zamaaero@gmail.com

+385(0)1/3465886

zamaaero@gmail.com | +385(0)1/3465886

Novosti iz svijeta

Boeing ne isporučuje 767 od početka godine

Problemi sa Boeingom 767 i KC-46A su i veći nego se prvotno prikazivalo. Naima, od početka godine ni jedan ovaj avion nije isporučen. Boeing je posljednjih godina isporučivao 30 do 33 ova aviona, a sada dva i pol mjeseca nije isporučio ni jedan primjerak.

Uzgled kompanija planira proizvesti novi model koji trenutno ima radni naziv 767XF. Vjerojatno će model dobiti kod 767-500F. Avion se temelji na modelu 767-400, no dobiti će nove i bitno efikasnije motore. Ovime će se životni vijek ovog aviona produžiti. Boeing je imao 65 narudžbi za 767F u 2021. i 31 narudžbu u 2022, dok je ove godine već polučio 15 narudžbi. Backlog ovog aviona je 121 primjerak, što je dostatno za 4 godine proizvodnje.

Boeing je mjesec i pola ove godine prekinuo isporuku B787, što je povećalo neisporučivanje ovog modela na skoro dvije godine u posljednjih tri godine. Boeing nije isporučivao 737MAX godinu i devet mjeseci. Uz to B777X opako kasni, a vjerojatno će još jednom objavit kašnjenje. Svime ovime Boeingov kredibilitet nije poljuljan nego je potpuno uništen. Boeing doslovce napravi jedan korak naprijed i potom dva nazad.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Boeing

7 Komentar/a
Najnoviji
Najstariji
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare

Изгледа да 737Макс није једини Боинг/Блинг веб-сајт авион…

a ja taman htio par komada da narucim, nema leba od ovog boinga

Boeing je preveliki da bi propao, i svakako ne bi valjalo da Airbus preuzme preveliki deo trzista jer bi postao monopolista, ali me iskreno zanima koliko clanova uprave/izvrsnih/upravnih odbora je dobilo otkaze u poslednje 4 godine zbog svih ovih propusta. Ili mozda ostalo bez basnoslovnih bonusa, dok im je drzava spasavala firmu.

Jbt mogu li ovi išta sastavit a da nisu napravili i neki pičvajz. Ni traktore više nisu sposobni napravit. Dođe mi da ne letim više i da se prebacim na auto radi sumnje u bezbjednost

Pretplatite se na

DNEVNI BILTEN

– bitno više novosti (svaki dan >15)
– bitno svježije novosti nego na zamaaero
– stiže na vaš e-mail svaki radni dan

Na Dnevni bilten su pretplaćene najveće institucije i zračne luke

Pročitajte više>

POŠALJITE NOVOST

Budite i vi novinar zamaaero!
Ako pošaljete 10 novosti koje objavimo možete postati honorarni suradnik
i pisati za novac!