zamaaero@gmail.com

+385(0)1/3465886

zamaaero@gmail.com | +385(0)1/3465886

Novosti iz regije

EKSKLUZIVNO-SMANJENJA: Lufthansa smanjila Beograd na 12 tjedno

SMANJENJA: Lufthansa je smanjila letove na liniji Beograd-Frankfurt na samo 6 tjednih letova (leti svaki dan osim četvrtka). U posljednjem tjednu I. mjeseca biti će samo 5 tjednih letova (letova neće biti ni nedjeljom). Od 9.2. broj letova se povećava na 9 tjedno (svakodnevno, po dva leta srijedom i petkom), a od 15.2. na 11 tjedno (svakodnevno, po dva leta utorkom, srijedom, subotom i nedjeljom), no već idući tjedan pada na 10 letova tjedno (svakodnevno, dva leta srijeda, četvrtak i nedjelja). Od 1.3. broj letova se povećava na 12 tjedno (svaki dan dva osim ponedjeljka i petka).

I linije Beograd-Minhen se smanjuje na 10 letova tjedno (svakodnevno, uz dva dnevna leta ponedjeljkom, četvrtkom i nedjeljom). No, od 24.1. linija pada na samo 7 tjednih letova (svakodnevno). Od 4.2. linija se ponovo povećava na 12 tjednih letova (svi dan dva leta osim srijede i nedjelje). No, od 14.2. linija ponovo pada na 9 tjednih letova (svakodnevno, uz 2. let utorkom i petkom). Od 2.3. linija ima 14 tjednih letova (svaki dan dva tjedna leta).

Letovi su smanjeni i na liniji Zagreb-Frankfurt u idućih četiri tjedna kada će operirati 7-8 letova tjedno (jedan tjedan samo 6 letova tjedno). Istim je kompanija smanjila sa 32 tjedna leta na samo 27-29 tjednih letova uključujući i 21 let tjedno Croatie Airlines. Od 14.2. Lufthnasa povećava broj letova na 9 tjedno (zajedno sa Croatiom 30 tjednih letova) pri čemu leti svakodnevni let, te dva leta petkom i nedjeljom. Od 2.3. povećava broj letva na 11 tjedno (svakodnevni, te dva leta srijedom, petkom, subotom i nedjeljom), tj. zajedno sa Croatiom broj letova će biti 32 tjedno.

Letovi na liniji Sarajevo-Frankfurt smanjuju se na samo 3 tjedno (utorak, petak i nedjelja). Samo u tjednu od 2.2. imat će 4 tjedna leta (srijeda, petak, subota i nedjelja). Neke tjedne ima operacije neke druge dane u tjednu, no samo po tri tjedna leta. Od 22.2. let 4 tjedna leta (utorak, srijeda,  subota i nedjelja). Od 4.3. broj letova se povećava na 5 tjedno (utorak, srijeda, petak, subota i nedjelja).

O smanjenju za Ljubljanu na 10 do 14 letova tjedno smo pisali prije tri dana.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Lufthansa

 

46 Komentar/a
Najnoviji
Najstariji
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare

Za komsije je tragedija kad
– Austrian ode na 6 tjedana iz Zagreba, al nije nista strasno kad Air France ode na 21 tjedan iz Beograda
– Austrian privremeno ukine 3 tjedna leta iako leti Croatia u code-share, ali nije problem kad Air France ukine 5 tjednih letova iz code-share Air Serbije

Jucer su pisali
– kako je tragedija da se Minhen prolongira u Zagrebu za mjesec dana iako Croatia leti 14 tjednih letova
– no danas nije problem sto Lufthansa na dva mjeseca smanjuje 10 do 16 letova tjedno

Pa gdje vam je realnost, moral i obraz?

6 pa 5 tjedno?! Ma katastrofa! Gdje su sada oni komentari koji objašnjavaju kako je ovo propast Beograda i da Srbi ne putuju?

Nema potrebe da komentarisu, statistika na BEGu je dovoljna da pokaze potencijal

Pa valjda Lufthanza ulazi u tu statistiku?

A pa to svakako. Mada gledam snimke ovog Đokovićevog flydubai leta, krcat avion. Biće OK januar, posebno što prvih deset dana može da izvuče ova naknadna rezanja. Februar je već problematičan, videćemo da li će se nešto promeniti…

Evo I Volotea odustala od HR ekspanzije

Ima s rezanjima.

Pa da, kao sto u naslovu pise da se smanjuje BEG a zapravo se radi o celoj regiji a ne spominje se MUC ZAG koji je OGROMAN udarac za prestiz Zagreba

Već je ta vijest napisana.

