zamaaero@gmail.com

+385(0)1/3465886

zamaaero@gmail.com | +385(0)1/3465886

Novosti iz svijeta

Nastavlja se bunt protiv Wizz Aira

Sindikati American Airlinesa su se također pobunili protiv Wizz Aira. Sindikati smatraju neprihvatljivim Wizz Airovo antisindikalno ponašanje, niske radne standarde, upitnu sigurnosnu politiku kompanije, te odnos prema korisnicima. Sindikati smatraju ukoliko dozvole letove Wizz Aira temeljem Open Skies ugovora da DOT mora inzistirati na poštivanju radnih prava, sigurnosti, konkurencije i zaštite prava korisnika Wizz Airovih usluga. Sindikati naglašavaju da IndigoPartners u Americi ima još i Volaris, Frontier i JetSmart, pa čak i da American ima code-share sa JetSmartom. No, traže da Wizz Air poštuje standarde koje imaju te ostale kompanije. Sindikati naglašavaju da se očekuje suradnja Frontiera i Wizz Aira u vrlo skoroj budućnosti na letovima između SAD-a i Europe.

Iste primjedbe imaju i sindikati Sourhwesta, potom su se pobunili i sindikati pilota UPS-a, a svoje primjedbe jučer je dala i ALPA.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb); foto: American

11 Komentar/a
Najnoviji
Najstariji
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare

Nema bolje i jeftinije od Wiz aira

Ha ha ha… mogu sa zamislim sta li bi tek rekli da im se Ryanair priblizi 😂

U sustini koje smece imamo mi u Evropi poput Ryanair i Wizz, jos se prica da aerodromi doslovno padaju na kolena i skidaju gace da bi LCC dosao 🧐 a tek koji je prestiz imati na primer bazu Ryanair. Jos veci je gubitak ako je nemas. Ono dno si, nema te, najgori se.

Slažem se potpuno sa vama i mislim da bi tu EU morala postavit uslove jednake za sve. Ako može biti jedan trg moraju bit i jedni uslovi, ali nažalost umjesto toga i legacyi su se počeli posluživat social dumpinga(Eurowings Praga). Šta se tiče Ryana i Wizza nebi ja neke razlike pravio, Ryan je doista bio prvi sa svim tim igrama ali ga je Wizz odavno dostigao i prestigao.

Mislim da vise ne juri. Vec je dojurilo. Dublje i jadnije ne moze

Legacy su primorani tako da se ponasaju. Jednostavno gube trku sa LCC jer nije normalno da ti karta od centra grada do aerodroma koji je udaljen 10 km kosta oko 15€ a avionska karta na liniji dugoj 1500 km oko 10€.
Platis A320 nekih 70-80 miliona € (ako kupis veliki broj odjednom), sredis, zaposlis ljude kojima dajes platu, placas takse na aerodromu, prelet preko vazdusnog prostora neke drzave i das cenu karte 10€. To nikako ne moze biti normalno.
Oterace legacy u otpad a onda ce nam linija Beograd-Hahn i Zagreb-Bergamo biti jedini nacin da jednim letom dodjemo do Frankfurta ili Milana. Ljudima je sada sve super ali kako godine idu… e tad cemo za 150-200€ leteti do Hahna i Bergama ali u avionu sa 200 putnika gde za 200g viska prtljaga oko 50€ se dodatno placa.

Nazalost, prava istina!

Pretplatite se na

DNEVNI BILTEN

– bitno više novosti (svaki dan >15)
– bitno svježije novosti nego na zamaaero
– stiže na vaš e-mail svaki radni dan

Na Dnevni bilten su pretplaćene najveće institucije i zračne luke

Pročitajte više>

POŠALJITE NOVOST

Budite i vi novinar zamaaero!
Ako pošaljete 10 novosti koje objavimo možete postati honorarni suradnik
i pisati za novac!