zamaaero@gmail.com

+385(0)1/3465886

zamaaero@gmail.com | +385(0)1/3465886

Analize

Koliko Air Serbia kasni za Moskvu

dopisnik: Dejan Radojević (Moskva), foto: Air Serbia

Kao neko ko istinski voli avijaciju već dugi niz godina a pogotovu sve što je vezano za Jat a sada Er Srbiju, svakodnevno pratim realizaciju saobraćaja vezanu za linije za Rusiju a pogotovu na relaciji Beograd-Moskva-Beograd koju i sam često koristim.

Početkom V meseca 2024 primetio sam da su letovi na dotičnoj liniji počeli češće da kasne u odnosu na raniji period. Do V meseca kašnjenja iz Beograda do nekih 20 minuta su bila nadoknadjivana tokom leta i avion je sletao na SVO (Seremetjevo) aerodrom uglavnom u predvidjeno vreme no od sredine V meseca pa do početka VI meseca to se promenilo pa su i ta sitna kašnjenja počela da se odražavaju u dolasku. Na žalost medju nekoliko desetina letova u dolasku na SVO JU letovi bi neretko jedini skoro svakodnevno imali precrtano planirano vreme dolaska i bilo bi naznačeno novo vreme crvenom bojom što u prevodu znači da let kasni. Dotični letovi su svi imali vrlo sličnu maršutu preko Madjarske, Slovačke, Poljske, Litvanije, Latvije te se tu nije ništa promenilo u odnosu na prethodni period obavljanja saobraćaja.

Iz ličnog interesa sam posmatrao odvijanje saobraćaja i beležio detalje polazaka i dolazaka za svaki let na liniji Beograd- Moskva isključivo u periodu od 27.05.2024 do 09.06.2024 (2 nedelje). Podaci tih letova su dati u niže prikazanoj tabeli.

U posmatranom periodu od dve nedelje obavljeno je ukupno 40 letova iz smera Beograda ka Moskvi i to u prvoj nedelji obavljen je 21 let a u drugoj 19 letova. Iako nije bilo nekih drakonskih poremećaja u redu letenja, ukupno sumarno kašnjenje u dolasku za posmatrani period iznosi neverovatnih 962 minuta (16 sati) ili srednje 24 min po svakom obavljenom letu!  Najveće kašnjenje je imao noćni let JU138 (nedelja 02.06.24) i iznosilo je 113 minuta u poletanju iz Beograda. Prosečno trajanje leta za posmatrani period je bilo 169 min gde je najduži let trajao 230 minuta a najkraći let je bio dugačak 151 minuta.

Ako se posmatra po vremenu polaska iz Beograda obavljeni letovi se mogu svrstati u sledeće kategorije kašnjenja:

 

Obzirom da je na snazi pravilo da let zvanično kasni ukoliko je kašnjenje veće od 15 minuta ispada da je svega 17 letova kasnilo u polasku ali iskreno rečeno taj parametar je diskutabilan ukoliko želimo da težimo boljem rezultatu što svaka cenjena i bolja kompanija treba nesumljivo da radi. Lično meni kao putniku svako kašnjenje preko 5-10 minuta ostaje zabeleženo i ostavlja ukus gorčine gde smatram da je trebalo samo malo više organizacije i truda pa da sve protekne idealno i na vreme. Svakako kašnjenje 42.5% letova (po zvaničnoj mernoj statistici) sa polaskom iz baznog aerodroma nije dobar rezultat pogotovu kad se uzme u obzir da je avion u većini slučajeva bio već prilično dugo vremena na stajanci t.j. nije se čekao sa druge linije. Od 11 jutarnjih letova, njih 7 je kasnilo u ukupnom iznosu od 133 minuta! Lično sam se uverio tokom mojih putovanja u jutarnjim satima da se priprema leta obavlja vrlo sporo i da ukrcavanje počinje tek otprilike kada avion treba već da krene. Iz mog iskustva i posmatranja često sam primetio da radnik obezbedjenja sa službenim psom dolazi na stajanku radi provere aviona u 5 min do naznačenog vremena polaska aviona dok svi putnici čekaju na početak ukrcavanja. Ako se ista stvar ponavlja, pobogu zar je nemoguće organizovati da isti dodje 15-20 minuta ranije da bi sve išlo kako treba!?! To bi trebalo već da bude pravilo! Da, svi znamo da su na snazi specijalne mere KDZ za letove za Rusiju iz svima nam poznatih razloga te bi trebalo uzeti to u obzir kada se planira priprema leta; uostalom to bi trebalo već da je rutina obzirom da se letovi obavljaju više od 2 godine pod tim specijalnim režimom dopunske KD zaštite.

