zamaaero@gmail.com

+385(0)1/3465886

zamaaero@gmail.com | +385(0)1/3465886

Novosti iz regije

ZL Sveti Jeronim više “nije Split”

Zračna luka Split je promijenila svoj logo i natpis. Do sada se zvala Zračna luka Split-Kaštela, a sada se zove Zračna luka Sveti Jeronim Kaštela Hrvatska. Split više nije u nazivu. Jako čudno. I zagrebačka zračna luka je u Velikoj Gorici pa se zove Zagreb, ona u Rijeci je na Krku, pulska je na Ližnjanu, ona u Zadru u Zemuniku, tuzlanska je u Živinicama, banjalučka u Laktašima, ljubljanska u Brniku, prištinska je u Slatini, skopska u Petrovcu i sve se zovu po velikim gradovima radi kojih su napravljene i gdje imaju ogromnu većinu putnika.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: ZL Split

29 Komentar/a
Najnoviji
Najstariji
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare

Uvijek mi je bilo interesantno ovo što je tuzlanski aerodrom u Živinicama, tek nešto manje mjesto od Tuzle približnog, ako ne i boljeg ekonomskog stanja, ali “grad soli” pokupi sav marketing.

Odakle uopće pravo nekome da samostalno odlučuje o tako važnom pitanju ????
Da li su ikad čuli za referendum ?
Da li su uopće odgovorni za taj promašaj ikad bili na nekom aerodromu u svijetu ?

Treba se zvat sv bare

Za mene ostaje i dalje Split

Zračna luka je o promijeni naziva dužna izvijestiti IATA-u, a s obzirom da njen naziv više ne sadrži riječ Split, da li će onda sve zrakoplovne tvrtke koje lete za Split morati umjesto Splita unijeti Kaštela kao destinaciju? Ako da, ovo bi bio presedan i kreirat će kaos na tržištu, odnosno potencijalno veliki pad prometa

Haha, mozda je problem sto u Splitu nije HDZ na vlasti?

Pa u tome i je poanta,HDZ nije u Splitu na vlasti u kojem je trećina populacije županije,ali je zato ostatak županije naseljen domicilnim ruralnim stanovništvu i doseljenicima također ruralnog podrijetla.Njima je ADZ glavni i jedini !
Split nazaduje jer se na vlasti izmjenjuju HDZ i oporba,kad vlada HDZ oni su puni obećanja a realizacija ništa,slijede izbori i pobjedi oporba,dođe na vlast i ne može ništa napravit jer ih HDZ opstruira i onda građani nezadovoljni ponovno biraju HDZ koji obećaje brda i doline i opet ćorak,i tako to ide u krug,Split ne samo da stagnira već i nazaduje,drugANTE se samo bavi kadrovskom politikom i na sva mjesta u gradu i županiji stavio svoj nesposobni kadar(a toga se nakotilo) i normalno porazni rezultati.Samo jedan mali primjer i oni a ni ostalu to ne primjećuju ,zahvaljujući HAC-u na auto cesti izlaz za Split ne postoji !?!?

Besposlen pop i jariće krsti, pa tako i naš župan s promjenom imena.
Zanimljivo kako njegov stranački kolega, gradonačelnik Kaštela, ne želi produžetak željeznice do aerodroma, jer to njima nije u interesu. Nevjerojatno.

Ne samo da jariće krsti već je počeo i pjesmice recitirat,a poslovi i ima dvadeset godina obećani projekti ništa,sve stoji,nula bodova,sram ga bilo !
A gradonačelnik Kaštela i ono mali projekata šta hdz obeća neda,koči.Njegov tutor Ante neda da se kod nas radi,on ga je instalira na to mjesto i upravlja sa njime.A on sam se boji kalmete i šeksa i radi kako oni kažu.Njihova parola je:
ZADAR NESMI STAT,SPLIT MORA PROPAST !
SANADERI SU T S U N A MI za Split i županiju !
Nevjerojatno ali istinito,ovčice će opet glasat za njih,licemjere,lažove,petokolonaše,propalice,…….

Na FR24 još nisu promijenili.

TOČNO ! HDZ briše Split,sve državne firme lagano brišu Split,primjer 1. Hak kamere na svom spisku uopće nema Splita niti izlaz za Split(molim !?!? drugog grada u državi nema ?),Hrvatska pošta na svom suveniru sa turističkim mjestima (Zagreb,Opatija,Dubrovnik,Zadar,Šibenik i ini …),a di je Split,Makarska,Hvar….,nema ,nema nikoga,aloo !!,koja smo mi to država postali ?
Puno primjera brisanja Splita ima,još jedan ,iako je jedno vrijeme bilo da su tri kompanije vozile iz Splita za Anconu,za Google Split ne postoji,on putnike šalje u Zadar iz kojeg uopće nema veze sa Anconom !?!? ,itd.itd.itd.,ćao Splite !!!!
Kako se Zadar vrlo brzo razvija možda će ubrzo u Dugopolju za Split ,koji će postat predgrađe Zadra pisat Zadar 13,svašta,ćao pameti……
Ante,srami se ! I Z D A J I C O !!!!

Banjalučka je u Mahovljanima

Nemojte samo da jedno jutro osvane Spalato.

E da bar hoce , bija je vise cijenjen i voljen nego za vrijeme ove tvorevine .

Ime nema veze s vezon. Ako se već minjalo ime tribala se zvat ZL Sv. Bartol ili Bare jer se crkvica istog nalazi u sklopu aerodroma.

Ima veze s vezom, Sv. Jeronim je zaštitnik Splitsko-dalmatinske zupanije ako niste znali

A Sv.Bartol je zaštitnik Zračne Luke Split ako niste znali.

tako je, samo sveti jere nema veze sa splitsko dalmatinskom zupanijom…

Kakav crni zaštitnik? Šta lupetate? Hrvatska treba što pre i u što većem broju da se oslobodi verskih vrednosti jer je pre svega građansko društvo. Isto kao u Srbiji, i it Hrvatske je pobeglo uglavnom ono što vredi i što je imalo znanja. Sramota za 21 vek.

Do sada je bila predstava za zagrijavanje a uskoro počinje CIRKUS
a možda i ozbiljnije predstave
Pratimo

Užas. Tkome se ovo može sviđati.

O čemu vi blebećete..da niste neki isprdak crvene buržoazije pa imate priviđenja od kojih živite

Piše se “kome”

Tkad je uvedeno to “kome”?

Samo primitivcima tkoji su većina..

Da, trebala bi biti Split.

Biće promjenjeno poslje članka budite sugurni, ZAMA je uticajna organizacija u zrakoplovstvu.

Pretplatite se na

DNEVNI BILTEN

– bitno više novosti (svaki dan >15)
– bitno svježije novosti nego na zamaaero
– stiže na vaš e-mail svaki radni dan

Na Dnevni bilten su pretplaćene najveće institucije i zračne luke

Pročitajte više>

POŠALJITE NOVOST

Budite i vi novinar zamaaero!
Ako pošaljete 10 novosti koje objavimo možete postati honorarni suradnik
i pisati za novac!