zamaaero@gmail.com

+385(0)1/3465886

zamaaero@gmail.com | +385(0)1/3465886

Novosti iz regije

NAJAVE: Kompas pokreće chartere iz Ljubljane

Turistička agencija Kompas će u 2024. letjeti charter letove za Kretu, Rodos, Karpatos, Samos, Zakintos, Lefkosu i Antalyu. Letovi će se operirati četvrtkom, petkom i subotom, a operator letova će biti portugalska kompanija White Airways. Kompanija će iduće godine povećati broj destinacija i frekvencija.

preneseno sa: ADRIA Grupa, Sierra 5, foto: White Airways

13 Komentar/a
Najnoviji
Najstariji
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare

Sad lete KlasJet 737-500 103 VIP PAX – White prekinuo sve

Шта Вам Лефкос?

Питање је шта Вам је то Лефкос? Ако сте мислили Лефкада ваљда знате да на острву нема аеродрома. За долазак на Лефкаду се користи аеродром Актио/Превеза.

Pa jeste, ali se na hrvatskom kaze Leflada, a ne Lefkosa, to je naziv na slovenackom!

Verovatno se misli na Lefkosu, to je tursko ime za Nikoziju, a tako kompanije zovu aerodrom Ercan na severnom delu Kipra. E, sad, ako se dobro secam, ne bi smeli direktno da lete,pa ce verovatno neko medjusletanje negde u turskoj.

Ne, misli se na Prevezu kao aerodrom i Lefkas kao destinaciju.

Lefkosa je turski naziv za Nikoziju. Aerodrom se nalazi malo izvan turskog dijela grada, zove se Ercan. Iako ima status međunarodnog aerodroma s graničnom kontrolom, međunarodni letovi nisu dozvoljeni jer TRNC nije priznata tvorevina. Priznali su je jedino turci, uz čiju obilnu pomoć je i stvorena. Letovi su mogući samo i isključivo iz Turske. Inače je taj dio Cipra dosta slabije razvijen od grčkog dijela, ali i puno jeftiniji. Bio sam i u jednom i u drugom dijelu. Kompasovi turisti ne mogu letjeti portugalskom kompanijom u Lefkosu, takvi letovi nisu dozvoljeni. Aranžman će ići vjerojatno preko Turkisha, sa slijetanjem i presjedanjem u Istanbulu.

Ако одете на сајт Компаса нигде се не помиње Кипар ни Лефкос на Кипру. Помиње се Лефкада и то места Никиана, Нидри, Лефкас (што је локални назив главног града острва).

Trade Air izgubio posao?

Da, Tradeair je izgubio posao za Kompas. Još uvjek lete za Palmu.

Pretplatite se na

DNEVNI BILTEN

– bitno više novosti (svaki dan >15)
– bitno svježije novosti nego na zamaaero
– stiže na vaš e-mail svaki radni dan

Na Dnevni bilten su pretplaćene najveće institucije i zračne luke

Pročitajte više>

POŠALJITE NOVOST

Budite i vi novinar zamaaero!
Ako pošaljete 10 novosti koje objavimo možete postati honorarni suradnik
i pisati za novac!