Ako se posmatra srednje kašnjenje po odredjenim danima, ispada da su najgori dani za putovanje na vreme ponedeljak i nedelja a najbolji je petak što je verovatno prouzrokovano time što tim danom ima manje letova (svega 5 iz kojih 3 kreću rano izjutra).

Nekoliko predloga kako bi se mogla poboljšati situacija:

– Prema sadašnjem letnjem redu letenja na snazi, predvidjeno vreme leta (block time) je 185 min. To podrazumeva vreme od kretanja sa beogradske stajanke do dolaska na stajanku u SVO. Obzirom da je prosečno vreme letenja kao što sam već naveo 169 min, prosečno vreme potrebno za push back + paljenje motora + rulanje u Beogradu = 12 minuta i rulanje do parking pozicije u Moskvi = 6 minuta ispada da je nepravilno procenjeno ukupno vreme trajanja leta za 2 minute. Dakle kao prvo, predvidjeno vreme (block time) treba povećati za 10 minuta na ukupno 195 min umesto sadašnjih 185 min. To bi amortizovalo kašnjenje za svaki let koji je bio malo duži od prosečnog i koji je imao tako da kažem kašnjenje iz Beograda od 5 do 10 minuta.

– Definitivno je potrebno bolje organizovati otpremu aviona iz Beograda i ubrzati proces pripreme leta na stajanci beogradskog aerodroma. Gledajući kao posmatrač sa strane odvijanje pripreme leta tu se vidi da ima puno praznog hoda i da se moderno izrazim “laganice” koji dovode do kasnog utovara prtljaga, kasnog točenja goriva, kasne KD provere kao i često čekanje na push back agregat. Posada bi morala da bude u avionu 45-60 min pre predvidjenog polaska aviona što često nije slucaj (33 min pri poslednjem mom letu). Takodje,  definitivno bi se Er Srbija morala držati pravila da se ukrcavanje zatvara najmanje 10 minuta pre predvidjenog vremena odlaska. Na karti za ukrcavanje i politika kompanije je da se let zatvara 20 min pre poletanja ali u praksi to nije zaživelo, ne primenjuje se striktno što dovodi do nepotrebnih kašnjenja ne samo letova za Moskvu već i mnogih drugih. Pod ovom tačkom Er Srbija ukoliko želi da ide na vreme, mora da sve gore navedeno realizuje uz pomoc Menzies-a koji je zadužen i plaćen za otpremu aviona na vreme.

– Potrebno je ujednačiti vreme potrebno za obsluživanje i okretanje aviona na moskovskom aerodromu Seremetjevo. Naime ako posmatramo utorak kao recimo dan kada ima 4 leta, let JU138/139 ima predvidjeno vreme između dolaska i polaska na zemlji od svega 50 minuta; let JU130/131 ima 80 minuta; let JU134/135 ima 60 minuta dok let JU132/133 ima 100 minuta. Poznavajući infrastrukturu SVO aerodroma kao i logistiku istog mogu slobodno da kažem da predvidjenih 50 minuta izmedju dolaznog i odlaznog leta nije odgovarajuće. Taj povratni let JU139 je osudjen na kašnjenje sa vrlo visokim procentom. Vreme rotacije aviona bi trebalo ujednačiti za sve letove; po meni 75-80 minuta bilo bi adekvatno i dovoljno za peglanje nekog eventualnog malog kašnjenja iz Beograda i za blagovremenu otpremu aviona za povratni let. Time bi se bitno smanjila kašnjenja povratnih letova za Beograd.

– Definitivno bi se dimenzije ručnog prtljaga morale pazljivije kontrolisati u Beogradu jer i veličina unetog prtljaga u avion utiče i te kako na proces i vreme potrebno za ukrcavanje. Licno sam gledao i bio zaprepašcen kada je jedna gospodja unela u avion 2 komada ručnog prtljaga koji prevazilaze sve gabarite i dimenzije ručnog prtljaga sto je izazvalo minimum 5-10 min čekanja da se sve to nekako smesti u police. Pravila postoje pa dajte da oni važe sa sve, po meni je apsolutno neprihvatljivo da neko unese torbe veličine kofera; to definitivno treba strožije da se kontroliše a moglo bi da bude i priličan izvor dodatnih prihoda za kompaniju.

