zamaaero@gmail.com

+385(0)1/3465886

zamaaero@gmail.com | +385(0)1/3465886

Analize

Vodi li se Split dobro ili loše

analitičar: Alen Šćuric (Zagreb), foto: ZL Split

Niz čitatelja našeg portala, ali i široka, poglavito lokalna javnost ozbiljno i vrlo žestoko kritizira upravu Zračne luke Split. Pritom naglašavaju da uprava loše vodi aerodrom, da ne rade na njegovom nužnom proširenju, da nemaju viziju, te da ne rade na dovođenju novih kompanija i linija u Split. Jasno neke stvari bi se mogle bolje napraviti, ali reći da Split nije napravio ništa i da radi loš posao je istinski potpuno pogrešno. Upravo suprotno, Split ima jedan od najboljih uprava koja se ozbiljno trudi.

Split je 1991. imao tek 24 linije i 95 tjednih polazaka, daleko najviše domaćih i tek 16 tjednih polazaka na inozemnim linijama. Još prije 12 godina, 2012. Dubrovnik je imao više putnika od Splita i to za 54.721 putnika više. 2004. godine Dubrovnik je imao više od 100.000 putnika više od Splita. No, od 2013. broj putnika Splita vrtoglavo raste, da bi 2018. Split ima čak 584.655 putnika više od Dubrovnika. Nije li ovo za čestitati? U samo šest godina Split je dodao 640.000 putnika više od Dubrovnika, te sa 3. zračne luke Hrvatska došao na uvjerljivo 2. mjesta sa više od pola milijuna putnika više od Dubrovnika. 2019. godine Split je došao nadomak Zagreba, te je bio na samo 133.601 putniku razlike. Da nije došao Covid-19 Split bi vrlo realno 2020. preskočio Zagreb.

U Covidu-19 Split se vrlo dobro snalazio. Tako je 2021. godine Split imao bitno više putnika od Zagreba, postigavši čak 173.376 putnika više od Zagreba i izbivši na 3. mjesto u regiji (iza Beograda i Prištine). Split je brojke iz 2019. uspio dostići 2023. godine kada je imao 56.972 putnika više nego 2019. To je na Jadranu uspjelo još samo Zadru, a daleko manje brojke 2023. nego 2019. su imali Pula, Rijeka, Lošinj, Brač, Dubrovnik i Tivat.

Split u VII. mjesecu ima preko 750.000 putnika. Dvije godine u top ljetnom mjesecu Split je imao više putnika i od Beograda, te je bio broj 1 aerodrom regije. Ljeti Split ima duplo više putnika od Zagreba. Čak četiri ljetna mjeseca Split ima više putnika od Zagreba. Nije li ovo za čestitati?

Split je u samo 10 godina povećao broj putnika za 112,4%. Malo li je? U isto vrijeme Zagreb je povećao broj putnika za 61,8%, Dubrovnik za samo 58,7%, dok je primjerice Pula povećala broj putnika za samo 20,7%. 2018. godine Split je držao 11,5% svih putnika regije, dok je prošle 2023. držao 10,5% svih putnika regije. Dakle svaki 10. putnik u regiji putuje iz Splita. Malo li je? Split već dvije godine vodi mrtvu trku sa Prištinom za 3. mjesto u regiji te mu Priština bježi za samo 65.981 putnika.

Split je 2017. imao 12 novih linija, 2018. njih 14, 2019. je imao 9 novih linija, 2021. imao je 12 novih linija, 2022. 10 novih linija, 2023. Split je imao 18 novih linija, 2024. 11 novih linija. Malo li je? Pobogu pa to znači da je u 7 zadnjih godina (bez 2020. Covid-19 godine) Split dobio čak 86 novih linija. Danas Split ima čak 144 linije koje operira 37 prijevoznika. Najviše prijevoznika u regiji nakon Dubrovnika koji ima jednog prijevoznika više. No, svakako najviše linija, više i od Beograda i od Dubrovnika. Ovo je skoro duplo više linija nego ih ima Zagreba (77). Nije li upravo to najbitnije za turističku zračnu luku?

Split ozbiljno radi na smanjenju sezonalnosti. Danas tijekom zime Split ima čak 15 linija koje operira 4 prijevoznika. U zadnjih dvije godine Split je dobio 5 novih zimskih linija. Samim time Split ima više putnika tijekom zime od Banja Luke i Niša koji su bitno veći gradovi od Splita.

Split je i financijski pozitivna zračna luka. Ima najveći profit od svih hrvatskih zračnih luka. U 2022. Split je imao profit od 14,7 milijuna EUR, čak 4,3 milijuna više od većeg Zagreba i 7,4 milijuna više od Dubrovnika. Bravo Split!

