zamaaero@gmail.com

+385(0)1/3465886

zamaaero@gmail.com | +385(0)1/3465886

Novosti iz regije

Croatia na letovima LH grupe nema opciju karte bez prtljage

Croatia Airlines na code-share letovima koje operira Lufthansa (i za Frankfurt i za Minhen) i Austrian (za Beč) nema opciju karte samo sa ručnom prtljagom (jefinije), nego samo sa predanom prtljagom od 23 kg. Istinski čudno, poglavito što Croatia na svojim letovima za Frankfurt, Minhen i Beč ima ovu opciju. Ovime je Croatia i vrlo nekonkurentna obzirom na bitno višu cijenu ovakve najjeftinije tarife koja je više od najjeftinijih tarifa konkurencije.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Croatia Airlines

56 Komentar/a
Najnoviji
Najstariji
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare

Ova priča sa “tarifama bez prtljage” je apsolutno nadrealna, znači kofer je sinonim za putovanje. Kofer =putovanje. Ali ne, neki maloumnik smisli kako ćemo sada to naplatiti, naravno cijela priča se dodatno zakomplicira još jednim slojem tehnološkog idiotizma – dodatni dokument uz kartu…. Onda kada smo antagonizirali putnika prema sebi i kada on već u startu smatra da je prevaren pa se odlučio provući s koferom, sad treba dodatni sloj nadzora itd, itd itd…. Kad sada svi putuju sa koferom za kabinu, onda ne stanu svi ti koferi u avion – pa dodatni idiotski proces kontrole koliko kofera ima prije boarding-a…

To je sramota zbog predane prtljage moja je karta kostala puno vise u startu od karte Austrian

Croatiu puk’o grom
Avion iz Dubrovnika koji je leteo za Zagreb udario je grom prilikom sletanja

Eh dokad vise preko RS.

Danas sam razgovarao sa dvoje ljudi sa aerodroma Split i nedavno smo imali tekst da posade Croatia Airlines ne spavaju više u hotelu MEDENA, međutim istina je drugačija. Neke posade i dalje spavaju u hotelu medena pošto hrvatski zavod Andrija Štampar, nije pronašao nikakve stjenice u hotelu medena. Dok sam u situaciju da peva posade spava u hotelu medena a pola postoje u hotelu President u solinu jer protesti raju međutim zbog za guše nosti cst to je veliki problem transporta pilota koji spavaju u Solinu i moraju ranije krenuti prema aerodromu. Neke posade čak spavaju u malom Boutique hotel štacija u Kaštelima. Iako je doktor Slavko Roguljić tada na aerodromu Split , napravio projekt i postoji mogućnost i da se katamaranima voze putnici iz trajektne luke Split direktno na aerodrom Split , to nikad nije provedeno.

Dobar dan gospodine Padjen, zašto ne pišete pod svojim imenom i prezimenom?

Opet Vi njega dirate? Zasto ga se ne okanete? Sta Vam je skrivio?

Kako ga “diram”? Time što ga pozivam da piše pod svojim imenom i prezimenom kada već piše?

Tako je isto ako kupite LH Kartu a let ide sa Eurowings. Morate uzeti EW Smart Tarifu sa prtjlagom od 23 kg.

Moguće, ali Croatia nije LCC kompanija i ne bi sebe na taj način trebala dovoditi u nepovoljniji položaj od letova LH grupe iz Zagreba koji feedaju letove iz LH hubova.

Razlika je ipak što je EW owned by LH, a OU nije. Treba videti kako LH funkcioniše sa drugim codeshare partnerima, a čiji nije vlasnik.

Sa UA očito ima drugi ugovor jer na primjer MUC-EWR-MUC LH broj ali operated by UA ima bez prtljage. Isto sa AC za Kanadu. Sa SQ na linijama za SIN, ANA za Japan, A3 za Grčku ide samo sa prtljagom… Dakle nije tu samo OU…

Zasto postoje tarife bez prtljaga na long-haul letovima…..

Ponavljam: da u code share sa UA i AC ali ne sa ANA i SQ… Ostale nisam gledao…

Meni je to ispalo super, par puta mi je ispalo jeftnije nego placati 2x puta prtljagu kod LH (ako presjedam). Ovako zbog croatije, i na LH legu imas ukljucenu prtljagu

Bio je članak zašti je AirSerbia bolja od CTN iako CTN ima bolje mogućnosti, ali sam se sada sjetio što bih volio da urednik portala istraži i objavi u analzi s grafovima.
Pošto obje kompanije operiraju Jet-a i turboprop, što je isto, volio bih vidjeti norme od posada. Koliku normu imaju u CTN, a koliko u AS? Kako se ta norma ostvaruje kod jednih i drugih? Razlika ljeto/zima?
Nadam se da ovo nije nešto u što se ne dira?
Ovo je jako bitno da bi se moglo operirati kako urednik želi kod OU.

Pa kako ce doci do tih podataka? Ima krtice u OU ali to su osetljivi podaci. U JU tek nema sanse to da dobije.

Ali isto je sa Lufthansom/Swissom/Austriom i svakom drugom prijevozniku. Razlog je to, sto svi ancilliary prihodi idu operativnom prijevozniku i moraju biti tamo kupljeni po njihovim uvijetima. Isto tako nemozete kod Lufthanse i svim ostalim prijevoznicima rezervirat sjedalo napr. kod Uniteda, OU itd. Isti razlog i uobicajna praksa. Glavno da svi pljuju po Croatia ali nemaju pojma o aviaciskom biznisu 🙄

Hvala za pojasnjenje! Ima smisla itekako!

