zamaaero@gmail.com

+385(0)1/3465886

zamaaero@gmail.com | +385(0)1/3465886

Novosti iz regije

EKSKLUZIVNO: Maribor 971 putnika u VII. mjesecu

Aerodrom Maribor je u VII. mjesecu imao 971 putnika (1141 u VII/2021). Istovremeno je imao 1254 operacije (1238 u VII/2021). Aerodrom nije imao carga. U prvih 7 mjeseci Maribor je imao 2606 putnika.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Aerodrom Maribor

21 Komentar/a
Najnoviji
Najstariji
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare

Zaboravlja se podatak da je Maribor otvoren samo 60 sata na tjedan, nima nikakve redovne linije, politika želi 100% prometa samo u Ljubljani. Zbog kratkog otvorenog aerodroma preko dneva, prijevozniki ne dolazijo, jer lahko poletijo samo 8 sata preko dneva osim četvrtka kada je aerodrom otvoren 12 sati zbog ocekivanih linija SkyAlpsa za Italiju, kojih ni dolso zbog otkazanja sa strane turisticke agencije. Maribor je imao 32% stevila operacija kao Zagreb u VII. mjesecu, a Zagreb je otvoren 24/7 i je metropola Hrvatske, koji ima cartere, ima redovne linije, ima poslovno aviaciju, a Maribor u 90% ima splosno/generalno aviaciju, koju ne žele ni Zagreb, ni Ljubljana, ni Graz, nitko, a isto i one žele da lete, i nekdje trebaju da sletiju, trpaju gorivu, radiju šolske krogove, i tako dalje. A sta može da naredi Maribor ako ga nitko ne žele, ni država da bi nekoliko bolje forsirala prijevoznike za lete iz Maribora, ni turističke agencije ne žele letjeti zbog nerjesenog parkinga izpred terminala sa Kitajcima, ni jedne politicke organizacije nije u Mariboru, sve je u Ljubljani. Tako da ja mislim da Maribor sa 8 sati dnevno uradi preko 1000 operacija u mjesec dana, ja mislim da to nije slabo, skolaju se mladi piloti, padobranci skacu, glideri se skolaju, aerodrom živi kako živi, a nema putnika, pa tko cjeni aerodrom samo po številu putnika, onda nije cisto dobar. Ako koja kampanija ce doči u Maribor, ce imati isti i mozda bolji servis kako ga ima u Zagrebu, Ljubljani.

Meni se čini da je ceo Maribor, ne samo aerodrom, prilično pao u drugi plan sa raspadom zemlje, a bio je lep štajerski biser oko slovenskog vrata. Za razne gradove iz exJuge čujem, a o Mariboru baš ništa.
Preko 80.000 putnika 1990, nije to bilo loše. Može li letališče Maribor bolje ili mu je ovo sudbina?

Ovo je istina, Maribor nima nikakvih velikih projekta, nema industrije (Magna spava tamo poleg aerodroma), nema drzavnih institucija, nema nekakvih turistickih točka kao so Postojna i Bled, ima ovo 400 godisnjo vino, ali to nije zadosta. Ja sam slisao da bio nekih godina i preko 100 tisuca putnika, imao je nekoliko dana svih promet iz Ljubljane i Zagreba zbog magle tamo, imao je liniju za Beograd, Tivat, Frankfurt,… Jat je letio i sa Maribora, a kada je bila Adria, sve se je letjelo samo iz Ljubljane, a Adria kao nacionalni prijevoznik, koji to i nije bio. Šteta. Letovi za London Southend bili su puni, Ryanair 2008 godine letovi su bili puni, carteri do 2016 godine (Grcka, Tunizija), bili su kako znam puni. Sada je sve vise ukrajinskih aviona u Mariboru, tako da mozda je to i neka opcija, da nekoliko zazivi kao maintenance baza za Antonove 26 i za Ukraine International E190, i bas ovaj Embraer bio bi dobra izbira za pocetak sa nekimi carteri za dovesti neko turista.

