam ukrcavanje. Tu sam onako iz dosade uzeo da gledam pečate u mom pasošu kad sam primetio da na kuponu za ulazak u avion koji mi je dat stoji tuđe ime a nalepnica za prtljag je označavala da mi je prtljag na putu za Seattle (SAD) umesto samo do Istanbula.

Obzirom da na izlazu još nije bilo osoblja koji opslužuju let uputio sam se na šalter za tranzit gde je tu radila jedna mlada službenica. Objasnio sam u čemu je problem i ona je pokušala nešto da uradi no niti je mogla (ili nije umela) da uđe u TK sistem niti je mogla da dozove nekoga iz TK kancelarije na aerodromu pa me je posavetovala da se vratim na moj izlaz A1 i da tu rešim spornu situaciju što sam i učinio.

Nakon dolaska službenice koja je opsluživala let ja sam joj se obratio i prvo što sam dobio kao odgovor je jedan bled pogled koji mi  nimalo nije delovao ohrabrujući no istini na volju počela je tu da kopa nešto po kompjuteru i da traži. Bilo je dajte boarding kartu i pasoš jedno 5x zaredom, pa potom da ću morati da se spuštam na platformu da prepoznajem svoj prtljag i tako dalje sve do dolaska Station Managera TK (G-in Nikola) koji je uzeo slučaj u svoje ruke i koji je sam odneo novo odštampanu nalepnicu i nalepio je lično na kofer nakon što sam isti identifikovao kao moj prtljag na osnovu slika koje je on doneo u čekaonicu A1 izlaza.

Kad je krenulo ukrcavanje devojka na izlazu sa kojom sam više od pola sata proveo razrešavajuci grešku u čekiranju mi je tražila da opet otvorim pasoš na šta sam u šali rekao da se već dosta poznamo no ona je uz osmeh uzvratila da sad to radimo zbog kamere. E ljudi moji te kamere i te glupe procedure će nam doci glave ako se budemo bavili glupostima a propuštali i grešili u onome sto je bitno. Odleteo sam, kofer sam u Istanbulu dobio i jedino što je propalo je što u drugom krugu izdavanja boarding karte nisu mogli da mi daju mesto u emergency redu iz nekog razloga a koje sam dobio u prvom izvlačenju. Eto zahvaljujući korporaciji Vansi i njihovom velikom znanju umalo da mi odu domaća rakija i slanina u Ameriku umesto sa mnom za Moskvu. Naravoučenije svega napisanog je da se ne treba osloniti na sistem i da sami odmah proveravate sve.

Uzgred budi rečeno (pošto pišem o aerodromu) ništa od unutrašnjih radova na terminalu ne napreduje; stoje paravani da se izvode neki radovi kao sto su bili i pre 6 meseci ali ni majstora niti vidljivog napretka bilo kakvih radova u odlaznom delu na 1 spratu….

Dosta cesto putujem i mogu da potpišem da je aerodrom bolje funkcionisao dok je bio u državnim rukama a ovo sto su ovi dogradili ove lavirinte u novom delu za čekiranje i nekakve umetnute piste to će da drži vodu dok majstori ne odu. Platforma za odleđivanje aviona nije u funkciji usred zime sto je izazvala nekoliko dana haosa u saobraćaju i još jedan kolaps reda letenja je samo potvrda da je DCV malo zakasnio sa svojim proverama jer  Vansi treba kontrolisati češće, očigledno i kažnjavati za sve propuste za koje su oni odgovorni jer rade nonšalantno i aljkavo. To divno januarsko jutro je bilo hladnjikavo ali sunčano te odleđivanje aviona nije bilo potrebno no i pored toga ceo jutarnji talas letova je išao sa zakašnjenjem od 60-90 minuta. Moj let je poleteo (airborne) u 09:14 tako da može da se kaže bravo Turkish i bravo g.Nikola!

