zamaaero@gmail.com

+385(0)1/3465886

zamaaero@gmail.com | +385(0)1/3465886

Novosti iz regije

NAJAVE: S7 pokreće letove za Zagreb

Ruski S7 kreće sa letovima za Zagreb za Moskvu Domodedovo od 23.1. Letovi će se obavljati jednom tjedno, nedjeljom. Kompanija će liniju operirati sa Airbusom A320 koji ima 174 sjedala. Kako će nakon Nove godine letove za Zagreb prekinuti Azur, S7 će maltene zamijeniti ovog prijevoznika, pa će Zagreb i dalje imati 10 tjednih letova za Moskvu koje će operirati Aeroflot (7), Nordwind (2) i S7 (1). S7 je izvanredan prijevoznik, najbolji u Rusiji i ovime je Zagreb dobio odličnu alternativu Aeroflotu. S7 u ovom momentu ne leti ni za jedan drugi aerodrom u regiji, pa čak ni za Beograd.

U svakom slučaju Croatia Airlines je ovime izgubila još jednu šansu, jer je i te kako logično bilo da ona pokrene letove za Domodedovo, zračnu luku na koju operira Star Alliance. S7 ima code-share sa nizom prijevoznika Star Alliance, a koketira i sa Lufthansa Grupom. Kako god, Croatia bi morala što prije pokrenuti code-share sa ovim prijevoznikom uz konekcije S7 na Split, Dubrovnik, Pulu, Zadar, Sarajevo i Skopje, Amsterdam, Bruxelles, London, Dublin, Beč, Zurich i Frankfurt koje ne operira S7. Croatia bi se svim silama trebala potruditi da ova linija uspije te da se poveća na minimalno 3 leta tjedno kako bi bila dovoljno dobra alternativa Aeroflotu. To se može desiti tako da S7 poveća broj letova, ili da letove uz njih u code-share pokrene i Croatia. Naravno, ovo posljednje je puno previše tražiti od Croatie, na takvu „kreativnost“ smo navikli kod Air Serbie, ali, nažalost, nikako kod hrvatskog nacionalnog prijevoznika.

Aeroflot je povećava broj letova za Zagreb sa 3 na čak 7, a tri puta ovog mjeseca leti sa širokotrupnim A330-300. Ruske kompanije profitiraju na cijepljenju ruskih državljana u Hrvatskoj koji se cijepe Johnson & Johnson cjepivom kako bi dobili europske Covid-19 potvrde i kako bi mogli putovati u Europu.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: S7

2 Komentar/a
Najnoviji
Najstariji
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare

Znaci isto kao kada su indusi dolazili u Beograd.

Inace S7 je hteo da leti za Beograd Ali mu zlobnici nisu dali

osim zamaaera u klasteru su i:

(Slovenija)

(BiH)

(Srbija)

Pretplatite se na

DNEVNI BILTEN

– bitno više novosti (svaki dan >15)
– bitno svježije novosti nego na zamaaero
– stiže na vaš e-mail svaki radni dan

Na Dnevni bilten su pretplaćene najveće institucije i zračne luke

Pročitajte više>

NAGRADNA IGRA

Osvojite 9 starih razglednica (50+ godina) InexAdrije, Lufthanse, Balaira, Air Lloyda i Ju52
tako da nam pošaljite fotke za foto-spotterski kutak

Pročitajte više>

POŠALJITE NOVOST

Budite i vi novinar zamaaero!
Ako pošaljete 10 novosti koje objavimo možete postati honorarni suradnik
i pisati za novac!