zamaaero@gmail.com

+385(0)1/3465886

zamaaero@gmail.com | +385(0)1/3465886

Novosti iz svijeta

Lufthansa grupa oterana sa Linate

U najnovijem preokretu u pregovorima Lufthanse za kupovinu udela od 41% ITA-e, italijanski i nemački mediji javljaju da je pod pritiskom Evropske komisije za konurenciju (EC), Lufthansa Grupa (LHG) dala garanciju zatvaranja svih ruta svih kompanija grupacije sa milanskog city-aerodroma.

ITA i Lufthansa su krajem XI meseca predale svoj plan integracije, čime je započeta prva faza pregovora sa EC, sa rokom trajanja od 30 radnih dana. Italijanski ministar finansija je krajem 2023. medijima govorio o velikim pritiscima i malverzacijama od strane EC, govoreći da “im je nagovešteno da će se pregovori produžiti u drugu fazu, do aprila 2024”. Lufthansa je početkom ove godine predala modifikovan plan, za koji se nada da će naterati EC da popusti i odobri spajanje dve kompanije u bliskoj budućnosti. Plan podrazumeva da sve kompanije grupacije potpuno obustave letove za Linate i da se time oslobode slotovi i olakša pritisak monopolizma na slot-limitiranom aerodromu na kome ITA već ima udeo u prometu od oko 70%. Letovi LHG za Linate su trenutno; Brisel (21pw Brussels), Minhen (14pw, Dolomiti), Frankfurt (28pw LH, 14pw Dolomiti). Ovim otkazivanjem bi se oslobodilo malo manje od 10% kapaciteta aerodroma.

Rok za odluku EC je skladno promenjen sa 15.1. na 29.1.2024. U slučaju da EC 29.1. izda odobrenje, mediji navode da bi ITA već u IV mesecu mogla da uđe u Star Alliance.

autor: Ivan Pusineri, dopisnik (Beograd), foto: Lufthansa

7 Komentar/a
Najnoviji
Najstariji
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare

“U slučaju da EC 29.1. izda odobrenje, mediji navode da bi ITA već u IV mesecu mogla da uđe u Star Alliance.”

Ne postoji ni teoretska šansa da se desi ovako nešto. Nakon što dobiju sva neophodna odobrenja od EC, postoji brdo administrativnih stvari koje treba odraditi, prvo oko kupoprodaje, a potom i oko promene partnera, dobavljača, slotova, terminala, frequent flyer programa itd. itd. U najoptimističnijoj varijanti možemo videti ITA u Star Alliance sa početkom zimskog reda letenja, verovatnije u 2025. godini.

Da li mozda znate neke primere oko ekspresnog ulaska nekih kompanija u alijansu?

I ja bih se slozio da je u pitanju druga kompanija. Ali s obzirom da je ovo ITA koja vec vise od godinu dana ozbiljno saradjuje sa LH, do te mere da im LH doradjuje industrijski plan, mislim da je ovo realna mogucnost.

Ipak pricamo o kompaniji koja vec dve ipo godine “luta” bez ikakve ozbiljne saradnje sa alijansama. Nije ovo SAS koji mora da se odlepi od 25 godina clanstva u alijansi kojoj je i bio jedan od osnivaca

S obzirom da je navodno ITA vec razmatrala izlaz iz Skyteama do 31.12.2023., po meni je vrlo je moguce da udju do IV meseca, pogotovu jer trenutno u sustini JU ima bolju integraciju sa Skyteamom nego ITA.

Partneri dobavljaci itd., se nece u startu menjati, isto vazi i za slotove (uz izuzetak LIN, koji svakako ne utice na ITA-u).

Frequent flyer je skoro potpuno beskoristan jer ima izuzetno ogranicene opcije za transferovanje poena na ostale Skyteam kompanije.

Sistemi prodaje su vec povezani, sto je dokazano jos pre 6 meseci kad je Eurowings kratko vreme slucajno prodavao codeshare letove ITA-e. Plus ITA nije deo JVa za prekookeanske letove.

ITA je takodje vec krenula da menja neke terminale, poslednji promenjen je na CDG gde su otisli sa AF terminala.

Flying Blue je prilicno pompezno objavio punu integraciju sa ITA letovima pre svega nekoliko nedelja, tako da cisto sumnjam da postoje ozbiljne namere unutar ITA da izadju iz SkyTeama u tako kratkom periodu.

Sto se tice frequent flyer programa, ne radi se tu samo o ITA programu, vec o cinjenici da bi u sklopu promene alijanse sve clanice Star Alliance (a ima ih poprilicno) morale da ih integrisu kao novog partnera u sopstvene programe, sto zahteva potpisivanje 20+ novih individualnih ugovora, a gde su tek novi codeshare ugovori itd. Promena alijanse jednostavno nije posao koji se moze obaviti u manje od 6 meseci, cak ni sa najreaktivnijom kompanijom na svetu, a ITA to svakako nije.

osim zamaaera u klasteru su i:

(Slovenija)

(BiH)

(Srbija)

Pretplatite se na

DNEVNI BILTEN

– bitno više novosti (svaki dan >15)
– bitno svježije novosti nego na zamaaero
– stiže na vaš e-mail svaki radni dan

Na Dnevni bilten su pretplaćene najveće institucije i zračne luke

Pročitajte više>

POŠALJITE NOVOST

Budite i vi novinar zamaaero!
Ako pošaljete 10 novosti koje objavimo možete postati honorarni suradnik
i pisati za novac!