Do sledećeg viđenja u mom rodnom Beogradu koga volim i pored svih nedostataka i evo bizarnih propusta i događaja. Srećno svima i srećna Nova 2024 godina!

autor: Dejan Radojević, dopisnik (Moskva); foto: Aerodrom Beograd

75 Komentar/a
Najnoviji
Najstariji
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare

E ovako. Do skoro sam radio na aerodromu i radio sam i na TK letovima i znam njihov sistem pošto oni koriste svoj. Sve liči na grešku čekera, ali me tu zanima nešto. Da li je na stikeru za prtljag sem tog nastavka za SEA bilo vaše prezime ili ne?

dovodjenje stranih investitora i takoreci pameti, je posledica infantilnosti i neznanja politicke strukture koja takvim svojim ponasanjem domacu pamet, znanje i investitora gura u drugi plan, anulira sve, kao ne bi narod video “da i od popa ima veci pop”

Ajoj pa strani investitori i koncesionari su u Ljubljani, Skoplju, Zagrebu i drugim gradovima a ne samo Beogradu. Kakva posledica infantilnosti i neznanja politicke strukture, o cemu vi govorite? Lisbon i Osaka su isto pod koncesijom. Ko to u Portugalu ili Japanu treba da vidi “da i od popa ima veci pop”?

Bio i ostao haos, a aerodrom ruglo u Evropi. Upropasceno originalno generalno resenje kompletno. O funkcionisanju da ne govorimo.

Tu sam onako iz dosade uzeo da gledam pečate u mom pasošu kad sam…. a mislio sam da to samo ja radim 🙂

“… umalo da mi odu domaća rakija i slanina u Ameriku umesto sa mnom za Moskvu”. 🤣🤣🤣. E nasmejaste me 🤣. Na stranu sumorni Vinci aerodrom koji se gradi kao Skadar na Bojani, sad me živo kopka gde ste to pazarili slaninu!? 😊

Filipe tako je …zamislite da je to stiglo u SAD oni blentavi kakvi jesu bi to odmah sve bacili i unistili. Odlicna slanina u jednoj radnji na Karaburmi …do te mere sam navikao moje ruske prijatelje ovde na nju da jedva cekaju svaki put da se vratim da mezimo. U pocetku sam nosio komadic za sebe a sad nosim i po slabinu i po ponekad (oko 4.5-5kg). Ako bas trazite adresu mogu i to da nabavim no znam da moja supruga ide cetvrtkom tamo da pazari jer tada dobijaju svezu robu.

Мој утисак је да се овакви слични недопустиви пропусти дешавају и у банкама, и осталим великим системима. Запослени се не удубљују у оно што раде, а систем понекад нема начина да препознаје пропусте. Зато све што може треба проверавати- почевши од докумената за укрцавање на авион! Део решења може да буде и у кажњавању пропуста, што се, изгледа, не примењује.

sa savremenijim kompanijama i na modernijim aerodromima je skoro nemoguce to da se dogodi. bording pas je elektronski a kad cekirate prtljag i to ulazi u aplikaciju. odakle znate da je kriv vansi?

Beograd 7,948 miliona putnika, Air Serbia 4,19 miliona putnika u 2023. Daleko iznad svih u regiji. Ne postoje realne osnove da ih bilo ko sustigne u doglednoj buducnosti.

Budimpešta 14,3 miliona…. 🙂 Nekako nas je zamalo duplo sustigla 🙂 Ja svakako Budimpeštu smatram deo ovog regiona…

U Srbiji je region samo oni aerodromi koji imaju manje putnika od Beograda.

🤣🤣🤣🤣🤣

Pod regionom se smatra bivsa Jugoslavija, ali vi to vec znate….

Nije ona Beograd sustigla, vec Bgd nju (skoro). No, nije to ni bitno, svi se secamo kada je ad Beo imao nula letova, i tada nam je Bud bila centar.

Ne preterujte. Beograd nema pola manje putnika Budimpeste. BUD ima 80% vise nego Beograd. I ta razlika je bitno manje nego 2019. godine kada je iznosila 160%.