– U Beogradu pri ukrcavanju treba obavezno primenjivati proceduru ukrcavanja putnika po redovima; to se primenjuje ali sporadicno nekada da, nekada ne. Potrebno je propisno i objavljivati pravila prolaza prilikom početka ukrcavanja. Vrlo često sam bio svedok da razglas ne radi propisno te službenik na gejtu nešto objavljuje što niko ne razume ili ne čuje. Isto tako definitivno bi pomoglo ako bi agenti koji rade na izlazu znali da objave nešto osnovno bar i na ruskom jeziku obzirom da je velika većina putnika ruskog porekla i da mnogi ne razumeju srpski ili engleski (doduse ja sam ovaj poslednji u njihovoj interpretaciji često ne razumem!).

Dakle kao zaključak moze se reći da situacija nije katastrofalna i daleko je bolja (za sada) u odnosu na prošlu godinu kada smo bili svedoci ogromnih kašnjenja, ali da nesumljivo i te kako ima mesta mnogim poboljšanjima i unapredjenima koji bi pomogli da se leti na vreme prema oibjavljenom redu letenja.

Za sve one koji će da komentarišu i kažu “budi srećan sto letimo” odmah da iskoristim priliku da odgovorim (verujem da će se većina složiti) … pa ako letimo i ako je kompanija odlučila da leti, dajte da letimo kako je predviđeno i kako prilici jednoj dostojnoj kompaniji koja uskoro ima 100 godina tradicije na nebu a ne da nam skoro svaki let bude u crveno obojen. Dajte da se ravnamo sa najboljima da bi smo bili bolji, tačniji i uspešniji! Dejan Radojević

132 Komentar/a
Najnoviji
Najstariji
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare

Bravo Deki…Let do Moskve je najskuplji na svetu(do Londona mozes da letis minimum 6-t puta à km…ista)à za klopu…CIPS I MALA VODA…NAJGORA KOMPANIJA,USLUGA OOOOOO…SNS SEKTA.

……….avion kasni za Moskvu oko tri sata,skoknuo do Podgorice pa kad se vrati onda za Moskvu….Cekam te u kafani kod oblasne da popijemo pivo…..moj rodjak koji radi u oblasnoj.

Idite onda gospodine Mile do Londona a ne do Moskve. Da se ja pitam zabranio bih letove Air Serbiji za Rusiju i resio vase probleme oko cene karata jer ne bi mogli da letite do Mosve kao sto ne mogu iz drugih normalnih evropskih gradova.

Srecom pa vas niko ne pita jer bi ste naudili prvo Er Srbiji obzirom da im je to najprofitabilnija linija u mrezi. Sto se Rusije tice ne bi ni osetili tako da bi samo sebi pucali u nogu.

Opet lazete, MIle… to nije lepo… Na letovima preko 2,5 sata su sendvici na meniju u AirSerbia. Probajte Lufthanzu, pa da vidite sta cete dobiti od te najbolje kompanije

10 I 11 juna kasnili su iz Ciriha za Beograd poslednji let u 20 I 45. Poletanje 22 I 25.Podseca me na bivsu zeleznicu juge 90 do 120 minuta kasnjenje. Trebalo bi da odgovorni u Air SRBIJA ozbiljno shvate ovo. Zar je lako cekati sa malim detetom? Od 19h na aerodromu.

Brojni putnici idu sa malim detetom i brojne avio kompanije puno kasne na brojnim aerodromima u regionu poslednjih meseci. Jedna od neresenih misterija je kako to da se ne javljaju putnici kojima se ovo desi sa drugim avio kompanijama i na drugim aerodromima. Jedna od velikih zivotnih misterija!

Javljaju se, ali ne na Zamaaero. Tuže se drugima, ramena za plakanje ima u regionu i van regiona koliko hoćete. Zamaaero je samo jedna kap vode u oceanu. Ima puno većih misterija, kako da se otarasimo lopova u vlasti, to je misterija univerzuma. A ovo s kašnjenjima i tužakanjima ima jednaku autentičnost kao kada se natežete na tržnici prilikom kupovine lubenica.

Zasto se ti drugi slucajevi ne javljaju na Zamaaero? Ovo je avio portal, ima drugih mesta po internetu protiv lopova u vlasti, a ne ovde.

