zamaaero@gmail.com

+385(0)1/3465886

zamaaero@gmail.com | +385(0)1/3465886

Novosti iz regije

Air Montenegro neće uzimati veći avion u dry leasu

Air Montenegro je 21.12.2021. raspisao natječaj (tender) za nabavu aviona A320obitelji ili 737 veličine minimalno 144 mjesta u dugoročnom dry-leasu. Na natječaj se javilo 22 kompanije. No, Air Montenegro je ustanovio da bi mu ovakav potez značio prevelike troškove za školovanje posada, te tehničkog osoblja, ali i za operativne procedure. Uz to avion doslovce neće imati što raditi pola godine, od XI. do IV. mjeseca. A što smo mi pisali prošlih mjesec dana?

Air Montenegro ipak treba avion tog kapaciteta ove godine zato što turoperatori to traže i ne žele letjeti sa E195. Stoga će Air Montenegro uzeti jedan takav avion u wet-leasu (dakle najam aviona i posade, osiguranje i održavanje aviona od strane vlasnika aviona) no u samo top mjesecima sezone.

Air Montenegro smatra da će vračanje 4O-AOC u operativno stanje trajati najmanje pet mjeseci do godine dana, što znači da avion sigurno neće biti plovidben ove sezone. Naime, motorima koji su na tom avionu istekli su resursi, pa je brže rješenje najam novih motora. U tom slučaju vraćanje u plovidbeno stanje trajalo bi 5 mjeseci.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Air Montenegro

6 Komentar/a
Najnoviji
Najstariji
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare

Air Montenegro: Jedan avion biće brendiran do kraja februara, drugi do početka sezone

Krajnje neozbiljno ponašanje bez trunke neke strategije razvoja destinacija, saobraćaja, al možda smo očekivali ipak previše.

U toku su razgovori za imenovanje novih rukovodilaca.Imena neka koja se pominju su po siatemu sjasi Kurta da uzjase Murta.Nema perspektive za avio prevoznika u CG,jer se robuje politici i stalno se sve vrti oko istih nestrucnih ljudi.

Pretplatite se na

DNEVNI BILTEN

– bitno više novosti (svaki dan >15)
– bitno svježije novosti nego na zamaaero
– stiže na vaš e-mail svaki radni dan

Na Dnevni bilten su pretplaćene najveće institucije i zračne luke

Pročitajte više>

POŠALJITE NOVOST

Budite i vi novinar zamaaero!
Ako pošaljete 10 novosti koje objavimo možete postati honorarni suradnik
i pisati za novac!