Split je u zadnjih par godina ozbiljno investirao u infrastrukturu. Aerodrom je uložio 61 milijun EUR u novi vrlo moderan terminal koji je povećao kapacitete na pet milijuna putnika, novi terminal ima 32 šaltera za registraciju putnika, 10 automata za samoregistraciju, automatski sustav za zaštitni pregled kapaciteta 3000 kofera na sat, sedam linija za sigurnosni pregled, 5 karusela za preuzimanje prtljage, šest novih gateova, 1200 sjedalica u čekaonici i 500 sjedalica u novim ugostiteljskim objektima, panoramski restoran, bitno veći duty free shop, te je dobio novu business ložu. Split je uložio 13 milijuna EUR u novu zapadnu stajanku koja je povećala broj parkirnih pozicija za 8. Split je i obnovio stari terminal, napravio parkiralište (južno od ceste) za 900 automobila, napravio autobusni terminal za 48 autobusa, napravio zatvoreni pješački nadvožnjak do parkirališta, napravio rent’a’car kompleks i to u čvrstom objektu, a ne kao kod dobrog dijela aerodroma u kontejnerima, uredio ogroman prostor ispod nove stajanke za aerodromske službe. Split je i kupio zemlju za dalju ekspanziju jer je bila jako jeftina pošto ju je prodavala kompanija u stečaju. Da to nije napravio ovu zemlju bi za 5-6 godina, kada će mu trebati plaćao daleko više, a i pitanje je bi li bila na dispoziciji pošto bi promijenila vlasnika koji bi tu mogao svašta nešto sagraditi. Samim time je Split u posljednjih par godina investirao preko 100 milijuna EUR vlastitog novca i novaca kredita kojeg sam otplaćuje. Ovaj novac nije dobio od Europske Unije, država ili koncesionalra za razliku od Dubrovnika, Zagreba ili Zadra. Malo li je? Nije li to za velike čestitke? Koliko je aerodroma u posljednjih par godina investiralo preko 100 milijuna EUR vlastitog novca u regiji?

Naravno, svi bi mi željeli da Split ima bitno veću stajanku, da ima paralelnu rulnicu, da produži pistu da mogu slijetati širokotrupci. No, Split je investirao preko 100 milijuna EUR. Split mora vraćati kredite i nije realno da se dodatno kreditno zadužuje. Konačno Split i sa ovom infrastrukturom uspijeva hendlati skoro 100 letova dnevno petkom, subotom i nedjeljom u top sezoni, on mjesečno ima i 750.000 putnika, on u 10 mjeseci godine nema baš nikakvih problema sa infrastrukturom, a tih problema nema ni od ponedjeljka do četvrtka u top sezoni, tj. tada može odobriti sve tražene slotove. Znači Split uspijeva poslovati racionalno.

Splitski glavni problem je što za razliku od Zagreba, Zadra, Dubrovnika i Pule ne može dobiti gratis zemlju od vojske, već mora kupovati superskupu zemlju od privatnika. Ova zemlja je enormno skupa čak i uz eksproprijaciju. I dok Split ne vrati kredite za sadašnju infrastrukturu nije realno da kreće u nove skupe projekte proširenja stajanke, rulnice i piste koji koštaju nekoliko desetaka milijuna EUR. Planovi postoje, no aerodrom trenutno racionalno radi i jednostavno racionalno upravlja sredstvima.

Kada jednom Split napravi rulnicu (a plan je da to napravi kada dostigne 5 milijuna putnika) moći će broj operacija povećati sa sadašnjih 6-7 letova u satu. Potom će morati proširiti stajanku koja sada ima 7 parkirnih pozicija za najveće uskotrupce (A321), pet pozicija za avione do veličine A319 i tri pozicije za manje avione (turboprope i business jetove). Produžavanje uzletno-sletne staze svakako nije prioritet jer Split bi možda mogao imati 2-3 interkontinentalna leta u tri-četiri mjeseca top sezone u doglednoj budućnosti, a za tako nešto se ne isplati investirati više desetaka milijuna EUR u proširenje.

Uzmemo li u obzir sve što je Split napravio za svoju infrastrukturu i to vlastitim novcem, koliko je povećao svoj promet, kolike je novih linije doveo jasno je da bilo kakva kritika upravi ne stoji. Upravo suprotno, treba im ozbiljno čestitati. No, poznati splitski mentalitet je takav kakav je i uspjeh nikada nije dostatan, pa bio on čak i velik kao u slučaju Splita.