Vaš komentar nema veze s vezom. Seat reservation se radi neovisno o tome tko je prijevoznik, ako ništa onda na Manage My Booking kod tog prijevoznika.

Probajte!!!!

@anonimous 09.24: nije istina. Ako ste bukirali code-share let sa LH brojem ali operated by UA, nema šanse da rezervirajte sjedalo…

Idete na United i odaberete sjedalo.

Ne, jer onoga trenutka kada imate 220 kartu, pokaže vam na UA vaš let ali vam ne da rezervirati sjedalo. Pogotovo ne ako košta, što je još veći nonsens…

Isto je i sa Croatijinim code share letovima za Zurich.

Prvo pitanje koje bih postavio glasi: koliko OU zaradi na prodanoj karti ZAG-FRA operated by LH? Vjerojatno vrlo malo do ništa. Ako je zaista tako, a vjerujem da je, onda je samo logično da se putnike pokušava kanalizirati na letove operated by OU jer tu OU zarađuje. Bio je svojevremeno nonsens, da sam sa LH kartom plaćao manje na OU437/436 nego da sam je kupio kod OU… To je LH “ispravila” relativno brzo…

Dodatak: i LH letove “operated by OU” prodaje isključivo sa prtljagom…

Koliko god da OU na takvim letovima zarađuje vjerujem da je ova priča s prtljagom Lufthansin uvjet. Po principu prvo ćemo popuniti svoje letove, a onda Croatiji šta ostane.

Ne jer LH leto u operated na OU prodaje isto samo sa prtljagom

Moram ponovno napisati jer je moja autokorektura tekst kompletno pađenizirala: Ne, jer LH letove operated by OU prodaje isto samo sa prtljagom.
I dodatak: pa to radi i OU jer ne omogućava prodaju OU karata na LH letovima bez prtljage.I to je OK!

Upravo sam to i mislio, da LH uvjetuje da njeni letovi iz Frankfurta, Beča, Zuricha I Munchena, a koje feeda OU se ne mogu kupiti bez uključene checkirane prtljage.

S druge strane, ako putujete na neko odredište iz Zagreba preko LH hubova, a oba leta odrađuje Lufthansa imate opciju kupiti kartu bez uključene checkirane prtljage. I takvi letovi su jeftiniji od onih koje feeda OU. Stoga je OU tu prilično nekonkurentna.

Ono što želim reći je kako smatram da je LH Croatiji uvjetovala takvu suradnju stavljajući je kao feeding kompaniju u nepovoljniji položaj.

Nije, jer ako uzmete LH let recimo FRA-ZAG pa dalje na OU letu za DBV ali sa LH brojem leta, jednako tako je prtljaga uključena u cijenu… Time i OU “štiti” sebe… Drugi je par rukava što je daleko letova sa OU brojem leta ali operated by LH nego obrnuto…

Ne razumijem na koji način tu OU štiti sebe. Time što ograničava putniku mogućnost izbora dok LH daje tu mogućnost?

Nemalo puta sam preko Lufthanse bookirao letove. ZAG – FRA – XYZ ako od Zagreba do Frankfurta ide OU nudi samo mogućnost s checkiranom prtljagom dok ako tu rutu odrađuje Lufthansa postoji mogućnost i samo s kabinskom koferom. Opcija gdje LH pokriva oba leta i samo s kabinskim koferom je jeftinija cca 30 eura od startne opcije s OU od ZAG do FRA koja ima uključen chekirani kovčeg.

Dakle, netko tko ne nosi checkiranu prtljagu normalno da će uzeti full LH let jer mu je jeftiniji, a netko tko će imati check in kovčeg će birati hoće li od Zagreba do Frankfurta s OU ili LH. Naravno da je tu OU u nepovoljnijem položaju.

Isto je i s feeding letovima za LH grupu preko Munchena, Zuricha i Beča.

Ako letite OU za recimo DBV preko ZAG imate opciju bez prtljage. Ako uzmete FRA-ZAG sa LH i dalje na OU, mora se uzeti sa prtljagom… Time se putnici “ohrabruju” ići i leg FRA-ZAG na let operated by OU… Kao što je i LH u interesu da putnik recimo ZAG-MUC-HAM leg ZAG-MUC leti na LH…

Razumijem što hoćete reći, ali takva praksa je iščašena i trebalo bi ju mijenjati. I na letovima prema Hrvatskoj i na letovima prema LH hubovima. Jer takav pristup sigurno više šteti Croatiji nego Lufthansi.

Iskreno: nemam pojma. Vidiš da i sa drugim partnerima ima slične ugovore (ANA, SQ, …) dok recimo sa UA i AC ide i bez prtljage… Mislim da je izuzetno teško tražiti neku logiku kod LH…

Pretplatite se na

DNEVNI BILTEN

– bitno više novosti (svaki dan >15)
– bitno svježije novosti nego na zamaaero
– stiže na vaš e-mail svaki radni dan

Na Dnevni bilten su pretplaćene najveće institucije i zračne luke

Pročitajte više>

POŠALJITE NOVOST

Budite i vi novinar zamaaero!
Ako pošaljete 10 novosti koje objavimo možete postati honorarni suradnik
i pisati za novac!