zamaaero@gmail.com

+385(0)1/3465886

zamaaero@gmail.com | +385(0)1/3465886

Novosti iz svijeta

Španjolska strateški interes spojiti Iberiu i Air Europa-u

Španjolska vlada je istakla da joj je strateški interes spojiti Iberiu (IAG) i Air Europa-u u jednu kompaniju. Stoga su i predstavnici vlade imali sastanak sa obije kompanije kako bi ih potakli na spajanje. No, Juan Jose Hidalgo, predsjednik i osnivač Air Europea u privatnim krugovima naglašava da on neće prodati kompaniju Englezima (suvlasnik IAG-a je British), pogotovo ne za ponuđenih 500 milijuna EUR. Iberia je navodno na stol stavila novu ponudu.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Air Europa

10 Komentar/a
Najnoviji
Najstariji
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare

I am a website designer. Recently, I am designing a website template about gate.io. The boss’s requirements are very strange, which makes me very difficult. I have consulted many websites, and later I discovered your blog, which is the style I hope to need. thank you very much. Would you allow me to use your blog style as a reference? thank you!

meni to nikako nije jasno, kao i ovom komentatoru ispod. kako je uopste moguce imati strateski interes koji ide na stetu potrosaca – i to ocito. i to radi lijeva vlada u spaniji. ja mislim da je neko popio previse za ruckom. air europa je trebalo da se drzi skyteama kao i do skora (pogotovo ako tap eventualno ode lufthansi). ovo ce ih ukopati. doduse, ako hidalgo dobije dobru cijenu, sve je moguce — onda makar znamo u cemu je finta.

Jel moze neko meni da objasni zasto je ovaj deal idalje aktuelan, i nije suspendovan, kako od spanskih trzisnih regulatora, tako od onih na nivou EU?

Ovo je bukvalno primer po knjizi pokusavanja monopolizovanja trzista, u ovom slucaju spanskog. Da naravno znam ima i drugih legacy-ja, pa ima i neke LCC, ali spanske mainline kompanije su IB i AE, pritom IAG drzi i Vueling tako da drze nogu i u LCC trzistu.

Pritom obe kompanije su eksperti, a i najvise profitiraju na letovima za Juznu Ameriku, tako da bi i tu imali vecinski udeo kontrole na trzistu

ludilo. velim vam da su puno popili jer nema ni osnovne logike. 🙂

u pravu ste, potpuna budalastina, i ovo bi trebalo da padne na sudu kao kruska.

Pretplatite se na

DNEVNI BILTEN

– bitno više novosti (svaki dan >15)
– bitno svježije novosti nego na zamaaero
– stiže na vaš e-mail svaki radni dan

Na Dnevni bilten su pretplaćene najveće institucije i zračne luke

Pročitajte više>

POŠALJITE NOVOST

Budite i vi novinar zamaaero!
Ako pošaljete 10 novosti koje objavimo možete postati honorarni suradnik
i pisati za novac!