Podseticu Vas sledece:

2019. godine BUD je bila na 262,6% u odnosu na Beograd. (razlika 10.014.000)
2023. godine BUD je bila na 179,9% u odnosu na Beograd. (razlika 6.350.000)

Jasno da je Beograd smanjio razliku i to ne malo – za ogromnih 3,66 miliona. Naravno, nije sustigao Budimpestu niti isto moze uraditi u nekoj skorijoj buducnosti, ali primetan je trend gde Beograd smanjuje razliku.

Naravno da je razlika ogromna, ali se smanjuje. I to pokazuje trend jasno. Smanjiti razliku za 3,66 miliona putnika je ogromna stvar.

Do 2019. godine je BUD konstantno povecavala razliku u odnosu na BEG, no sada je obrnuto – BEG smanjuje razliku. Nerealno je ocekivati da BEG prestigne BUD u nekoj bliskoj buducnosti, naravno.

Ako BEG bude imao malo vecu ekspanziju ove godine (o cemu postoje najave), buduci da BUD ima svega 5 novih linija i 2 ukinute za leto, realno je ocekivati da se razlika dodatno smanji u 2024. godini i da na kraju bude oko 5 miliona putnika.

Данас „респект”, а овде ругање!? Важан је тренд увећања путника, па се, на основу тога, могу правити извесне пројекције. Уосталом, сами сте видели да је број путника у Београду удвостручен за кратко време.

Pa Autor tvrdi da Budimpesta nije regija.

Moj stav je da Budimpešta (i Mađarska uopšte) apsolutno jeste region za Srbiju i da apsolutno mora da se posmatra u svakoj analiz u kojoj je Beograd. Zašto? Zato što će dobar deo Beograđana i još veći deo Vojvođana da se odluči da koristi Budimpeštu pre neko bilo koji drugi aerodrom u regionu (ne računajući BEG).

Moja skromna malenkost je u poslednjih 10ak godina letela bar 50 puta preko Budimepšte, dobro je poznajem, znam tačno gde da ostavim auto, kako najlakše da dođem tamo isl. Iz Zagreba sam leteo samo jednom pre par godina i to za Dubrovnik! Da me ne shvatite pogrešno, leteo bih vrlo rado sa Zagreba ali prosto u ovom trenutku ponuda na ZAG je takva da za mene koji sam u Beogradu nije ni izbliza dobra i privlačna kao ona u Budimpešti…

Zbog toga aposlutno mislim da bi Budimpešta morala da se analizira u tom kontekstu jer u njenih 14,3 miliona putnika koliko je putnika koji su tamo otišli iz Srbije umesto da su koristili Beograda? Mnogo!

Aosolutno da, naravno da će nekome iz Ljubljane Venecija ili Skopljancu Solun da bude zanimljiviji, to je potpuno logično! I da MORA se to uzeti u analizama da bismo imali pravu sliku…

Razumem ja da je gledati samo exYU interesantnije i prosto zabavnije svima jer eto živeli smo neko dobro vreme pod istim krovom, govorimo istim ili sličnim jezikom, razumemo dobro jedni druge pa bi voleli da vidimo gde je ko završio… Ali nisam siguran da je kruta exyu definicija dobra u ozbiljnim analizama… 30+ godina je prošlo od razlaza, karte su se malo pomešale…

Naprotiv, ja smatram da nije moguce dans analizurati BEG a ne pomemuti BUD, proste argumente sam gore naveo, mogu ih dati i jos o sveopstem razvoju bodnosa SRB-HU…

Mislim da zanemarivanje toga utice na objektivnost i kvalitet vasih analiza….

Ali slozicu se i da se ne slazemo 🙂 I razumem Vase argumente da je tako lakse…

Много мање него што је то био случај раније, раст Београда то најбоље доказује. Баш ме занима где сте то летели па вам је Будимпешта била тако повољна?

