zamaaero@gmail.com

+385(0)1/3465886

zamaaero@gmail.com | +385(0)1/3465886

Novosti iz svijeta

Airbus XL Bins

Airbus je uveo XL Bins (prostor za prtljagu u kabini) za A320 obitelj, koje kompanije mogu dodatno naručiti ili čak izmijeniti postojeće prtljažnike sa ovima. XL Bins omogućuju da 100% putnika u kabinu unese jedan kofer 55x45x23 cm. Airbus nudi i L Bins koji su nešto manji, no još uvijek nude veću mogućnost spremanja kofera, a ovi prtljažnici traže 30% manje preinaka u instalacijama nego XL Bins. Airbus je već prodao XL Bins čak 31 kompaniji od kojih je 7 LCC.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Airbus

 

8 Komentar/a
Najnoviji
Najstariji
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare

Ura! To znači da LCC neće više morati da naplaćuju dodatno za kabinski prtljag!

🙂 OK, šalim se! Čak ni ja nisam toliko naivan…

Ali, da, radujem se ako će se smanjiti frka oko toga gde će ko da stavi svoj kofer i to onda bude značilo nešto kraće ukrcavanje. Pri tom, vrlo sebično, ja nisam naročito visok, pa me ne pogađa mnogo potencijalno niži plafon 😛

Ako mi LCC naplacauju dodatno za veliki prtljag u kabani onda cu radije ostaviti njima da se o tome brinu, neka ga stave u cargo prostor, ne moram da se petljam s time u kabinii s mogucnoscu da povredim sebe a i druge. Ali i jedno pitanje, sta se desava sa standardnih 7-8kg prtljaga koji mozete uneti besplatno, gde to ide ako uneste dodatni veliki prtljag? A i frka oko prtljaga ce biti veca i s timi duze ukrcavanje.

Nisam baš siguran da sam dobro razumeo. Ima 3 vrste prtljaga (onog uobičajenog barem): ranac ili manja torba (obično 40x30x20, 7-8-10kg u zavisnosti od kompanije), kabinski prtljag (tu negde 55x45x23, opet negde oko 10kg, mere variraju) i prtljag koji se čekira (x+z+y>158cm, 23kg, opet zavisi od kompanije). Ovo što pominje Airbus se ne odnosi na ček-in prtljag, već na kabinski prtljag. A, ako ste mislili na situaciju kao kod LCC, gde je besplatan samo ranac, a kabinski prtljag pune veličine se naplaćuje, u tom slučaju, ranac ili manja torba idu ispod sedišta ispred Vas, a veća torba ide gore u sanduk. Iskreno, ja gledam da izbegnem da vučem veći kabinski prtljag sa sobom baš zbog gužve i problema sa prostorom i obično sa sobom imam samo ranac koji uvek držim ispod sedišta ispred mene. Kao što rekoh, nisam baš visok, to mi ne smeta previše, a obično želim da radim na svom računaru tokom leta, pa mi je tako lakše da dođem do njega.

Iberia cabin crew se upravo zalila sudu da su ti binovi previse teški za zatvarati.. Ima negde članak

osim zamaaera u klasteru su i:

(Slovenija)

(BiH)

(Srbija)

Pretplatite se na

DNEVNI BILTEN

– bitno više novosti (svaki dan >15)
– bitno svježije novosti nego na zamaaero
– stiže na vaš e-mail svaki radni dan

Na Dnevni bilten su pretplaćene najveće institucije i zračne luke

Pročitajte više>

POŠALJITE NOVOST

Budite i vi novinar zamaaero!
Ako pošaljete 10 novosti koje objavimo možete postati honorarni suradnik
i pisati za novac!