zamaaero@gmail.com

+385(0)1/3465886

zamaaero@gmail.com | +385(0)1/3465886

Novosti iz regije

Još jedna tužba protiv Air Montenegra

To Montenegro je 6.4. dobio rješenje Ministarstva ekonomskog razvoja o registraciji žiga pod imenom „Air Montenegro“. No, stanoviti Orle Marković je 21 dan kasnije 27.4. osnovao kompaniju Air Montenegro d.o.o. 28.2. odvjetnik Air Orle Markovića je zatražio do Privrednog suda da zabrani korištenje brenda Air Montenegro do okončanja sudskog spora. Odvjetnik traži i zabranu korištenja aviona koji na trupi ima istaknut logo Air Montenegra. Air Montenegro naglašava da je žig registrirao puno prije registracije tvrtke Air Montenegro d.o.o, te da je isti objavljen u Službenom glasniku intelektualne svojine 20.4.2021. dakle 7 dana prije osnivanja spomenute firme. Spor vodi sudac Blažo Jovanić koji je i stečajni sudac u sporu Montenegro Airlinesa. Inače tvrtka Air Montenegro d.o.o. je osnovana sa kapitalom od 1 EUR.

U isto vrijeme i Aerodromi Crne Gore vode spor sa Montenegro Airlinesom radi hangara na Aerodromu Podgorica. I ovaj spor vodi sudac Blažo Jovanić. Ili je Crna Gora jako mala i ima jako malo sudaca ili je sudac Jovanić specijaliziran za crnogorsku avijaciju. Aerodromi smatraju da je sudac Jovanić pristran jer vodi stečajni postupak za Montenegro Airlines i traže njegovo izuzeće.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Air Montenegro

5 Komentar/a
Najnoviji
Najstariji
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare

Na menadzment Airmontenegro su podignute krivicne prijave za organizovani kriminal. Imate u Pobjedi na pretrazi. Ko zna sta je tu u pitanju.

Gospodin Jovanić je predsjednik Privrednog suda, a istovremeno radi i kao sudija u istom. Što se tiče tužbe u vezi imena, tužilac nema nikakve šanse. Isto ovo su pokušali lokalni “biznismeni”, kada je Deutche Telekom stigao u CG, naime oni su par dana ranije pokušali da registruju firmu sa nazivom Telekom CG, kako bi je zbog imena prodali, ali su ekspresno odbijeni.

Pretplatite se na

DNEVNI BILTEN

– bitno više novosti (svaki dan >15)
– bitno svježije novosti nego na zamaaero
– stiže na vaš e-mail svaki radni dan

Na Dnevni bilten su pretplaćene najveće institucije i zračne luke

Pročitajte više>

POŠALJITE NOVOST

Budite i vi novinar zamaaero!
Ako pošaljete 10 novosti koje objavimo možete postati honorarni suradnik
i pisati za novac!