Ako je to ogroman udarac za Zagreb, je li onda priznajete da je i ovo rezanje ogroman udarac na Beograd?

Linija BEG FRA je samo smanjena, MUC ZAG je odložena, ogromna razlika pa ne može biti isto, jednog nema a drugo je samo smanjeno, komprendo?

Linija CDG-BEG je također ukinuta pa niste uopće na to reagirali kao što reagirate na ukidanje iz Zagreba na nekoliko mjeseci.

I smanjena i odlaganja su negativne vijesti. Znači smatrate da je smanjenje ove linije poprilično negativna vijesti i udarac za Beograd?

I linija VIE ZAG je ukinuta, nije samo MUC ZAG, plus 12 linija FR, plus BA se ne vraća još uvijek, pa Priština omanula itd itd, strašno, baš užas.

Ma jok

Ne jer LH nije ukinula BEG vec ga je I povecala ove godine zbog MUC letova

Ovde nema E od ekskluzivnosti jer je Lufthansa svake godine pre pandemije u ovom periodu smanjivala krajem januara i tokom februara linije za Beograd.

Nego, vidimo da ste sve ovde uporedili ali nista niste napisali o LH liniji MUC-ZAG. Takodje rekli ste da “u ponedelja” ide vest o produzvanju neletenja Ryaaira iz Zagreba do 5 destinacija sve do pocetka marta.

Izgleda opet pojela maca vest.

Covece, ja svake godine letim bar desetak puta sa LH na relaciji Beograd-Nemacka i vi meni govorite da LH nije smanjivala Beograd? Zaista krajnje neozbiljno.

Svake, ali svake godine je pogotovo FRA-BEG smanjivan na nivo od 5-6 nedeljnih letova tokom januara i februara i to se krajem februara UVEK vracalo na 14.

Jedino sto je ovde novina je da se 14 nedeljnih letova ne vraca krajem februara vec pocetkom aprila. I nista apsolutno drugo!

Zimsi red letenja pocinje krajem oktobra. Tad nikad nije dolazilo do smanjenja frekvencija za Beograd, ali NIKAD. Jedini period godina kad je kod Frankfurta doslo do smanjenja je od sredine januara do kraja februara i tako unazad bar jedno desetak godina ne racunajuci vreme pandemije.

U krajnjem slucaju ako ne verujete meni pitajte svoje saradnike iz Beograda. Nadam se da ce bar jedan od njih posedovati tu informaciju.

Nije 2020 godine celog XII meseca bilo 8 letova nedeljno vec je to uvedeno tek u drugoj polovini meseca. U ostatku meseca se letelo 13-14 letova za FRA.

U februaru prosle godine je bilo 7 letova za Frankfurt i to sam i ja vama rekao.

Posto se za MUC nije letelo to znaci da je ove godine u poredjenju sa istim periodom prosle godine doslo do ozbiljnog povecanja LH letova na relaciji Nemacka-Beograd a ne do smanjenja.

Kao sto sam i rekao u svom prethodnom post cak i u vreme pre pandemije je dolazilo do ovog smanjenja za FRA i to bukvalno svake godine. Dakle, u ovoj situaciji mi imamo jedan vrlo ocekivan trend LH letenja za FRA dokazan u svim godinama pre pandemije i povecani obim letenja za MUC u poredjenju sa istim periodom prosle godine jer se isti periodi i porede a ne avgust sa februarom.

Znate li koliko je LH letova bilo u novembru 2019 a koliko krajem januara te iste godine iz Frankfurta za Beograd?

Tako je, u januaru I februaru su bila smanjenja, to svi znaju koji lete sa njima sa BEGa

Pa to je onda poprilično loša vjest ako se ne smanjuje zbog trenutačne situacije već svake godine ovako.

Vrlo loše za Beograd.

Kme kme

Dajte nahranite ovu bebu da ne kmeci vise ovde.

I odlozili su povratak MUC ZAG a juce ukinuli I MUC TIA

osim zamaaera u klasteru su i:

(Slovenija)

(BiH)

(Srbija)

Pretplatite se na

DNEVNI BILTEN

– bitno više novosti (svaki dan >15)
– bitno svježije novosti nego na zamaaero
– stiže na vaš e-mail svaki radni dan

Na Dnevni bilten su pretplaćene najveće institucije i zračne luke

Pročitajte više>

POŠALJITE NOVOST

Budite i vi novinar zamaaero!
Ako pošaljete 10 novosti koje objavimo možete postati honorarni suradnik
i pisati za novac!