229 Komentar/a
Najnoviji
Najstariji
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare

Jutrošnji članak u Slobodnoj Dalmaciji pod naslovom “Split više nije najrazvijeniji grad na obali,preskočili ga Zadar i Rijeka (ja mislim da će uskoro i Šibenik).Što se dogodilo,hoće li se trend nastaviti ?
Znači iluzorno je pričat više o Splitu, i njegovom razvoju,stajanka,rulna staza itd., crni hdz-ov scenarij se ostvaruje.
Kako se Split može razvijat kad je izoliran,jedini i to nikakav spoj sa auto cestom je zahvaljujući HC više zatvoren nego otvoren,”novi spoj koji se planira kroz kojak” imao bi samo dvije trake !?!?
Dvije trake za područje sa oko 300-400 tisuće stanovnika-pa jeli to sprdačina ??
Split je u zadnjih 30 godina izgubio 40 tisuća stanovnika a sljedećih 4 ili 8 godina izgubit će još toliko.
Pitajte gosp.Alene onog gosp. koji se stalno ceri i pokazuje zube ima li se namjeru on vratit u rodni kraj ili sad kad je doktorirao(Osijek) i on normalno kao Plenković ići malo u Europu !?!?

Mislim da svakako treba vec sada staviti u planove novi aerodrom negdje iza Kozjaka. Splitski aerodrom vec sad stvara veliku buku i vibracije Trogiru i Ciovu, sto, realno, kvari dozivljaj tih mjesta.

Prodati zemljiste sadasnneg aerodroma i eto novca.

Split je ukinuo restoran za zaposlenike. Postoji prostor ispod kontrolnog tornja koji je imao tu funkciju. Za vrijeme pandemije je hrana posluživanja putem narudžbe i osobnog preuzimanja. Ako kraja pandemije se to nastavilo. Sramota je da radnici kupuju obrok, nose ga u vrećicama i jedu za svojim radnim stolovima.

Zašto bi to bila sramota?

U aviaciju se ne razumijem pa ne mogu komentirati. A mi nije jasno kako je zračna luka Split dobila uporabnu dozvolu za proširenje objekta, a objekt nije do kraja stavljen u funkciju. Cijeli gornji parking je iscrtan, ali i dalje zaštitar mora 24/7 dežurati u raspoređivati vozila i ručno dizati rampu. Taxi iskrcaj/ukrcaj nije ispred vrata terminala…

Postoji osoba koja svako vozilo propušta kroz rampu koju diže daljinskim upravljačem.

Kad dolazite automobilom pred terminal sami. Na najbliže pozicije. To je manji dio parkinga. Tu je osoba koja podiže rampu. Uz ukidanje restorana za zaposlenike potpuno neprimjereno za aerodrom te veličine.

Postoji jako puno pravila koja zracna luka split krsi,ili ih se ne pridrzava,a ta ista pravila druge zracne luke moraju da postuju i vez njih ne mogu da rade

Zasto Split nema letove za JFK ili YYZ? Sirokotrupac iz JFK ili YYZ moze sleteti na SPU.

Imao je Air Transat.

Pa kako to kada ovde stalno od Vas citamo kako Hrvatska ima tonu turista iz SAD-a?

Uzgred, Air Transat je pre par godina imao u prodaji letove YYZ-SPU.

Konacno, zasto ste tvrdili da ne moze sirokotrupac da sleti na SPU iz JFK/YYZ?

Odustali su zbog nezainteresirane zračne luke. Zračna luka je ponudila Air Transatu loša vremena sletanja i poljetanja, a nakon što su odsutali od letova, managment nije pokušao ništa da to promjeni.

Zato jer Split nije htio prihvatiti njihov check In sistem. A Niko tada nije bio bas frendli za povezivanje sa drugima. A nisu se niti trudili jer su europski operatori tražili slot vise. Kako nema interesa iz Kanade za Hrvatsku, Air Transat je povećao broj rotacija za Zagreb…

Da poznajete modus operandi uprave, imala bi vam smisla.

Isto tako i easyJet nema standby karte za polaske iz SPU i DBV, dok iz preko 95% destinacija na kojima leti ima, a razlog je upravo taj check in operativni sistem koji se koristi u Splitu i Dubrovniku.

Je li ista logika vrijedi i za Zagreb?

Ja ipak mislim da ovi ljudi u banobini imaju najveći problem što moraju doći na posao.Za rješavanje nastalih problema gospoda su operirana od toga,najveći posao kojeg obavljaju je žaljenje i kukanje kako im je mala plaća.Stvarno svaka vam ćast,ako ima mjesta i ja bi došao na takvo rafno mjesto.

типфелер забога, Бановина

Banovina? Sad tek ništa ne razumijem.

——————————————————-

Poglavarstvo grada Splita.

сад још само реците да се одлично сналазите по Сплиту иако не знате што и гдје је Бановина, или како се често каже зграда Бановине

To je Banovina-zgrada Općine Split,kraj bivšeg hotela Marjan kojeg sigurno znate

Vodi li se Split dobro ili lose? Ma odlicno, brale!

Ne bih se složio s Vama da split ima mjesta za proširenje, i ako ima, to će sve biti malo je reći nagurano i zbijeno. Kaštelani zemlju zasigurno neće dati za rulnicu, ma za ništa, takav mentalitet, a produljenje staze tek nema nekog smisla. Jednostavno se nema mijesta, nismo mi Portugal pa da za produljenje staze napravimo projekt kao ZL Madeira. Pobogu pa sama uzletno-sletna staza je okružena privatnim građevinama!

