zamaaero@gmail.com

+385(0)1/3465886

zamaaero@gmail.com | +385(0)1/3465886

Novosti iz regije

PRVI OBJAVLJUJEMO-NAJAVE: Croatia ove zime Zadar-Minhen i Dubrovnik-Frankfurt

Croatia Airlines će ove zime letjeti iz Zadra za Minhen. Letovi će biti utorkom i subotom. U utorak let polazi iz Minhena u 10:10 i dolazi u Zadar u 11:30, te odlazi iz Zadara u 12:00 i dolazi u Minhen u 13:25. Subotom iz Minhana kreće u 10:30 i dolazi u Zadar u 11:55, te odlazi iz Zadra u 12:30 i dolazi u Minhen u 13:55. Linija će se operirati do 9.1. Ovo je ogroman odmak Zadra koji više neće imati samo 6 tjednih letova za Zagreb preko Pule, već i letove za inozemstvo i to prema velikom hubu Lufthanse preko kojeg ima gomilu konekcija. Croatia dugi niz godina izostavlja Zadar sa liste međunarodnih letova zimi.

Croatia konačno uvodi i letove Dubrovnik-Frankfurt, utorkom, petkom i nedjeljom. Croatia će kretati iz Dubrovnika za Frankfurt u 16:30 i stizati u 18:35, pa iz Frankfurta za Dubrovnik u 19:25 i stizati u 21:10. Linija će se operirati do 14.1. I te kako potrebna linija Dubrovniku, poglavito nakon otkazivanja letova Vuelinga za Barcelonu i Britisha za London ove godine.

Uz to kompanija će ove zime po prvi puta letjeti između Splita i Copenhagena, jednom tjedno, subotom, te između Splita i London Heathrowa, također jednom tjedno, subotom. Obije linije će prometovati do 6.1. Sada će Croatia osim za Zagreb zimi letjeti iz Osijeka i Rijeke za Minhen, iz Pule za Zurich, iz Dubrovnika za Frankfurt i iz Splita za Rim, Frankfurt, Minhen, Zurich, Copenhagen i London Heathrow.

Iako su čitatelji pisali kako Croatia Airlines nema u sustavu letova Zagreb-Mostar i kako se linija neće operirati ove zime, naglasio sam da je još prerano i da treba pričekati jer Croatia nije definirala zimski red letenja. I upravo to se desilo. Letovi su u sustavu. Iz Zagreba nedjeljom i četvrtkom sa noćenjem u Mostaru ostaje i dalje, no let srijedom je prebačen na utorak, i to u 2. valu pa se konačno konektira na letove u Zagrebu, za razliku od do sada kada je letio srijedom prije 2. vala bez mogućnosti konekcija, te samo za P2P putnike. To je napredak, za divno čudo. Sada letovi iz Zagreba idu nedjeljom, utorkom i četvrtkom, a iz Mostara ponedjeljkom, utorkom i petkom.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Croatia Airlines

123 Komentar/a
Najnoviji
Najstariji
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare

Mislite li da bi bilo realno da Croatia umjesto da feeda Lufthansu i sl ima jaci hub u Zg/St i da leti vise destinacija s potencijalnim presjedanjima u HR? Dakle za putnike koji lete izmedju trecih zemalja i ovdje samo presjedaju?

To je jedina točna opcija. Druge nema.

Posyoje li podaci, koliko takvih karata uspiju prodati trenutno?

Dobro je da je Croatia Ailrines kvalitetno plaćena za letove iz Duborvnika za Frankfurt, no koliko je plaćena za letove iz Zadra?

Sramotno da autor podržava uništavanje Croatije Airlines.

Je li se vama pogoršalo da navijate za ovo feedanje?

A zašto ne napišete neku kritiku ovog poteza?

Napišite.

Za Dubrovčane i Zadrane bi mnogo bolje bilo da se leti za Beč i rim. A ovako0 je samo dobro LH.

Zato sto nije sve do konekcija…

Rim ima konekcije za sve bitne gradove Evrope.

Zasto je linija jadna? Cemu takve kvalifikacije?

Pa na primer, u saradnji sa turistickim agencijama mozda ima interesa za turisticke posete Rimu preko zime. Rim ima visestruko vise turistickog potencijala nego Minhen.

ITA ima sasvim dovoljno letova za potrebe konekcija iz Zadra, imaju letove do svih iole bitnih gradova u Evropi. Nemaju jedino za Portugal.

Madrid, Barselona, Pariz, Amsterdam, Brisel, Cirih, Atina, itd. ITA leti sa barem dva dnevna leta, a neke i sa po 4 dnevna leta. To je Vama malo letova? Cestitam.

Rim čak i nije loša opcija s obzirom da putnik iz Dubrovnika bez problema može doći do Frankfurta preko Zagreba dok to nije i slučaj za Rimom.

Rin ima sasvim dovoljno, ako ne i previše, konekcija za potrebe Dubrovnika

Ma kakav Frankfurt. Linija se subvencionirala i operirala godinama pa je ukinuta, a debili iz OU ju ponovo guraju umjesto da otvore nešto novo.

