zamaaero@gmail.com

+385(0)1/3465886

zamaaero@gmail.com | +385(0)1/3465886

Novosti iz regije

Treba li Air Montenegro treći E195?

Kao što znamo Vlada Crne Gore je planirala kupiti treći  Embraer E195 i vjerojatno ga dati ili vrlo povoljno iznajmiti Air Montenegru. No, isto se neće desiti jer je Agencija za zaštitu tržišne utakmice isto zabranila. Stoga treba postaviti pitanje treba li Air Montenegro treći E195 u dry leaseu?

Kupnja trećeg aviona nema smisla je za isto Air Montenegro jednostavno nema novaca. Jednako tako se ne isplati ni wet lease, on je puno preskup za kompaniju, poglavito ako bi on bio cijele godine, a kompaniji će uskoro trebati i treći avion tijekom zime.

Jasno je da Air Montnegro već sada treba treći E195 ljeti. On su i prošle godine unajmili E190 u wet leasu, a isto planiraju i ove godine. Zimi kompanija ima 35 letova, za što im je dovoljno dva aviona. No, za očekivati je da kompanija poveća zimske letove. Uspiju li povećati broj letova na 60-65 tjedno, a što ne bi trebao biti problem, kompanija treba i treći E195.

Istim kompanija treba i dalje veći Airbus A320 ljeti za niz charter i leisure letova. To se posljednje dvije godine pokazalo dobro, uspješno i isplativo, pa sa istom praksom treba nastaviti bez obzira na treći E195. Već 2025. kompanija bi trebala razmatrati i pet avion, a od ljeta 2026. i nabavku četvrtog E195 u flotu u dry-leasu.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Air Montenegro

23 Komentar/a
Najnoviji
Najstariji
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare

Oni trebaju još 2 E195

Treba i treci i cetvrti minimum da bi se povecao broj letova, plus A320 u wet lease tokom letnje sezone za chartere. Ovo sa dva ipo aviona se jedva moze nazvati ozbiljnom kompanijom. Kamoli tek da se razmislja o profitu sa samo dva aviona

Pa treba objasniti šta će se sve desiti ako se 4o-aoc na bilo koji način ne otkupi od lessor-a. Odnosno, na bilo koji način i u bilo čije ime u Crnoj Gori otkupiti avion ili pustiti da se sve razvija po međunarodnom vazduhoplovnom pravu.

“Air Montenegro plans to dry-lease two Embraer aircraft, alongside the two jets it already owns.ased on the tender documents, the aircraft must have been manufactured in 2006 or later. The jets will be dry-leased for between three and a half and six years, with delivery due between December 2023 and March 2024.”

A320 nije isplativ za MNE to je jasno kao dan.

Zbog cash flow-a…

da prave gubitak i reklamu sa povecanjem broja putnika

zato sto su u plusu sa ostalim avionima

Statistika i bilansi su neumoljivi A320 donosi minus ,to je jednostavno prevelik avion za traznju koja postoji na trzistu CG izvan perioda visoke sezone.Minus je i bivsi MA pravio sa iznajmljenim Boingovim avionims znatno manjih kapaciteta.Sami ste pisali da se flota MNE treba bazirati na E195 i E175,a tek 6-ti avion bi mogao biti A320.Sto se sad izcudjavate?

Da li vi znate koje su cijene za wet lease u ovom trenutku?

Njima treba A320 u sezoni. Najvjerojatnije u wet leasu.

Krajnje je vrijeme da 4O proširi flotu. Ogromne su sume novca koje troše na wet lease (spram veličine kompanije), a stvarno ima prostora za proširenje.

Nije kao da nisu probali, bilo je par natječaja za dry lease, ali izgleda da nijedan nije uspio.

Ugasili su Montenegro Airlines da bi krenuli od nule … odnosno uvalili su vec brdo para

Montenegro Airlines je u trenutku gasenja imao vecu perspektivu od AirMontenegra na danasnji dan.

Pretplatite se na

DNEVNI BILTEN

– bitno više novosti (svaki dan >15)
– bitno svježije novosti nego na zamaaero
– stiže na vaš e-mail svaki radni dan

Na Dnevni bilten su pretplaćene najveće institucije i zračne luke

Pročitajte više>

POŠALJITE NOVOST

Budite i vi novinar zamaaero!
Ako pošaljete 10 novosti koje objavimo možete postati honorarni suradnik
i pisati za novac!