….i onda je svizac zamotao cokoladu

Svaka nova ulaganja u ovaj terminal nemaju smisla,treba jednostavno taj novac ulagati u novu luku,i spu prebaciti na destinaciju gdje nikome nece smetati i gdje ce moci da se narmlano siri i razvija….

Ima EU pa im izvucite 🙂

Pa imali su za Rafale viska pola milijardi, sto onda ne i za Split?

Svakako da, jer Rafali su cisto bacen novac poreznih obveznika, dok bi se investicijom u aerodrom SPU broj turista povecao, ujedno bi se i investicija povratila.

Nije sve stvar profita aerodroma. Veci aerodrom dovodi vise putnika, ti putnici ostavljaju vise novca u Hrvatskoj. Dakle prihod se ne moze racunati samo kao prihod aerodroma, vec cele hrvatske ekonomije.

Split preko leta ima ogranicenje u broju operacija po satu, kao i u letovima generalne avijacije.

Ako koncesionar može, može i država.

E pa ja hoću zagrebački model jer ne želim više gledati nesposbnost uprave.

Ne mozete oduzeti zemlju ni eksproprijacijom. Privatna svojina se ne moze oduzeti. Vlasnik mora pristati na to.

Ne, ne mozete. Vi rekoste da ste studirali pravo, pa onda bi trebalo da znate osnovno pravilo koje kaze da je privatna svojina neprikosnovena i da predstavlja najvisi stepen vlasnistva koje se ne moze osporiti niti oduzeti protivrecno vlasniku.

Eksproprijacija ponudi cenu koja mora biti veca ili jednaka trzisnoj, ali vlasnik ima poslednju rec. Ne mozete ga silom izbaciti ako on ne pristaje na ponudjen iznos.

Milion je primera u svetu gde su putevi krivudali jer vlasnici nisu hteli da daju svoje parcele.

https://www.unilad.com/community/chinese-freeway-bridge-nail-house-guangzhou-079165-20230708

Ako jedna komunisticka Kina nema pravni alat da iseli coveka iz kuce protiv njegove volje, to nema ni nijedna demokratska drzava.

Netočno, Izvlaštenje je čest postupak u Hr koji se koristi za gradnju prometnica itd. Problem je što užasno dugo traje jer mora proći kroz općinu, županiju, katastar, geodete, sud…

Алене, да ли бисте ви пристали на извлаштење да на пр. Сенф гради метро испод Болничке па да су ваша кућа и уреди на простору метро станице

живио сам на кварту скоро пет година

јест, миран, oбитељски, у задње вријеме можда мало преизграђен али то је друга тема. Волим ћирилицу

може бит, ја сам уствари мислио на једну другу микролокацију, више према границама, гдје ми отац живи

A mislite da je eksproprijacija jeftin projekt? Tek to bi koštalo i koštalo…

Pogresan naslov clanka, trebalo bi stajati da je ZL Split uzor svim lukama u blizoj i daljnjoj okolici, istinski primjer vodenja poslovanja, ZL koja obara sve moguce i nemoguce rekorde, bljestavi terminal, transparentno poslovanje i zaposljavanje radnika. Ma divota jedna….

Osim suhoparnih podataka o broju putnika, novih linija i iznosima investicija treba malo zagrebati ispod povrsine, pa cete primjetiti da ipak nije sve tako divno i krasno kako sami clanak opisuje. Ako je primjerice web stranica danas ogledalo firme, onda vec iz toga mozete stosta zakljuciti. A u komentarima vidim da je argumentirano prikazano koja je firma tu stranicu radila.

“suhoparnih podataka o broju putnika”? Pa to je valjda jedino bitno kada govorimo o zračnoj luci. Mislite da će netko odustati od putovanja jer mu web stranica nije moderna? Sigurno da nažalost nije sve idealno u jednoj državnoj firmi, postoje hrpa interesa i imt-a od grada, općine, raznih načelnika – ipak je to hr.
Ali sveukupno ZLS je jedna od svijetlih primjera upravljanja državnom firmom u hr.

Čudo svijetli primjer nema šta.

A zašto ZL ne bi imala normalnu web-stranicu?

Banja Luka je manji grad od Splita, a Niš li la. Ne može se sad živjeti na lovorikama i čekati.

Pa Split je spojen sa okolicion koja ima preko 250.000 stanovnika ? Pa i sama zracna luka se nalazi u Kastelima. Nadodajmo tome da je i Cetinska krajina blizu koja ima jos preko 50.t stanovnika. A svi zavisimo o Splitu. Jer grad ko grad se nema gdje Sirit.

Ne , ne Ja sam XXXX

To dvoje je neusporedivo.

