zamaaero@gmail.com

+385(0)1/3465886

zamaaero@gmail.com | +385(0)1/3465886

Novosti iz svijeta

Emirates neće naručiti A350-1000 radi neispravnih motora

Tim Clark, CEO Emiratesa je objavio da kompanija nije naručila Airbuse A350-1000 zato što imaju ozbiljnih problema sa motorima koji su neispravni. Kompanija ne želi avione čiji motori ne rade ispravno. Ovo je prva žalba na motore A350-1000. Kompanija će dobiti prve A350-900 u VII. mjesecu 2024. i njihovi motori su ispravni.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Alen Šćuric

7 Komentar/a
Najnoviji
Najstariji
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare

Ja kako sam razumio sa drugih portala nemojte me držat za riječ gospodin se žali što Rolls Royce ne može garantirati ispravnost za više od 1500 ciklusa polijetanja. Mislim I ovako gospoda poput Emiratesa kada kupuje avione u ovolikom paketu kao što ovih dana to rade uvijek sa proizvođačem motora ugovaraju u paketu tzv. Total lifetime care(potpunu garanciju). Njihovo je samo da lete. Proizvođač u rezervi čak obezbjedi i par potpuno novih motora u paketu da u slučaju večeg kvara nema zastoja več se stari pokvareni motor skida i odma stavlja novi ili reparirani jer u slučaju zastoja RR ne samo oni več (Mitsubishi,Kawasaki,Sumitomo,ITP) plačaju ogromnu globu. RR je inače samo BRAND ova gore ekipa inače pravi najosjetljivije komponente ovih motora.A Rolls Royce ga samo sastavlja u finalni proizvod I stavlja svoj žig. U ovom paketu održavanja avio kompanija doslovno nema ama baš ništa s motorima. Njihovo je samo da prijave kvar i zamjene motor koji imaju na lageru kada se pokvari ili mora na remont koji vrši jedna od gore napisanih firmi. Rolls Royce ima kancelariju koja 24 sata dnevno preko satelita prati ispravnost svih operativnih motora prema serijskom broju i kompaniji. Istina je ovakvi ugovori duplo koštaju od normalnih ali bolje je i auto uzet na leasing nego na kredit pa kad garancija istekne plačat popravke. Tako da gospodina ne mogu razumijet. Prije par godina je ucjenjivao General Electric da ako GE9X bude problematičan nakon isporuka 777x da če otkazati cijelu narudžbu. Mislim da baš i nema izbora. Da završavam. Ovo su strojevi koji su pravljeni da rade u najeekstremnijim uvjetima tisuće sati. Da gutaju led, pustinjski pijesak, vulkanski pepeo, vodu kiselih kiša, ekstremne vručine-hladnoče. Da progutaju jato gusaka i da nastave raditi. I to što oni moraju zanovijetat. Neka pitaju pratt and whitney da razvije motor posebno za njihov a350-1000.
.

Nakon Qatarovih blamaža, i ovo bi uzeo s debelom rezervom.

Zar nemaju A359 i A35K sustinski iste motore? Koliko znam razlika je jedino u varijanti, kao sa CFM56 na A320 i A321 gde su ovi na A321 jaca varijanta.
Ako je Clark upravu, to ukazuje da su RR i Airbus ovaj motor vec izgurali do maksimuma, sto ne bi bilo dobro za Airbusove planove da poveca MTOW za A35K.
S druge strane, ovo je verovatno manja verzija problema sa PW1100 motorima – famozna suva pustinjska klima je ocigedno nasla novu zrtvu.

Isti su motori, RR Trent XWB. Na -900 je serija -84, a na -1000 serija -97.

Jesu to trent xwb, ali ko sto ste rekli -84 i -97.
Ima dosta razlike u djelovima i temperaturi jezgre, pa po Timovim tvrdnjama on-wing time kod 97 je manji, a to on koristi da bi spustio cjenu

Pretplatite se na

DNEVNI BILTEN

– bitno više novosti (svaki dan >15)
– bitno svježije novosti nego na zamaaero
– stiže na vaš e-mail svaki radni dan

Na Dnevni bilten su pretplaćene najveće institucije i zračne luke

Pročitajte više>

POŠALJITE NOVOST

Budite i vi novinar zamaaero!
Ako pošaljete 10 novosti koje objavimo možete postati honorarni suradnik
i pisati za novac!