zamaaero@gmail.com

+385(0)1/3465886

zamaaero@gmail.com | +385(0)1/3465886

Novosti iz regije

Gdje će Croatia na simulatore za A220?

U ovom momentu simulatore za Airbus A220 ima Lufthansa, dok svoje simulatore imaju airBaltic, Air France i Swiss, no oni ih imaju samo i isključivo za svoje potrebe i ne iznajmljuju ih drugim kompanijama. Stoga je Lufthansa jedina koja iznajmljuje simulator u Europi. Alternativa je da piloti odlaze na školovanje u Montreal ili SAD, a što je izuzetno skupo i nepraktično, te troši dodatne sate za putovanje.

Uz to simulator Lufthanse košta 670 EUR po satu, dok se za A320 može dobiti sat po 300 EUR jer ih ima vrlo mnogo. Znači još jedan izuzetno velik trošak Croatiji Airlines zbog prelaska na A220. Naglašavam da će kompanija tijekom 2024. morati poslati na školovanje na simulatore (type rating) velik broj svojih pilota, a do 2026. će morati odškolovati svih 120 svojih pilota.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Croatia Airlines

136 Komentar/a
Najnoviji
Najstariji
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare

Polako ali sigurno avio mehaničari odlaze.

Svih 12 novih Airbus A220(1/3) neće doći odjednom, vjerojatno če biti razmaka od nekoliko mjeseci, što znači da će dio posade biti obučen za letenje dok drugi dio još neće, jednostavno, pa neće svi odjednom ići na obuku, polako, ima tu mjesta za “manevriranje”.

Koliko košta da košta, ljude mora školovati. Uostalom, već neka školovanja provode u Lufthansa training centru i vjerojatno postoji neki deal sa njima. A vaš vibe mi sve više odaje kao da vi imate neki osobni problem s CA.

Pri sklapanju ugovora o kupovini novih aviona uvijek se od proizvođača dobije besplatno skolovanje 5 posada po kupljenom avionu. Znaci trosak 0 eur. A drugo, Croatia sigurno u Lufthansi nece platiti 670 eur po satu simulatora kao sto navodite.

Pa 5 posada se recunaju po avionu. Tako da je skolovanje za svaki avion besplatan po 5 posadama. Ako OU ima vise posada po avionu onda ja nesto krivo.

Zašto niste u ovome članku naveli podatak o gratis školovanju posada?

Zašto je skupo u Montreal ili SAD?
Zašto je problem biti 8 sati vise u avionu ako ides negdje na mjesec dana? Pa ne idu na dva dana na redovni sim.
Jel znate cijene u Montrealu i SADu?
Mozda je tamo 300 eura po satu? Mozda su tamo hoteli jeftiniji, ako uzmete skolovanje pa vam daju popust? Mozda su dobili neka skolovanja kad su uzeli avione?
Puno je tu možda da bi mogli donijet neki zakljucak, ovako je samo trla baba lan.

Ja sam 4 type ratinga napravio u zivotu i ni jedan nije bio kraci od mjesec dana.
Kolko ste ih vi napravili?
I gospodin gore vam je reko 5 posada po avionu. To je 10 ljudi. Kolko aviona su ono uzeli i kolko ono imaju pilota?

SJJ-MUC by OU postoji samo dva puta nedeljno.

Hajde pogledajte na sajtu OU. Sajt OU kaze sledece:

nedelja 15.5. – 21.5.

SJJ-ZAG-MUC u ponudi ima samo za 16.5. i 17.5., cena 250 i 290 eur, respektivno.

Ja sam vam o ovome govorio već prošlo ljeto, ali eto, vama je bila zanimljiva linija SPU-ARN kao neki ogromni problem.

Točno je, jer OU u vremenu od 13.05.-24.05, leti samo utorkom, srijedom i subotom večernji za MUC (OU436/7)… Zašto: samo Bog zna! Ako i on…

A vi ste ovo tek sada realizirali? Ocakva je situacija još od ljeta 2022. godine kada je Croatia reducirala ZAG-MUC sa 14pw na 9pw, a uz to pomaknula svakodnevne jutarnje letove za raniji termin koji nije prilagođen konektiranju. S druge su strane povećali Split za 4 tjedna leta u večernjem terminu.

Koji datum?

Zbog cega OU nudi konekcije SKP-ZAG-MUC samo jednom nedeljno? Ostale dve opcije su SKP-SPU-MUC dva puta nedeljno. Nismo li ovde citali kako je SKP jedna od glavnih transfer ruta za OU?

Pa sa sajta OU. Odakle drugo?