A kuda se tebi žuri? Čuj kasni avion 5-10 minuta i on je ogorčen. Taj dan je dan za putovanje, a ako ti se žuri kreni dan ranije. I naravno, cilj je samo da se kritikuje. Ne daj Bože da neko nešto pohvali. Ma, za vas nije ni autobus do Moskve!!!

kad napisete takve stvari, razmislite malo sta vam izlazi iz pera..Ne putuju svi ljudi samo 2-3 puta godisnje avionom, na odmor, pa da im nije bitno..evo ja npr. putujem zbog posla skoro svake nedelje iz Beograda, a nikad manje od 2 puta mesecno…znate li koliko meni znaci kada svake nedelje, od 7 dana provedem 2 dana na aerodromu zbog toga sto oni kasne satima..a pogotovu da ne pricamo kad imam presedanje, a imam cesto…onda onaj drugi let na koji presedam, moram da rezervisem sa bar 4-5 sati razlike u odnosu na Air Serbijin, jer nikad ne znam koliko ce nasi da kasne, i da li cu stici na connecting flight..Pa bre brze stizem u kinu ili Juznu Ameriku, nego na destinacije po Evropi za koje treba po 2 sata cisto leta..

Iskoristite vrijeme pozitivno, uočavajte sitnice oko sebe dok kasnite i čekate nepostojeći let, napišite knjigu o doživljajima na aerodromu, fotografirajte ljude koji nose Armani i plastične papuče, pa napravite retrospektivu. Lujza Hej je napisala knjigu “Misli pozitivno”, napišite i vi nešto slično, jednako blesavo. Ovako, ako se nervirate zbog kašnjenja, na koje ćete uvijek nailaziti dok čekate da otputujete na posao iz Beograda, samo će vam kosa otpadati i bore oko usta biti sve deblje, ne treba Vam silikon. I što ćete onda?

Kao prvo, da li vi znate gospodina Dejana tako dobr da bi sa njim bili na TI? Pokazujete osnov nekulture!
Kao drugo, ocigledno ste pslovan covek pa znate koliko je bitno vreme pa vama nista ne znaci jedan dan. Putniku koji putuje nekoliko puta mesecno i treba da stigne na drugi let ili da stigne na sastanak, vrlo cesto znaci svaki minut.
Kao trce, na snovu cega vi procenjujete da li je neko za avion ili autobus, neko je za autobu samo zato sto postuje svoje vreme. Mada, ovde je bilo reci o problemu i odmah sugestiji kako da s resi problm, ali niko se nije fokusirao na konstruktivan predlog koji bi eliminisao “losu statistiku”.

Autor kumulativno sabira kašnjenja?!

16 sati kasnjenja za 40 letova u dolasku jeste kumulativno za 2 nedelje. Nema sta, rezultat za svaku pohvalu!

Prema kom standardu u vazduhoplovnom saobraćaju se na taj način računaju kašnjenja?

Napisao sam i u odlasku i u dolasku i kumulativno. Dok ja pisem imam pravo valjda da pisem kako hocu. A ako je vama normalno da je ukupno kasnjenje 16 sati u roku od dve nedelje onda ste i vi zaista za aplauz!

a koliko kasni za bilo gde hehe..oni imaju foru, napisu na tabli da kasne u polasku odredjeno vreme, i onda vise to me menjaju..iako avion kasni bar po dodatni sat posle tog “zvanicnog” kasnjenja…Treba samo gledati vreme sletanja, nista vise..evo me npr. sad u avionu iz Madrida, sedim i cekamo red na uzletnoj pisti, jer smo naravno propustili svoj red kasneci sat vremena u startu..Poletecemo sveukupno sa sat i po kasnjenja, mozda i vise, zavisi koliko cemo cekati red hehe..a jutarnji je let u pitanju, znaci onaj koji iz Beograda polazi u 7 ujutru, a iz Madrida povratak u 10:30…I tako svaki put, uvek ista prica, kasni se oko sat na ukrcavanju, onda rulamo 15-20ak minuta, i onda jos toliko cekamo pred samu pistu, svoj red za poletanje…Posto za Spaniju uglavnom lete wet lease, njima ne pada na pamet da dodaju malo gas, i tako potrose malo vise goriva, vec sam let uvek traje onoliko koliko je predvidjeno u startu, pa makar kasnili 5 sati..
I bukvalno i uvek je ista prica…
Kako objssniti da taj prvi jutarnji let uvek toliko kasni? Da napomenem da posada uvek ulazi sa putnicima na tom jutarnjem letu ( cesto putujem ovu liniju pa znam), u pitanju su uglavnom GetJet, znaci pre toga nisu leteli, to im je prvi let..Sta se desava sa avionom pre toga, pa toliko kasni? nesto ne znam da GetJet leti nocne letove za Air Serbiju

Danas je retko koji otisao na vreme. I opet ce reci krenula sezona, kasne i ostali, meteo uslovi, nije do nas i sl.