U 1981. formirana su samostalna naselja Donje Sitno, Gornje Sitno, Kamen, Podstrana, općina Podstrana, Slatina, Srinjine, Stobreč, Strožanac (bivše naselje) i Žrnovnica, Kaštel Gomilica, grad Kaštela, Kaštel Kambelovac, grad Kaštela i Kaštel Sućurac, grad Kaštela, Kučine, grad Solin, Mravnice, grad Solin, Solin, grad Solin i Vranjic, grad Solin. Ta su se naselja do 1971. iskazivala kao dio naselja Split.

Nije bas isto. Split je doslovce spojen sa Solinom i Kaštelima, neprekinuto. U Nišu nisam bio, ali Banjaluka je bitno manji grad u ovom kontekstu.

Odite u Banjaluku ili se raspitajte. Statistika je skup pogrešnih podataka, a pogotovo u BiH, radi raznoraznih uglavnom političkih razloga. Da malo obratite pažnju na površinu grada, katnost zgrada, odmah bi primjetili da te brojke nisu realne. Ja sam tamo redovito, jučer sam bio, a u Splitu sam proveo većinu života. Ne može se reći da je i jedan od tih gradova veći. Oni su vrlo slični veličinom, ali je razlika u tome što izvan Banjaluke nema drugih gradova (jedino Laktaši imaju neke elemente urbanizma), dok je Split spojen sa Solinom, Solin sa Kaštelima, Kaštela sa Trogirom. Čak su Slatine na otoku Čiovu, koji je cestom nakon Trogira, dio Grada Splita. Možda Vas na krivi trag navodi to što je Općina Split ukinuta, jer u kontekstu Vašeg rada ona bi davala puno točnije podatke o velićini Splita. Lijep pozdrav

Neka taj vrli menadment proseta od autobusnog terminala preko mosta do hola zgrade al nek gledaju konstrukciju i plave galebove.
Ta zapekla prasina i prljavstina su prava reklama za destinaciju.
To je sramota za menadjment a ne prica o rulnicama i sl. koja ce se realizirati kad tad.

Tocno tako, a ima toga jos….

“Split ozbiljno radi na smanjenju sezonalnosti. Danas tijekom zime Split ima čak 15 linija koje operira 4 prijevoznika. U zadnjih dvije godine Split je dobio 5 novih zimskih linija.”

Ja ću umrijeti od smjeha.

Predstavljate tih 5 linija kao nešto puno (osim toga ih nema 5 nego 4).

Ne, nije.

O moj bože boli me ona stvar za nesposobne uhljebske uprave po ostatku Europe već me briga za nesposobnu uhljebsku upravu u Splitu.

Nije istina. Mnogi imaju daleko bolje uprave.

A Palma ima manje putnika?

Imaju daleko više putnika nego Split!

Od toga 3 i ne lete zapravo cijelu zimu, a dvije od tih tri isle samo jednom tjedno….

To Croatia feeda LH sa 50% LFa. Čudo korisno nema šta.

Gdje su EasyJet, WizzAir, Vueling, Ryanair, Transavia?

Imaju.

Nema ih. No to nije razlog da ih nema i u Splitu.

Ja vidim 100.000 putnika mjesečno u zimskim mjesecima u Brindisiju.

Zašto Split ne bi imao koliko i Brindisi?

Onda neka i Split bude u prvom redu poslovna zračna luka.

Ako može Brindisi može i Split. Vrlo jednostavno.

Nije istina da ozbiljno rade na smanjenju sezonalnosti i to je tocno. I to je smijesno.

A koji to drugi daleko veci grad regije od Splita ima zimi manje putnika od Splita? Onda Dubrovnik, koji je nekoliko puta manji od Splita a i catchment area mu je mnogo manji, odlicno stoji u usporedbi sa Splitom.

U clanku ne pise nista o gradovima regije koji su bitno veci od Splita a imaju manje putnika zimi, pobogu!!!

Sada da su bitno veci gradovi, nije tocno. Ako cemo gledat samo gradove, a ne okolicu ili cijelu regiju kojoj aerodrom gravitira.

Tih 5 novih linija je smijurija. Vidimo koliki je to ozbiljnan rad kada je linija za Amsterdam reducirana sa 7pw na 1pw, a ponajprije zbog dizanja taksi.

Te Croatijine linije nemaju veze s vezom. Niti su potpuno cjelogodišnje, niti su povoljne, niti nude optimalan broj letova.

A nećete komentirati da je ove godine i prva tri mjeseca ostvareno manje putnika nego u prva tri mjeseca 2018.? Gdje je taj “ozbiljan rad”?

Koliko je stotina milijuna uloženo u Zagreb?

Kojih je to 5 linija? Koliko frekvencija tjedno?

OU je daleko bolje vođena od ZL Split.

Živio Bajić!