Ne moze se samo gledati gde ima vise konekcija, zato Croatia i jeste danas to sto je – obican feeder

Croatia i Lufthansa nemaju jak codeshare. Znate li Vi na koliko linija Lufthanse Croatia ima svoj kod?

Rim je turisticka meka, ni FRA ni MUC to nisu

E pa ljudi u Dalmaciji preferiraju avion.

Postoje svakodnevni letovi iz Splita za Rim. Rim je bio jedna od rijetkih destinacija prema kojoj ste mogli cijele godine iz Dubrovnika.

Vueling?

Rim je turisticka meka i 4. grad u Evropi po broju turista – preko 10 miliona turista godisnje. Ispred su samo London, Pariz i Istanbul.

Minhen je tek 19. u Evropi.

Kolima do Rima? Kajgot. Tragedija je da ZAG nema vise letova za Rim. Beograd ima cak 19pw!

Da, putuje jako malo turista na jadran. A sta je sa stanovnicima jadrana? Oni ne mogu biti turisti i putovati zimi?

Da je bar zrakoplovstvo tako jednostavno….

Linija za Frankfurt je već jednom propala. Zašto nastaviti raditi našto što se pokazalo neuspjelim.

Jer su ju (mislim na cjelogodišnje operacije) ukinuni već dva puta?

I onda vi još navijeate za ovu liniju.

Vaši prošli članci koji su tražili otvaranje linije DBV-FRA.

“Ja navijam za ovu liniju? Jako ste u krivu.”

Znači ipak navijate kao što sam i rekao.

Alternativa liniji DBV-FRA je linija ZAG-BER. Alternativa liniji RJK-MUC je ZAG-PRG. Alternativa liniji ZAD-MUC je linija ZAG-ARN. Alternativa liniji SPU-ZRH je ZAG-HAM. Alternativa liniji PUY-ZRH je ZAG-MXP.

Alternative postoje. Samo što ih OU, a bome ni generalna javnost, ne žele postići već se rađe zadovoljavaju feedanjem LH.

Vaši prošli članci koji su tražili otvaranje linije DBV-FRA.

Odgovori
Alen Šćuric
Author
Odgovori Anonymous
18.08.2023. 11:55
Da jesu, jel to nema alternativa, nažalost.

Odgovori

Evo iz čega sam zaključio.

Živjelo feedanje!

Napisao sam vam gore alternativu. Glupost se ne poništava glupošću.

pa da je barem jutarnji let

Jesu li potpisali kakav code-share s LH? Koja je poanta ovoga bez ikakvog codeshare, tko će to puniti preko interline?

Zašto samo do 14.1.?
Ili leti cijeli zimski red letenja ili nemoj onda nikako. Baš glupost!

Bit će PRAZNI.

Croatia za Zadar zimi. Kakav Zadar zimi?

A OSI-MUC je prazna?

Negdje sam pročitao i da će ostaviti let Split-Copenhagen i Split-London LHR preko zime? Znate nešto o tome??

I opet samo Minken i Vrankvurt…

Jasmineeee!!!! Dje si? Pije li se kahva? Znamo li za nesto osim Minkena i Vrankvurta?

Opet FRA & MUC….bedno

Ma direktno iz Zadra za Lyon, Shannon ili Madrid s A320 zimi. Zasto bi bez velikog rizika na kratkom letu povezali svijet i tako nudili sa jednim presjedanjem cijeli svijet. To bi bilo prelako!

Madrid za turiste. Malo marketinga i mogu se napuniti 2pw.

Ne mogu vjerovati koji debili. Umjesto da jačaju hub u mjesecima kada općenito nema puno prometa, oni razbijaju kapacitet da bi feedali LH.

Je li vi to legitimizirate feedanje LH?

Čini mi se da da. Gledajte, ni jedna kompanija se nije kvalitetno razvila temeljem feedanja. Ma makar bilo tek 10 opcija za konektiranje aviokompanija nema što feedati druge sa destinacija izvan huba.

Koje je riješenje? Koje god da je, definitivno nije otvaranje linija DBV-FRA, OSI-MUC, RJK-MUC, ZAD-MUC, SPU-ZRH i PUY-ZRH.

Ako je alternativa feedanje LH, onda jest.

I? Vi shvaćate da jak hub ne postoji zbog konstantnog feedanja LH, a ne da feedanje postoji zbog nedostatka jakog huba.

Ma, živjeli vi i potezi vama i Bajiću zajednički. Ali na kraju i sa 5 Croatijinh linija iz Hrvatske prema Munchenu, i 3 prema Frankfurtu odnosno Zurichu, kompanija će propadati, putnici neće biti zadovoljeni, a rast putnika neće biti postignut.

I mi bi sada trebali nastaviti s ovime?

Da ne želite možda biste prosvjedovali protiv ovog poteza.