Pa mozemo i ovako : Hrvatska 11 miliona putnika zrakom, Srbija 8. I to uz jad i bijedu od hrvatskog nacionalnog prijevoznika. Nema sanse da Hrvatsku itko iz ex-yu sustigne u doglednoj buducnosti. A da ne govorimo o odbijanju normalizacije odnosa sa Kosovom, neuvodjenja sankcija Rusiji zbog napada na Ukrajinu, pokradenih izbora u Beogradu,apsolutne kontrole medija i pravosudja u Srbiji, odnosno politike koja je na rubu sankcija. Da svima bude jasno : ne zelim nikakve sankcije nikome u ex-yu, pogotovo ne za obicne ljude, ali ako negdje za to postoji mogucnost, onda je to Srbija, pa bi stoga gospodinu predlozio da se suzdrzi od lijecenja kompleksa “moj je najveci” komentarima, jer je u doglednoj buducnosti sve moguce, odnosno da postoji mogucnost da rast Air Serbie i BEG bude zaustavljen sankcijama, a mozda cak i da Croatia Airlines preraste u ozbiljnu kompaniju, kao sto je Air Serbia danas

Koliko je vas povredio rezultat aerodroma Beograd pa ste zapoveli ovu tiradu. Nista, ostaje samo da prizeljkujete sankcije i ponor ljudima u Srbiji pa da mozete da se sladite rezultatom svog maticnog aerdroma.

A kod nas se u Srbiji ne slade kad komšiji crkne krava? 🙂

Mene malo nervira to merkanje kome je veći na obe strane… I dok se mi svađamo neko treći skine kajmak…

Ако те нервира зашто онда суделујеш у томе?

Bravo,mislim da ste ste najbolji polaznik akademije jeftini parizer.Djak generacike🤣🤣🤣🤣

Rezultati našeg matičnog aerodroma su i više nego korektni. Da može bolje, uvijek može, ali ne treba se žaliti na išta.

Promet Zagreba je stvaran i “prirodan”, jer su to brojke ljudi koji uglavnom redovno koriste aviopromet, a ne ljudi koji lete tako reći iz dosade za kikiriki, čega sada ima sve više i više dolaskom Ryanaira.

Beograd s druge strane pored transfer putnika ima i više tih koji lete za kikiriki, no sve što nije prirodno jednog dana pukne, zar ne?

Dakle ako puknu Wizz kikiriki letači u Beogradu, isto tako će pući Ryan kikiriki letači u Zagrebu, zar ne?

Pa istu klijentelu prevoze, i sam se nekad legacy prijevoznicima nikad ne bi odlucio na neko putovanje, prvenstveno zbog cijene.
Sada kada je Ryanair tu nekada iz dosade mi neko putovanje uleti.

Samo sto nekada i Air Serbia leti za te kikiriki cijene, sto opet privlači takve putnike.
Ne mislim da je tu nužno loše, ali samo govorim da bi da dođe do nekog poremećaja cijena i LCC mnogi ti putnici otpali

Ako nije doslo do trajnog poremecaja cena i otpalih putnika tokom Covida (market se oporavio) niti pocetkom rata u Ukrajini, nece ni sada. Uvek postoji rizik da nas sve pobije mega meteor ali normalni ljudi ne vode zivot u nadi da se tako nesto dogodi. Dakle nema realnog straha za otpadanje putnika ni u Zagrebu ni u Beogradu.

Zanima me imate li intelektualnog kapaciteta razlučiti nešto što se objektivno može dogoditi od onoga što netko priželjkuje? Mislim da imate ogroman problem jer sam izrijekom napisao da ne želim sankcije nikome. Kako je to u Vašoj glavi postalo priželjkivanje sankcija, na to ja nažalost ne mogu dati odgovor, ali stručnjaci bi možda mogli. Nadalje, Zagreb nije moj matični aerodrom, a nitko od nas nema kristalnu kuglu da zna što će se dogoditi sutra, za godinu, ili 5. Air Serbiji i aerodromu Beograd želim sve najbolje, isto kao i svim ostalim aerodromima u ex-yu. A Vama želim da prestanete biti ograničeni, ogorčeni i neobjektivni, bez i jednog razloga.

OK, možemo i ovako : Hrvatska 11 miliona putnika zrakom, Beč 33 miliona. Bez jednog metra Jadrana.