Ma da se ne mucite:

SKP-ZAG-MUC je dostupan samo sredom, dok sredom i subotom postoje opcije preko Splita. Posmatrana sedmica: 15.5. – 21.5.

Pogledajte moj odgovor od 18.04 gore

Gospode bože!! A imaju već flotu koja bez obzira na godine može fino da im služi! Samo trebaju da je podmalde mlađim polovnim modelima…

Mogu si zamisliti kako su još gora pitanja bila postavljana nekoć kad je Croatia uzimala prve A319 i A320 te Dasheve.
Užas, ta skupoća simulatora i jeftinoća kritiziranja…

Ma tako je. To što A220 troši 20% manje po putniku od A320 je kompletno ne važno. Važna je imaginarana cifra od 670€ po satu za A220 simulator.

A što onda itko uzima nove avione ako je isplativije uzeti stare rabljene? Uzimaju se novi avioni zato što je isplativije.

A ako ih nemate onda nećete naručiti A220. No s obzirom da je Croatia naručila A220 vrlo je očito da novca ima.

He-he A220 dolazi sljedeće godine, a vi se mislite.

A vi ćete Alene. Ako plaćate porez.

E pa eto vam novca za OU. Vlada još nije restrukturirala kompaniju, zar ne?

A kada bi mogli očekivati restrukturiranje? I kada će Bajiću isteći mandat?

Bogami smo i te A319/A320 preplatili debelo više puta.
Bilo bi zanimljivo izračunati koliko puta su porezni obveznici platili te (iste) airbuse, malo leasing, malo u cashu pa buy and leaseback pa opet plaćanje gubitaka Croatiji. jao jao jao

Lako za “itekako platili” nego koliko ste vi i takvi poput vas zbog toga “itekako patili”?!

A zašto pretpostavljate da je Croatia Airlines nepotrebna kompanija ili kako god hoćete “loše vođena”?
Ona je upravo vođena onoliko dobro koliko smije biti kako ne bi narušavala drugima biznis i omogućavala Hrvatskoj brdo turista iz prekooceanskih zemalja.
Problem su vam simulatori i odabir A220, a nije vam problem da bi već s nekoliko recimo A330 ili Dreamlinera mogla preuzeti dobar dio tržišta Turkishu prema Americi.
Ili da se ne lažemo, sjetite se koliko je bilo kineskih turista prije korone u Zagrebu dnevno, koliko ih je od toga prevela Croatia?!
Znate i sami da ako odete na globus možete povući ravnu liniju Philadel phia, New York, Boston, London, Pariz, Zagreb i dalje do Tel Aviva i Saudijske Arabije!
Dakle nalazimo se na najfrekventnijem idealnom pravcu između Istočne obale Sjeverne Amerike, Europe i Bliskog Istoka, imamo bolju poziciju od Beograda i Istanbula. Da ne spominjemo Rim, Madrid, Varšavu, Oslo, Rigu, Stockholm, Helsinki i niz drugih značajnih gradova i nacionalnih avio kompanija koje lete transatlantskim linijama.
Nemojte misliti da sve ro Croatia ne bi mogla to debelo kapitalizirati (uz daleko istočno emitivno trziste) ali ne može jer su glupi i imaju nesposobnu upravu koja ne zna ni uskotrupni “pošteni avion” odabrati.
Ako su i “glupi”, glupi su s razlogom.
I smiješno mi je što se u svakom članku brinete o “novcu hrvatskih poreznih obveznika” i to u biznisu gdje bi sve najveće kompanije odavno propale (ako ne ikad, onda za vrijeme korone) da nije bilo pustih milijardi izdašne pripomoći njihovih država.
Nije problem u novcu, niti u korumpiranoj ili nesposobnoj hrvatskoj avio kompaniji, problem je što nas visoka politika tretira kao glupu koloniju i avio patuljka koji mora slušati što mu se kaže kako ne bi “talasali”, a mogli bismo biti avio gigant, obzirom na geografski položaj, da turistički potencijal ni ne spominjemo.
Zato se radije usredotočite na sve pozitivne strane A220.
I da, evo vam ideja, sugerirajte utjecajnima da iskoriste zračnu luku Krško kao drugi “zagrebački aerodrom”, tek je dvadesetak kilometara udaljenija od Franje Tuđmana, a granica više nema…

Zašto bi itko išao u Frankfurt i platio 670€ po satu simulatora ako u Frankfurtu uopće nema simulatora?

A sto sad ne kazete: “Zasto LH ima simulator ako nema A220? Kome ce ga iznajmljivati?”