A članci koji prosvjeduju protiv uvođenja ovakvih feederskih cjelogodišnjih operacija?

Pa to je potez Croatie kojim kaznjava ZAG jer ima nepostenu konkurenciju.

Ko se to subvencionira u Spu i Dbv osim Croatie?

Croatia Airlines se u Splitu subvencionira sa 500.000€ godišnje. Koji se to LCC subvencuonira u Splitu? Ako ćete pisati ovakve ozbiljne optužbe trebali biste imati i jake dokaze.

Istina, Zadar to radi pa zato OU i ne leti od tamo ništa osim PSOa te sada ovoga.

Pisali ste pa ste napisali da ne znate je li postoji takav program jer nigdje niste našli izvor koji potvrđuje njegovo postojanje.

Udruzeno oglasavanje je mininalna subvencija. Pravih subvencija nema u Splitu i Dubrovniku, ima ih jedino u Zadru za FR leti.

Nema ih ni u Zagrebu, ali ima nepostenog davanja abnormalnih popusta. I zato Croatia kaznjava Zagreb neotvaranjem novih linija iz Zagreba, te ne povecavanjem postojecih. Zato se Croatia fokusirala na druge aerodrome u drzavi i evo imala je profit. Pa Zagreb neka slobodno nastavi da tako tretira svog najveceg korisnika i nacionalnu kompaniju. Vidimo gde je dosao, na samu ivicu da padne ispod 100%. Bravo!

Zagreb nema najveci procenat. Najveci ima Zadar. Daleko veci nego Zagreb.

A evo u julu je i Split imao veci procenat nego Zagreb.

Upravo tako, rezultat dolaska FR u Zagreb, evo i posljedica.

Sva tri navedena aerodroma su turistički orijentisani aerodromi i tamo je promet dobar samo u sezoni pa zato i imaju masu LCC ali sezonski, nisu uopšte za poređenje sa Zagrebom kojeg je FR unazadio.

Neusporedivo veća konkurencija i tokom sezone takođe neusporedivo veći potencijal, konkretno u Splitu duplo veći od Zagreba, sve je vrlo jednostavno i tamo niko ne povlađuje do tolike mjere jednoj kompaniji kao što se povlađuje FR u Zagrebu.

Kome , dajte podatke?jedina dva aerodroma koji zbog nedostatka prometa povladuju ikom su Zagreb i Zadar .i ako cemo o isplativosti pricati , s obzirom na blizinu zagreba i splita , i povezanost autocestom , zadarski aerodrom osim generalne avijacije ne bi ni trebao postojat

Split je duplo veci aerodrom od zagreba jel promet koji split odradi u ljetnim mjesecima , sa manim terminalom , manjim brojem zaposlenih zagreb moze samo sanjati , a da ne pricamo kako bi tek onda isplakali drzavi da im treba zeljeznica plus kos bolja cestovna povezanost . Btw do splitskog aerodroma je jednotracna cesta.

Kakva jednotračna cesta? Od splitske zračne luke do centra grada ima zaobilaznica preko koje se dođe u Split brzo čak i u jeku sezone.

Da, ali su dosli u SPU i DBV na temelju komercijalnih razloga, a ne zato sto su dobili popust od 80%.

Da. Apsolutno je čovjek siguran kao što sam i ja siguran.

Uvijek možete dokazati drukčije. Ako imate volje.

Ako mi date dokaze o subvencijama LCC avioprijevoznicima u Splitu ja ću vam uplatiti isti taj iznos vama na račun.

A vi znate koliko ja imam novaca?

Hajde, pošaljite link za te analize i podatske.

“oni razbijaju kapacitet da bi feedali LH.”

A da Lufthansa feeda OU? Jel tu ima logike? Ili je to za OU sve p2p?

A zasto bi jacali hub u zagrebu,kada se preko minhena ili frankfurta sa samo jednim stopom moze ici na daljnja odredista….
Cemu je potreban jos jedan stop u zagrebu???
Zar udobnost, i brzina dolaska putnika na planirano odredista ne bi trebao da bude prioritet?
Sve dokle u zagrebu,ne bude dovoljno interkontinetalnih letova,koji bi se mogli puniti sa hrvatskih aerodroma,nema potreba da se od zag radi hub…
Ali i dalje ce biti potrebni direktni letovi iz hr za frankfurt i minhen,upravo radi nasih ljudi kojima je to kranjenje odrediste
A nasih sveke godine tu ima sve vise i vise….

Ako ćete o zrakoplovstvu onda naučite nešto o istom.

Pretplatite se na

DNEVNI BILTEN

– bitno više novosti (svaki dan >15)
– bitno svježije novosti nego na zamaaero
– stiže na vaš e-mail svaki radni dan

Na Dnevni bilten su pretplaćene najveće institucije i zračne luke

Pročitajte više>

POŠALJITE NOVOST

Budite i vi novinar zamaaero!
Ako pošaljete 10 novosti koje objavimo možete postati honorarni suradnik
i pisati za novac!