Split je poslednji aerodrom iz regije koji zaslužuje kritiku, ali doslovno poslednji. Razloge ste izlistali u tekstu. Sigurno nije ni tamo idealno ali broj operacija i gotovo savršeno hendlovanje tolikog broja operacija i putnika je za svaku pohvalu, posebno kad svi znamo sa kakvim se manjkom radne snage ovde suočavamo poslednjih godina. Još ranije sam rekao da bih jurio taj menadžment za Beograd, negde tamo prošlog juna/jula kad je Split svoj (sezonski) saobraćaj hendlovao bez problema dok Beograd nije bio spreman za svoj manje sezonski saobraćaj. I to treba uvek naglašavati, imamo domaće pameti koja očigledno može biti bolja od francuske.

Split još uvjek ima stranicu od 1999

Pa s obzirom kome su platili da im napravi stranicu, jos je i dobra. Tvrtka Parchy computers iz Kastel Starog, vlasnik Ante Parcina. Ako vas zanima potrazite na trazilici Parchy computers web stranicu i sve ce vam biti jasno. Ako sebi za svoj posao moze slozit takvu stranicu, onda je web stranica za ZL Split i odlicna. Sve preko natjecaja, transparentno. Bolje nije ni moglo, kad se jedini javio na natjecaj.

Ume li neko da objasni fenomen Niko check-ina koji isključivo koriste SPU i DBV, a koji je užasan check-in sistem sa interfejsom s kraja 90-ih? Čija je to firma i kakav je tu ortakluk u pitanju?

Da, da i da!!! Tko na tome zgrće lovu?

To vam je jedan Kastelanin, Parcina, pogadajte kako je dobio taj posao ili angazman.

Tako nešto sam i očekivao. Hvala za info.

Nema na cemu. Uguglajte Parchy computers, pa provjerite. Znaci ZL je dodijelila posao izrade web stranice njemu, a kakvu je tek stranicu sebi za svoj business napravio. I sve ce vam biti jasno.

Za Split potraznja trenutno postoji i zato ima, ali da to moze puno bolje, moze. Zasto nije bilo letova, recimo prije 20-25 godina kao i danas, a ista uprava tamo sjedi?

Luksa Novak je na celu od 1998. A o njemu i njegovim rabotama imate clanak u Indexu.

Jeste li vi prijavili Croatia Airlines uskoku, drzavnom odvjetnistvu, medijima?

I sto se na kraju dogodilo? Veliko nista. OU je i dalje gubitas, vode je isti ljudi. Eto vam odgovora na pitanje zasto ne prijaviti institucijama.

Da tamo se ništa nemože bez blagosova A.S. Alfe i omege Splitsko-dalmatinske županije

Da u splitu se to radi,moja prija je tako dosla do sezonskog posla u luci,i iste godine putem iste veza dobila posao za stalno,iako nije imala nimalo predzanja za posao koji obavlja i danas….
To je kod njih javna tajna,
I sigurno vam nitko on njih nece stati pre kamere i novinare i reci da je na taj nacin dosao do posla, nadam se da vam je to jasno…

Nije rekla kazala,ali ako vam je tako lakse prihvatiti , neka vam bude…ako vas to tješi da toga nema u splitu,neka vam bude ….

Prilicno jaka veza, kad je uspjela odmah do stalnog posla dogurat. Jer inace lista cekanja da se dode do stalnog posla je podugacka, znam neke koji godinama rade sezonski i cekaju da neko ode u mirovinu ili umre. Imate i cijele obitelji koje rade tamo, roditelji pa djeca. U potpunosti vam vjerujem, ne znam ni jednu osobu tamo koja se zaposlila “normalnim”putem. Nijednu.

A jeste vi iz Splita, Kaštela, Dalmacije…? Niste. Što vi znate o vođenju ZL Split? Ništa. Imate svoje subjektivno mišljenje jer vas tretiraju kao bitnog stručnjaka.

Nije rekla – kazala, to su mi sami rekli. Osim toga to vam u Kastelima svi znaju, ako nemate vezu tamo ni ne pokusavate se zaposliti.

Pa evo ako ste medij, onda sam iznio podatak u medij.

Pa zasto bi radnici strajkali i ukazivali na nepotizam kad su se sami po toj osnovi zaposlili.

Ne morate vjerovati, ali to vam je tako. ZL Split mi je skoro pa susjed, pa znam neke stvari. Nazalost, ali to vam je istina.

Haha nije, ali buduci da znam dosta radnika koji rade tamo i na razlicitim pozicijama, znam kako se dolazi do posla tamo, to vam i nije neka tajna. Malo smo misto, svi se znamo.

Istina, ali ne u ZL Split. Osim toga, nije to tako velika zracna luka, da postoji velika potreba za radnicima a sve sta zaposljavaju su sezonski poslovi, koje opet popunjavaju sezoncima koji su tamo vec radili, tako godinama, u nadi da ce dobit posao za stalno.