Zasto isto tako i Vazduhoplovna akademija Beograd ne bi mogla?

Da ali Swiss ima svoje simulatore, ne treba im LH simulator!

Nisu, nego u Amsterdam.

Pa vrlo plasticno objasnjenje je sljedece: LH je netko i nesto, dok vazduhoplovna akademija je apsolutno nista. Eto, zato. Mozda ako jednom izgrade neki renome u svijetu, koji dobacuje dalje od Brckog i Trebinja, onda bi imalo smisla. Za to bi Srbija kao drzava trebala poceti voditi drugaciju politiku, ukljucujuci i velikog vođu koji bi trebao prestati sanjati o tome da je Tito i odustati od građenja vlastitog kulta licnosti. Okej? Okej!

Pa tom logikom niko od stranaca ne bi trebalo da putuje sa JU, vec iskljucivo sa LH jer eto LH je neko i nesto, dok je JU niko i nista. Bravo za Vas! Je l bio ukusan sendvic sto je Plenki dao julros? Ili sta vet dobijaju botovi u Hrvatskoj…

Bogami bot pod nickom Marko234 je rekao doslovno: zato sto je LH neko i nesto dok VAB nije niko i nista. Samo pitam, zasto se onda tom logikom ne ide i kada stranci biraju konekcije preko JU. Pitam i trazim odgovor: zasto je logicno putovati sa JU kada je JU niko i nista?

Kako ne postoje? Evo imate ovde nekoliko njih svakodnevno.

Poveznica je mentalitet – LH je neko i nesto, a JU, isto kao i VAB, su niko i nista. Ako je nelogicno odabrati VAB za simulator, zasto je logicno odabrati JU za letove? To mi odgovorite.

@anonimac 14.12: opet trolate i zamjenjujete teze. Gdje je to Marko234 napisao što mu vi predbacujete???

Ima Lufthansa Aviation Training, a ne Lufthansa. I njihov se simulator nalazi u Zurichu, a ne Frankfurtu.

A gdje će tehničari na školovanje i simulator?

Njihovo type training školovanje traje 8 tjedana, što je više nego za pilote.
Brojčano ih ima malo manje od pilota po komadu zrakoplova.

Također oni s dozvolom za full power engine run trebaju par sati na simulator.

Ljudi, za operaciju zrakoplova trebaju i tehničari, ali oni nisu bitini. Oni su zmazani i masni, rade po noći,
kiši i snjiegu i nužno su zlo.

Znate li vi koje brdo alata, dizalica, hidrauličnih agregata itd. treba za održavanje novog tipa zrakoplova?
A, najbitnije koliko to dođe eura?

Do 2026. će trebati školovati sve pilote? Zašto?

Svih 12 A220 će doći do 2026.?

Lijepo.

Kako gde? Pa u Beograd. Simulator ce biti operativan sledece godine.

A vi mislite da Croatia treba potrošiti još novca i uzeti vlastiti simulator?

Ne vidim problem u tome da Beograd ima A220 simulator. Plan je da ga iznajmljuju. Nesto lose u tom planu?

Vazduhoplovna akademija je planirala dva simulatora. jedan od njih je A320 (za koji je raspisan tender i za koji je završena zgrada u kojoj sam i bio), a za drugi se govorilo da će biti A220. Međutim, kako je projekat, koji je nije obuhvatao samo nabavku simulatora, dospeo u probleme, ostaje da se vidi šta će biti od drugog simulatora. Zašto su razmišljali o simulatoru za A220? Možda su očekivali taj avion u Air Serbiji, možda zato što tih simulatora nema puno u Evropi, niko nije dao precizan odgovor.

Dali su precizan odgovor i on je glasio zato sto ga u Evropi jedino LH ima, a da nije za njihove potrebe. Zato sto bi mogli da ga iznajmljuju, evo na primer Croatiji. Pitanje je samo da li OU zeli to?

Kada sam rekao da nisu dali precizan odgovor, mislio sam da meni nisu dali precizan odgovor kada sam bio u VA. Međutim, i dalje stoji da nisu ušli u postupak nabavke drugog simulatora. Ili sam nešto propustio, pa molim da me ispravite.

Zaboravili ste da Airbus ima simulatore u Tuluzu, gde se vecina pilota originalno i skolovala. U planu je da bude A220 sim u Beogradu. Pritom, sta im fali da ga iznajmljuju drugima?