Pa ovo je nonsense sto drzavna firma upravlja sa drzavnim aerodromom, a ista drzava ne želi da ovaj aerodrom ima prometa i nista ne ulaga u promocijo aerodroma ali da bi radili sa lokalnom zajednico da bi imali produkt kako početi i samo krči ga. Kad su bili Kinesi tamo, aerodrom je bio otvoran 12 sati dnevno svaki dan preko poljetne sezone a preko zime koji sat manje, a sada se zatvara u 17.sati. Ovo nije normalno za medzunarodni aerodrom. Isto ova drzava ne ulaga skoro nista novaca u aerodrom, primjer, aerodrom je bio 1,5 godina bez nocnih operacija jer drzava nije imala nekoliko tisoc eura za popravilo svjetla. Ako znam ista ne dobijo zadosta ljudi za radit, vrlo veliko razpisa za ista djelivna mjesta. A za Wizz Air, ako Wizz Air nije dosao izpod prosle vlade, nece doci ni sada. Wizz leti sa Ljubljane, sada i poceo sa letovima sa Heviza za Dortmund, vjerojatno ce dodati i jos koju linijo. A sa Maribora bile bi dobre linije sa Spanjolsko, Francusko, UK, mozda Beneluks i Skandinavija preko proljeca. A preko zime Spanjolska (Tenerifi) ostane za one koje žele na sunce preko zime za nekoliko dana na odmor, Skandinavija, sjever njemacke, UK i beneluks za turiste u slovenacke terme. Namjesto koja od zgornjijih bila bi dobra povezava sa Skopjem ili Pristinu. Ovdje ima vrlo veliki demand za ove letove jer u Sloveniji je puno radnika sa Kosova i Makedonije i Albanije, a ovi sada po raspadu Adrie ne mogu da lete dole direkt sa Slovenije. Ovo bi bilo max 5 linija 2-3 puta sedmicno, ovo bi bilo odlicno za Maribor. Maribor ne treba vise. Ako bi koja turisticka zajednica zeljela i redovne season cartere za Mediteran, i to bi se dodalo, a core biznis bi bilo 5 redovnih linija, a za sada vec vise od pet godina sve turisticke agencije lete samo sa Ljubljane i Graza. Treba i pitati njih zasto mrze Maribor?

Kako znam lokalne zajednice nemajo nikakvega interesa za avionske potnike jer jim je auto putnik za dosta. Bolje je njima imati 50% slobodnih soba i gubitak, nego dati nesto novaca za financiranje LCC. Trebala bi biti jedna transparentna financijska shema na drzavnem nivoju sa budzetom od lokalne zajednice, Slovenske turisticke zajednice (ove je tako drzava) i lokalnih turisticnih točk (Maribor, Ptuj, Rogla, Celje, Bled, Piran, Postojna, Moravske Toplice, itd.) i država trebala bi da slusa interes Maribora i regije i ne samo promovira Bled, Ljubljano, Postojno, Sočo i Piran.

Zbog upravitelja Aerodroma koja je drzavna firma i ova je nakon Kinezima samo neka umjestna resitev zbog europskih para. rekli so da ce trajati nekoliko mjeseca, mozda godino dana, a sada jos je 3 godina. ova firma nema nikakvih izkustva sa upravljanja aerodromima, nima i vjerojatno želje, njim su glavni posao autoputi, tuneli, mosti i železnica. Ovdje treba da dođe privat investitor jer drzava je pokazala da nezna sa aviacijom ništa, sve su prodali, samo jos Aerodrom Maribor je jos drzavni ali i ovog ne žele kako kaže.

Ovo je sad više neki aeroklub nego aerodrom.

Ahahahahaha 170 putnika manje. Pad broja putnika u odnosu na prošlu godinu. 😀😀😀😀

Hahahahaha

Ako se ne varam lani je bila jedna rotacija sa Europan Air Charter iz Bugarske (i opet ako se ne varam neki nogometni klub) sa A320… Vjerojatno su to bila ta 170 putnika…

Neka u 2023. bude 15.000

Zaboravili ste jednu nulu… u godini: 20023. …

Pretplatite se na

DNEVNI BILTEN

– bitno više novosti (svaki dan >15)
– bitno svježije novosti nego na zamaaero
– stiže na vaš e-mail svaki radni dan

Na Dnevni bilten su pretplaćene najveće institucije i zračne luke

Pročitajte više>

POŠALJITE NOVOST

Budite i vi novinar zamaaero!
Ako pošaljete 10 novosti koje objavimo možete postati honorarni suradnik
i pisati za novac!