Tko o cemu, Scure o braci Rusima.

Ali si ga sa zadovoljstvom objavio kod tebe. Tako da..

Najčešće su bezbednosni razlozi uzrok kašnjenja. Desilo se skoro u Moskvi da se broj putnika nije slagao a takođe da se desilo da je bila torba viška. To izaziva kašnjenje koje dovodi do gubitka slota za poletanje. U Beogradu je let za negde (ne sećam se gde) kasnio dvadeset minuta jer se čekao slot za poletanje. Ima jako puno gluposti na koje kompanija ne može da utiče. Ne branim Air Srbiju jer je jako puno i do njih. Možda je odnos krivice kompanije i aerodroma 40:60

Nikada neću shvatiti upinjanje velikog broja komentatora da brane AirS i beogradski aerodrom.
To nije VAŠE! Aerodromom upravljaju francuzi, AirS je blesav projekat i sluẓ̌i za otimanje para preko provizija i slivanje u dẓ̌ep nekolicini.
Aerodrom BEG je loš u skoro svemu!!!
AirSrbija se ponaša nenormalno, sa mnogo aspekata.A masa ljudi ovde bi ti oči izvadili. Pa cilj kritike ja da se nešto popravi,AMAN!

Vlasnik i aerodroma i avio kompanije je drzava. Molim vas navedite neke negativne primere za aerodrom i er srbiju.

Riječ je o VLASNIŠTVU.

Renoviran aerodrom a u WC-ima se raspadaju drẓ̌ači papira,
ekstremno je prljavo, a pre mesec dana je baba sera ŠLJUSNULA KOFU i pokvasila mi patike, pa sam tako zapišan išao dalje.
Kad sam polazio na put (4 ujutru i nema gužve, ispred mene 4 starice jedva idu) rekao sam obezbedjenju da skrati red i da ne idemo 8 puta po 50 metara kad već nema nikog.I gospodin zaposleni mi odgovori: ,,ako ti se ne svidja, sledeći put plati prioritetni ulazak”.Ja odem da ga prijavim, svi me otkačiše.
Treba još?
Ima još. Na pasoškoj kontroli premalo policajaca ( a uvek ima par slobodnih linija).
Osoblje na čekiranju prečesto potpuno nesposobno, naravno ne svi. Šokiralo me je kad su starijem paru rekli da ne mogu da se ukrcaju na let za USA jer nemaju ni vizu ni zelanu kartu.Oni su jadni imali samo USA pasoše! Pa se konsultovala i na kraju su ljudi tražili šefa koji im se izvinio…
O AirSrbiji tek.NE POSTOJI kompanija ovih razmera bez ijedbog svog aviona.Tačka.Kad iznajmljuješ, imaš veću proviziju…
Mrzi me dalje da kuckam.

I jedno i drugo JESTE naše. Air Serbia je državna 100% znači naša a aerodrom je u koncesiji. Francuzi nisu vlasnici nego koncesionari. Prema tome i aerodrom je na neki način i dalje naš. Koncesija se može iz raznih razloga raskinuti a vlasništvo se ne može preuzeti.

Kao neko ko radi na aerodromu i jako cesto je na letovima za Rusku federaciju mogu da kazem da je 90% kasnjena polazaka zbog transfernih putnika koji dolaze sa letova u glavnom Cirih-Beograd a ne tako retko iz Frankfurta i tako dalje, da ne zaboravimo da je bar 30% putnika vidno alkoholizovano a 20% U kolicima ne spremno za saradnju na bezbednosnoj kontroli sto usporava sam proces pregleda i ukrcavanja…

Sto se tice transfera verujem, poenta je da letite i za ZRH i za FRA i za ostale gradove na vreme pa nece biti cekanja na transfere ( ili ce ih biti manje). Ne cekate LX ili LH tranzitne putnike vec Vase…

Kao autor koji se razume u avijaciju, valjda shvatate da avioni kasne konsekutivno iz razno raznih razloga. Npr jutarnji ode na vreme ali na primer na destinaciji ima holding… pa nema slobodan gejt, pa neki problem sa hendlingom, pa slotovi… i onda u povratku kasni. Posto taj avion rotira, let koji obavlja taj avion sto se vraca, logicno kasni. Onda ista prica u 2 om i 3 em spicu i dolazimo do vecernjih odlazaka… nakupe se ta sitna kasnjenja i onda nastane to poslednje kasnjenje.. mislim da je svima jasno da je to nesto sasvim normalno.