Pa nakon rusenja MAX-a, svetske kompanije su pohrlile da salju pilote na Fiji i u Panamu za dodatne sate u simulatoru, jer su Fiji Airways i Copa bile neke od retkih kompanija koje su vec tad imale MAX sim. Pritom, obe su male kompanije i nemaju puno aviona tako da je ocigledno da im je oduvek u planu bilo da iznajmljuju svoj simulator drugima.

Beogradu je pametno da napravi A220 sim sto pre, jer ce kroz godine sve vise tih da se otvara po Evropi. Evo prvo nama u komsiluku, u predstojecim godinama ITA ce skoro sigurno napraviti simulator za A220, isto da bi ga drugima iznajmili. Da ne spominjemo tek AF koji treba da preuzme kolko se secam 60+ A220, i sigurno ce praviti simulatore u Parizu.

OU i najbolje dodje da salju ljude u Beograd – sigurno ce biti jeftinije nego drugde, razumemo se svi na manje vise istom jeziku, mogu i busom i avionom i kolima da idu ljudi, sta im fali

Simulatora uvek treba i trebace. Evo na primer EgyptAir-u mogu da iznajmljuju simulator. Zatim Croatii.

A zbog cega ne bi OU u Beograd? Blize im je i jeftinije. Je l ima neki iole racionalan razlog ili je jedini razlog mrznja prema Srbiji?

I sad cete zbog te poveznice platiti vise? Necete odabrati lakse i jeftinije?

I Alene to vama nije problematičan stav?

Da se vaši novci troše zbog nepodnošljivosti prema nekoj zemlji?

Nadje se, niko ne ni ne koristi full time OU A320 simulator. Ovde je vrlo moguce da xe ga koristiti sama akademija, logicno bi bilo da otvore novi smer neki za koji bi im ovo trrbalo. Takodje ce verovatno i ovi iz Vrsca da ga koriste

A da pređe na Embraer onda bi bilo besplatno?

Odakle vam da su jeftiniji simutatori za E2?

Prema informacijama koje ja imam ro uopće nije istina. Nemojte manipulirati činjenicama.

@anonimac 10:01: da čujemo vaše informacije!

Cijene ne variraju radikalno od cijena simulatora ostalih novih aviona. Govorim o Lufthansa Aviation Trainingu.

A da ja čujem vaše izvore?

Ne znam koliko im sati treba na simulatoru, ali ako je to samo 15 po pilotu, onda smo na nekih 1,2 milijuna euronovčića… Plus troškovi boravka, plus dnevnice, plus radni sati,… Ma prava sitnica! Ima se, može se!

Kad kuća plaća tolike novce za nove avione, pa šta je jedan extra simulator da se kupi i postavi u Zagrebu😊
… a mogu ga i iznajmiti drugima jer za potrebe Croacije, taj sim ce im biti prazan 80 % vremena…

Za BEOGRAD, za Beograd,
FIRMOM Krstic, firmom Krstic

Zar nije bila prica da ce biti A220 simulator u Beogradu?

Pa kad može umetnuta pista, zašto ne bi mogao jedan suvišni simulator.

Pa da bi ga iznajmljivali, logicno!

Pa A220 sim kod nas sto je najgore i nije losa ideja, nije ni savrsena ali ima potencijala.
U OU ce na kraju svi na A220, ITA sumnjam, vec ima vise od 40 pilota, a bice ih vise jer ce imati po trenutnom planu ~25 A220, kasnije i vise, a nece u Beograd sigurno jer ce graditi svoje u Rimu ili ce u Tuluz kao do sada, npr. EgyptAir mislim da nema svoje simulatore, a ima i drugih regiona iz kojih bi mogli da se vuku piloti

Prica je bila da ce Vazduhoplovna Akademija u Beogradu nabaviti simulator za A220. Na zalost ne mogu pa pronadjem referencu, ako neko ima vise detalja neka potvrdi.

A sto ne u Beograd?

Bice operativan. Zivo me zanima da li ce poslati pilote za Beograd ili ne.

Otkud imate informacije da će biti operativan?
Kao što je gore napisano, taj cijeli projekt akademije je zapao u probleme. Pitanje da li ce uopce uspjeti nabaviti A320 simulator, a kamoli još jedan.

Pretplatite se na

DNEVNI BILTEN

– bitno više novosti (svaki dan >15)
– bitno svježije novosti nego na zamaaero
– stiže na vaš e-mail svaki radni dan

Na Dnevni bilten su pretplaćene najveće institucije i zračne luke

Pročitajte više>

POŠALJITE NOVOST

Budite i vi novinar zamaaero!
Ako pošaljete 10 novosti koje objavimo možete postati honorarni suradnik
i pisati za novac!