Београд је имао скоро 8 милиона тако да ће он за коју годину имати више путника него цела Хрватска. Па Ванси је рекао да планирају 15 милиона а та цифра је недостижна за Хрватску због патетичних бројки зими.

Ja bolji komentar na ovom portalu nisam pročitao dugo vremena. Ovo govorim bez imalo sarkazma i podrugivanja. Jedan korektan, objektivan i bez trunke nacionalne obojenosti napisan komentar.

Nemam ništa drugo da dodam, nego kapa do poda, majstore!

A Tirana?

I hocete li tu jasno napisati da ste pogresili u proceni da TIA prestize BEG 2023. godine?

A evo Albawings smanjuje prisustvo u TIA.

Izgleda da vam teorija, odnosno zelja da TIA prestigne BEG u 2024 nece zaziveti.

Da li ste vi svesni da je W6 zatvorio brdo linija a i da se Albawings povlaci iz TIA?

Samo sto je Wizz Air bio najavio i pustio u prodaju preko 10 novih linija za 2024. godinu, pa ih sve ukinuo i ostavio ove dve… Zasto to zanemarujete?

Da, Wizz je najavio preko 10 novih linija i stavio u prodaju. Zatim su skoro sve povucene.

Pa 9 linija nije nesto bog zna sta puno. Da je 15 pa da kazemo da je puno. 9 linija i sve sa malim frekvencijama – maksimum 3pw.

Pritom – Ryanair nema u prodaji nijednu novu liniju za TIA, iako su najavili 4 njih. Kako je vec 18. januar, a one treba da krenu 31. marta, vrlo je upitno da li ce ih biti

Ima u najavi, ali karata nema u prodaji na sajtu. Najavljeno je da linije krecu za 2 meseca, ali ako karte jos uvek nisu u prodaji onda je upitno da li ce se to zaista i dogoditi!

Tirana nema brdo novih linija ove godine. Ima njih 13 plus jos dve carter linije.

Ryanair nema u prodaji karte za nove linije.

Steta sto nije bio kada je prestigao Zagreb i sve aerodrome u Hrvatskoj.

Nema veze sa topicom, ali AirSerbia ukinula letove za Hannover, Hamburg, …. do letnjeg reda letenja?! Lud zbunjenog…

Info dobio od zaposlenog kod AirSerbia.

Da su letovi ka Hannover-u i Hamburg-u ukinuti do 31.03. Pokusao kupiti kartu za HAJ-BEG 23.02.-04.03. poruka: “letovi za izabranu rutu nisu dostupni”. Pozovem prijatelja iz AS i saznam da su ukinuli letove ka ove dve destinacije (koje mi odgovaraju) a takodje i jos mnogo drugih letova. Kaze ponovo ce ih aktivirati sa pocetkom letnjeg reda letenja. Inace sam leteo na ovoj relaciji 29.12.23-08.01.24. Objasnjenje: komercijalni razlozi. Kada sam komentarisao otvaranje linije za Hamburg nakon otvaranja linije za Hanover sa prijateljem iz AS pitao sam ga da li neko normalan moze sebi da da bude konkurencija. Otvarati nove linije u susednom gradu (vozom 1.30 do 1.45. min udaljenom) sa polascima istog dana u priblizno isto vreme?!

Poslednji let za Hannover i Hamburg 26.01.
Ukinut Kairo i Marsej takodje. Berlin jedan let manje nedeljno.

A zasto vi spinujete?!Cemu menjanje teme koja je predmet posebnog ucenja na akademiji jeftinih parizera.??

osim zamaaera u klasteru su i:

(Slovenija)

(BiH)

(Srbija)

Pretplatite se na

DNEVNI BILTEN

– bitno više novosti (svaki dan >15)
– bitno svježije novosti nego na zamaaero
– stiže na vaš e-mail svaki radni dan

Na Dnevni bilten su pretplaćene najveće institucije i zračne luke

Pročitajte više>

POŠALJITE NOVOST

Budite i vi novinar zamaaero!
Ako pošaljete 10 novosti koje objavimo možete postati honorarni suradnik
i pisati za novac!