Da zivimo u pravnoj drzavi, prijave bi i imale smisla.

hahahahahahahah

Negdje u sredini, mozda blize ovom prvom, a i EU je danas miks svega i svacega. Imate Dansku, Svedsku ili Luksemburg na jednoj strani i Maltu, Cipar, Hrvatsku, Rumunjsku Bugarsku…..na drugoj gdje su razlike u svim sferama ne ogromne nego neusporedive.

EU se vise bavi krucijalnim i teskim devijacijama, a ne nekim tamo nepotizmom u nekoj maloj provincijalnoj zracnoj luci, za koju ovi u EU institucijama jedva da su i culi. Pobogu.

U ZL Split nema radnika koji tamo ne radi preko veze. Od vodecih pozicija do onih najnizih vam treba poznanstvo i to ne bilo koje. Znam dosta zemaljskih stjuardesa ili transportnih radnika, hendlera s prtljagom koji su se tako zaposlili, bilo preko jake veze na aerodromu ili nekih jakih karika van sustava, npr. politici. Znam i za dva slucaja gdje su se morali platiti odredeni iznosi kako bi se osobe zaposlile. I to pazite sad, ne za stalno nego za sezonski posao, jer kako je i navedeno u clanku ZL Split je izuzetno sezonalna zracna luka. To vam dode kao jedna velika obiteljska firma u kojoj su skoro svi rodbinski vezani, blizi ili daljnji rod. Imate jos nesto radnika iz prosle drzave koji se mozda nisu zaposlili po takvoj osnovi, ali zato jesu u najvecoj mjeri njihova djeca, rodaci, kumovi…. Ne slazem se da se ZL vodi dobro, jer u sezoni da je vodi baka s placa bilo bi letova jer potraznje ima i ne morate bit ne znam kakav strtucnjak da vam uspije dovesti desetke kompanija, one dolaze same. Ali pravo umijece morate pokazati zimi i tu se vidi koliko prostora za rast ima, ali ima li volje, znanja i htijenja. Dosta cesto koristim usluge zracne luke, otac mi je radio preko 40 godina tamo i zasluzio mirovinu, znam ljude i dosta njih nije zadovoljno kako se aerodrom vodi. Mozda ne znate, da ZL kako je jos drzavna, vecinu dobiti raspodijeli radnicima kako je ne bila dala drzavi, kolokvijalno receno. Nadimak aerodroma vam je poljoprivredna zadruga, misli se na maslinik i zelenilo o kojem se bolje brinu zaduzeni za to, nego uprava o samoj ZL.
Imaju novi terminal, super. Ali je li vi mozete na tom terminalu nesto konkretno pojesti, na zlicu, a da nije sendvic ili suhi kolac? Ugostiteljstvo je koma. Split, srce Mediterana, kako mu vole tepati, sluzi kavu u plasticnim casama! Boca obicne vode od pola litre vam je skuplja nego na vecini europskih aerodroma. Zasto ne dati ugostiteljstvo u koncesiju ili najam, a lokalni ugostiteljski lanci ili firme bi se tukli za tako nesto i fino ubirati proviziju ili najamninu, a pritom ne biste ni zaposljavali i placali svoje radnike, ne morate otkrivati toplu vodu, samo povirite kako se to radi vani. Prostora sada ima u terminalu za tako nesto. Terminal je moderan, doduse prokisnjava vec, ali je sterilan, prazan, nema ni vegetacije, reklama i tu bi se moglo zaraditi. Gatwick airport primjerice, veci prihod ostvaruje od ugostiteljstva i prodaje nego od core businessa, avijacije. Uzima postotak na ukupnu dobit koju ugostiteljska ili soping jedinica ostvaruje.
Masu puta kroz razgovor sa zaposlenicima sam stekao dojam da njima (radnicima) ovakvo stanje i odgovara, ljeti kukaju da je puno posla i jedva cekaju zimu i ne radit nista. Ma ima toga dosta jos, a ko zna koliko ima toga sta mi i ne znamo. Daleko je to od potencijala koje ima da je vode strucni ljudi, ljudi koji su se zaposlili na nacin – natjecaj, CV i molba za posao, intervju, selekcija….To vam je zapravo preslika drzave u kojoj zl i posluje. Nepotizam, klijentilizam, korupcija, mediokritet na svim razinama. Strucni, sposobni ljudi na pravim pozicijama u bilo kojim podrucjima, od necega ce stvoriti vise….

