zamaaero@gmail.com

+385(0)1/3465886

zamaaero@gmail.com | +385(0)1/3465886

Novosti iz regije

Air Montenegro kažnjen

Air Montenegro je kažnjen sa 3250 EUR je na vrijeme nije dostavo Upravi prihoda i carina jedinstvenu carinsku ispravu za avion 40-AOB prilikom njegova slanja u Portugal krajem XI. mjeseca 2021. Jedinstvena carinska isprava je dokument koji se mora dostaviti carinicima radi privremenog izvoza aviona iz države. Banalna procedura koju Air Montenegro nije ispoštovao. Stoga se postavlja pitanje kako radi kompanija koja ne uspije ispoštovati ni tako banalnu proceduru. Air Montenegro je platio kaznu u cijelosti.

Avion 40-AOB je bio na servisu kot TAP Portugala, a sam servis je dovršen krajem XII. mjeseca, nakon čega je vraćen u redovni promet. Avionu je 1.11. isteklo rješenje za odlaganje radova te isti nije mogao letjeti. Stoga je avion morao dobiti niz dozvola Embraera i crnogorske Agencije za civilno zrakoplovstvo kako bi mogao odletjeti do Portugala. Air Montenegro nije htio reći koliko je koštao servis, no sigurno da nije bio jeftin. Još jedan nonsens nove kompanije jer je avion koji je nabavljen imao dodatni visok trošak koji kompanija nije planirala.

Dok je 40-AOB bio na servisu, za Air Montenegro je letio Trade Airov Fokker F100, koji je obavio tek par letova, a u Podgorici je bio kao backup.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Air Montenegro

14 Komentar/a
Najnoviji
Najstariji
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare

Zbog cega vam je Air Montenegro trn u oku? Shavatm da ste bili placeni od Montenegro Airlines-a koji je pored vaseg savetovanja propao ali to ne znaci da treba konstantno pljuvati druge zbog svog besa sto ste izgubili posao.

Bravo Alene

Je li ovo onaj avion sto je prijava da su na njega stavljali otudjene djelove sa Carlija? Ako jeste, odose dokazi iz susjedske Crne Gore za Portugal!

Avion je na snimku bio parkiran pored Carlija na aerodromu Podgorica. Ne kazem da su ta lica Portugalci, to ste Vi rekli.

Ne vidim da je neko pominjao skidanje djelova u Portugalu, vec u Podgorici.

Kada se tek osnovala aviokompanija svi su aplaudirali kako se to osnivanje desilo brzo nakon kraha Montenegro Airlinesa, ali od samog starta rada Air Montenegro Airlinesa znao sam da neće biti med i mlijeko, a evo sad se to i pokazuje

Niste ništa pogriješili

Pretplatite se na

DNEVNI BILTEN

– bitno više novosti (svaki dan >15)
– bitno svježije novosti nego na zamaaero
– stiže na vaš e-mail svaki radni dan

Na Dnevni bilten su pretplaćene najveće institucije i zračne luke

Pročitajte više>

POŠALJITE NOVOST

Budite i vi novinar zamaaero!
Ako pošaljete 10 novosti koje objavimo možete postati honorarni suradnik
i pisati za novac!