zamaaero@gmail.com

+385(0)1/3465886

zamaaero@gmail.com | +385(0)1/3465886

Novosti iz svijeta

Boeingova dokumentacija za 787 nepotpuna

FAA je objavio da su dokumenti vezani uz Boeing 787 nepotpuni i vratio ih je kompaniji na doradu. Boeing ima prizemljenih preko 100 B787 koji čekaju na isporuku. Godinu i pola prizemljenja aviona stvorilo je kompaniji 5,5 milijardi USD gubitka.

autorica: Maja Mrkus, novinarka (Pula), foto: Boeing

8 Komentar/a
Najnoviji
Najstariji
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare

I sad ovde treba da pravdam lokalnim genijima za avijaciju da nemaju dovoljno strucnih inzenjera.

Na plati ima ali pravih inženjera? Pa, sudeći prema vijesti, izgleda ne…

Pa zašto onda ne kompletiraju tu dokumentaciju? Da neće biti kao u onom vicu kad je banjalučanin izbjeglica se zaposlio u Boeingu, pa mu dali da čisti kancelarije. Vidi on grupu blijedih ljudinu sali za sastanke, ali radi svoj posao. Odjednom ovi ovi očajni upitaše šta on misli kako da riješi problem pucanja nosača krila jer sve su probali i uvijek krila otpadnu. Veli on: a šta mislite da izbušite rupice na varovima nosača koji drže krila? Nema logike, ali ovi urade i to. Kad ono uspjeh, krila stabilna ništa ne otpada, probni piloti hvale rješenje. E sad ga pitaju odakle je… Veli Banja Luka. Gdje ti je to? Bivša SFRJ… A tamo si radio u avio industriji? Ma nisam, nije to bilo u BL, bilo nešto u Mostaru ali daleko. Pa odakle ti ova genojalna ideja? Ma radio ja u Incelu, u pogonu Celex, pravio toalet papir… Pa kakve to veze ima sa krilima i avionima? Pa nema nikakve, ali ne bi ti onaj papir pukao preko rupica, nema šanse… 😄😉

Koliko god ludo zvučalo taj slučaj se izučava na avio smeru na faxu. Iz istog razloga zašto žabu site rupicu da zaustavite napuklinu na materijalu.

osim zamaaera u klasteru su i:

(Slovenija)

(BiH)

(Srbija)

Pretplatite se na

DNEVNI BILTEN

– bitno više novosti (svaki dan >15)
– bitno svježije novosti nego na zamaaero
– stiže na vaš e-mail svaki radni dan

Na Dnevni bilten su pretplaćene najveće institucije i zračne luke

Pročitajte više>

POŠALJITE NOVOST

Budite i vi novinar zamaaero!
Ako pošaljete 10 novosti koje objavimo možete postati honorarni suradnik
i pisati za novac!