Svaka casta za investicije i za odradeni posao ljeti, ali da se moze bolje – e pa moze se… sve stoji sto je gospodin iznad rekao i ne treba bjezati od toga…

Najlakse je odraditi jaku sezonu pa idemo u zimski san, a ne ide se u smjeru nekakvih incijativa da se potakne aviokompanije da lete i zimi (naravno uz siru suradnju s ostalim stakeholderima)… Zasto ne uvjetuju da kompanije koje lete year-round imaju nekakve popuste ljeti ili imaju neke prioritetne slotove… ovo gore s ugostiteljstvom isto stoji, jako slaba ponuda na aerodromu koji zna odradit i 30k putnika dnevno

Premalo. To je jadno i bijedno.

Mene to nije briga.

Nije potrebno pljuvati već je potrebno konstruktivivno kritizirati.

Brač?

I sada ćete Split uspoređivat sa Bračem?

Oduzima bi ih ljeti ali zimi ne bi toliko…da zimi putuju lokalci jako puno,i nekolikk linija bi moglo da zivi…
Ali to nikome nije u interesu

U tih 15 linija ubrajate Osijek, Rijeku, Pulu i Dubrovnik sa minijaturnim avivonom koje su i PSO linije. Eurowings je prije desetak godina ima vise letova zimi nego sada. KLM je ove zime dosta smanjio u odnosu na proslu zimu. U tih 15 linija ubrajate i LHR, ZRH i CPH koje ipak ne lete cijelu zimu, nego samo 11 i 12 mjesec i jos pokoji let u 1. mjesecu. Ako smatrate da ZL Split posluje odlicno, cemu onda takav naslov clanka.

Trade Air u minijaturnom Saabu zimi mjesecno nudi 1600 sjedala???

Bilo tko da je na celu splita u sezoni nece imati problem dovesti kompanije,kao sto citatelj kaze one dolaze same…
Razlika je u tome sto split daje jako velike popuste ta letove,i s obzirom na kolicinu letova,vjerojatno da brac ne moze da da tolike popuste….

Rijeka? Nesposobna
Pula? Nesposobna
Dubrovnik? Njih diskriminira Croatia, zar ne?

Pa jest. Samo što Split ima više potencijala. I eto, OU ga ne diskriminira.

Ajoj, pa to može samo u Hrvatskoj.

Slazem ste…totalno ste u pravu,pogotovo za letove u 6.7.8.i 9 mjesecu…
Zracna luka Splitu tu radi veliki propust i za te mjesece takoder daje subvencije i popuste….
Split hitno treba da ukine financiranje svih letova i davanje popuste za letove koje lete samo u 6.7.8.9 mjesecu…
Svaka kompanija,koje nece da leti cijeli ljetni red letenje,ne treba da uziva u popustima,takoder slotovi se ne bi trebali davati kompanijama u tom periodu vec is iskljucivo davati onim kompanijama koje ce letjeti cijele sezone,a jos vecu prenost onima koji spremni letjeti i dio zimske sezone…
Sve ostale kompanije koje ne ispunjavaju uvijete da lete cijele sezone,imaju alternativne zracne luke kao sto su Zadar i Brac..

Slazem se….

Točno to! Neka više ukinu te sulude sezonske popuste (koje svejedno dobijaju samo najveći, a to su Croatia, EasyJet i SAS), a neka se uvedu konkretniji popusti tijekom zime.

Totalno glupo i krajnje neracionalno, te nepotrebno davati pokuste kompanijama tokom glavne sezone,gdje kompanije bi kompanije i bez ikakvih popusta stvarale ogroban profit… novac treba da se usmjeri iskljucivo na zimski period kao i na 4 i 10 mjesec…
Sve ostalo je nepotrebno gubljenje novca,i smanjivanje dobiti koja bi u splitu mogla biti daleko daleko veca..al tko zna s obzirom da su u luci zaposljava preko veze,mozda je netko i dobio novaca sa strane,da se uvedu popusti od kojih imaju korist uglavnom oni najveci

Bravo za komentar!

Sve slušamo kako se nema novca, a novac se baca samo tako.

A kako vi nazivate kada se daju subvencije i popusti kompanija u mjesecima u koji.a se trazi slot vise,nije li to bacanje novaca?

Subvencije usred sezone. Sasvim bespotrebno.

Nema se za adekvatnu pistu, a ima se za subevenciju usred sezone? Bravo Lukša!

Pa EasyJetu, SASu i Croatiji.

Apsolutno da sam siguran.

Daju im zapravo popuste.

O čemu vi? Ti letovi su subvencionirani na način da imaju popust. Zovite vi to kako god hoćete ali te aviokompanije u sezoni plaćaju niže takse što je suludo.

Pretplatite se na

DNEVNI BILTEN

– bitno više novosti (svaki dan >15)
– bitno svježije novosti nego na zamaaero
– stiže na vaš e-mail svaki radni dan

Na Dnevni bilten su pretplaćene najveće institucije i zračne luke

Pročitajte više>

POŠALJITE NOVOST

Budite i vi novinar zamaaero!
Ako pošaljete 10 novosti koje objavimo možete postati honorarni suradnik
i pisati za novac!