zamaaero@gmail.com

+385(0)1/3465886

zamaaero@gmail.com | +385(0)1/3465886

Novosti iz regije

Banja Luka update stranice

Nove stranice Aerodroma Banja Luka smo izuzetno pohvalili. I istinski iste su moderne, daleko kvalitetnije, lakše za snalaženje, informativnije… No, iste se ne ažuriraju. Red letenja nije dnevni. To je jedna od rijetkih stranica u regiji na kojoj se ne objavljuju letovi za taj dan. A tjedni red letenja je onakav kakav je objavljen prije više tjedana. Niz letova se na njemu promijenio od strane Wizz Aira i Ryanaira. Uz to na njemu nema letova Air Montenegra za Tivat, Air Caira za Hurgadu i Freebirda za Antalyu.

Ovakav red letenja je istinski dezinformator što nije dobro samo za potencijalne putnike koji pogrešnu informaciju mogu uvrstiti u svoje planove, te koji neće koristiti neku od linija koja nije objavljena jer ne znaju da postoji, već i za image aerodroma. Banja Luka si ovako nešto ne bi smjela dozvoliti. Tako nešto si ne dozvoljavaju ni daleko manji aerodromi, zapravo tako nešto si ne dozvoljava baš ni jedan jedini aerodrom u regiji. Ogroman minus za Banja Luku.

No, nakon što smo nazvali direktora Aerodroma Banja Luka, g. Milana Račića, sa pitanjima o stranicama, isti je vrlo brzo reagirao i samo u jedan dan ispravio nedostatke te napravio update stranice. Račić mi je obećao da će njegovi radnici sada raditi update redovno. Uz to Aerodrom će nabaviti i alat kojim će update raditi konstantno u realnom vremenu više puta u satu. O tome se već raspitao u Beogradu.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Aerodrom Banja Luka

36 Komentar/a
Najnoviji
Najstariji
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare

Sad upravo gledao. Haos. Piše Anatlija umjesto Antalija i broj leta FR od Ryanair. Za Hurgadu stoji broj leta od Wizzair. Izgleda da je neko Update radio u busu na makadamu. Više nisam mogao da gledam. Vrlo neprofesionalno

Imaju greške i na Air Montenegru.

I da, možete li direktora aerodroma Sarajevo napomenuti da Wizz sklapa njihove letove u prodaju s Tuzlom? Mislim da bi to fakat trebali ukinuti. Oni Wizzu mogu reći da razdvoje letove. Imaju pravo na to.

Također, MAS-u na redu letenja fale logotipi Freebirda i Nouvelaira.

S obzirom na to da su dobri partneri, sigurno imaju. Nije OK ako želite da letite za Tuzlu da vas prebacuje na Sarajevo i obrnuto. To zbunjuje potencijalne putnike. Čak i dalje stoji nepostojeća linija SJJ-HHN (ni to nisu sklonili). I da, nije OK ako imate bazu te kompanije da vam ista putnike “rerutira” na drugu bazu preko websitea.

U svakom slučaju, mislim da bi bilo dobro da budu obaviješteni, bar za Freebird i Nouvelair.

Nek se on raspitao za tu spravu

Da, i ja sam cuo da je ta sprava koju hoce da nabavi direktor Racic i za koju se rasitivao po Beogradu robusna i moci ce da posluzi.

Nemačka sprava

Hvala Vam. Da nema Vas direktor se ne bi sjetio niti primjetio. Može li mu neko javiti da ubaci još koju stolicu na 2 gejta. Ima ukupno oko 70ak stolica. Putnici sjede po podu

To je već nemar. Za nabavku 100 stolica ne verujem da vam treba pet ponuda. Ali opet, kako se ugraditi na 100 stolica, nisu stimulisani da to završe. Ili je nešto treće u pitanju?

Nemar pravi. Jednom sam i brojao. 70ak stolica ukupno ima.

Ima dovoljno mjesta za tri puta ovoliko

Još kada bi vodili računa šta pišu bilo bi extra. Let za Antaliju vode kao let Air Cairo, umesto Freebird. Bosna je to, nema logike, što reče Ivo Andrić.

Malo je glupo da bilo ko izvan sistema treba da reaguje za dnevno ažuriranje podataka na stranici…
Opet pohvalno da se ikako sredi…

Hvala Bogu!!!

Zamaaero je doprinio više avijaciji u regionu nego svi ostali zajedno. Sve pohvale

Stoji, kad se samo sjetimo akcije po postavljanju FR logo na sajtu MZLZ, istinski poduhvati, hvala Zamaero što postoji

I bilo bi dobro da se toalei na banajluckom aerodromu redovnije i bolje ciste. Gosp. Alene, mozet li to srediti?

Možete se i vi javiti da sredite. Hvala

Pa mogli bi. Ja BiH se prvi javio da pomognem pošto rukovodstvo BNX ne može ili neće sve očite greške i propuste da riješi. Valjda treba obezbediti uslove za putnike pa tek onda aviolinije. Kod nas sve naopako. O ljubaznosti pojedinih policajaca iz granične službe BiH da ne govorim. Jedino oni nisu nadležnost aerodroma. Zamislite da granična policija na BNX radi sigurnosni ček. Ima li to igdje osim u Africi

osim zamaaera u klasteru su i:

(Slovenija)

(BiH)

(Srbija)

Pretplatite se na

DNEVNI BILTEN

– bitno više novosti (svaki dan >15)
– bitno svježije novosti nego na zamaaero
– stiže na vaš e-mail svaki radni dan

Na Dnevni bilten su pretplaćene najveće institucije i zračne luke

Pročitajte više>

POŠALJITE NOVOST

Budite i vi novinar zamaaero!
Ako pošaljete 10 novosti koje objavimo možete postati honorarni suradnik
i pisati za novac!