Sve se slazem sem da je to nesto normalno i da ga treba prihvatiti kao normalno. A i jutarnji prvi let ide jako retko na vreme i vrlo cesto je avion na zemlji i preko 2 sata izmedju letova na maticnom aerodromu pa opet ne ode na vreme. Ne odlaze na vreme zato sto vecina smatra koja radi i opsluzuje (kao i ovde doduse na blogu) da je normalno ovako kako jeste i sve boli briga da nesto proba da optimizuje i popravi.

Zasto? Otkud vi znate da nema slota na ruti, da nije lose vreme na aerodromu dolaska, da nije preflight check ukazao na neki teh problem…

Verovatno imaju u svojim hubovima.. vece kompanije zbog veće flote imaju mozda manje problema ali sve je to sastavni deo avijacije

Pa vecina smatra koja radi na opsluzi da je to normalno jer jeste normalno. Bas zato sto oni to rade. Pa nece valjda npr dipl filolog da govori sta je normalno u handlingu. Isto kao sto ni handler nece da prica doktoru da li je tacna dijagnoza. To je srž problema kod nas svi smo selektori i stručnjaci u svemu, svi polemišu o nečemu sta se nista ne razumeju.

Da imate i malo kompetentnosti ne bi iznosili tvrdnje gore.
20% u kolicima??? Jel vi znate koliko je 20%. Da je u aviounu samo 100 punika, 20% bi bilo 20 ljudi u kolicima, a ja koliko letim nikad nisam tako nesto video.
Pametnom dosta.

Čoveče većina kašnjenja ima bezbednosne razloge…ali dobro to izgleda ne shvataš…a setimo se samo kako je to bilo sa onim dojavama na početku.

Alene kada cete vec jednom prihvatiti da se na forumima citatelji medjusobno oslovljavaju na “ti”?

Pisemo o necemu sto se desava danas 2 + godine posle tih dojava…a da Vas podsetim da nismo cuvali ovce zajedno tako da smo na Vi kao minimum kulture i postovanja …

Jedan OT: posle jucerasnjih desavanja u ruskom bankarskom sektoru…kako ce putnici iz Rusije nabaljati (placati) karte za ASL letove? Sigurno da je da ce neki ” nacin” naci…🤯

Isto kao i do sada mada se kurs menjao mnogo puta. Ili stranim karticama ili u agenciji za Rublje sa domacim karticama izdatim u Rusiji. To sto se juce desilo da moskovska berza popadne pod sankcije nece poremetiti rad centralne banke koja je vec preuzela obavezu objavljivanja kursa.

Fino. Ima li narod u Rusiji strane kartice? Vidim da su redovi za gotovinu…da su sajtovi banaka u offline..stanje od juce. I kurs ce se odredjivati prema juanu. I nista se ne menja? Ok…

Dosta njih ima jer su otvorili kartice u bankama Kazahstana, Kirgizije, Uzbekistana itd, kome god je potrebno moze to da uradi i dalje. Redovi u bankama … ne znam nisam primetio a prosao sam danas pored njih nekoliko.

Sve firme u Srbiji primaju union pay, da li online da li fizicki u radnji, vec nekoliko godina. Takodje JU ima ruske firme koji su posrednici u naplati.

Konačno da neko primjeti. Hvala za članak,nadam se da će neko reagovati!! Kao neko ko je na ovoj relaciji minimalno 4x godisnje i ja i rodbina svaki put smo imali kašnjenja od po minimum 1h, s tim sto je ovaj noćni poseban uzas. I niko, nikad nikakvo suvislo obrazlozenje, izvinjenje i sl. Pri tome kartu placam papreno( konkretno 600€ u ekonomskoj u 1 pravcu sad u sezoni).

Letovi za Rusiju i pri tom ima AS letove i za LED AER KZN.. su osmišljeni i napravljeni prvenstveno kao letovi za transf putnike iz EU i zato i koštaju papreno. To su uglavnom rusi kojima je najbliži i jeftin nacin da dodju kuci preko BEG a da se ne lome na IST ili DXB. Stoga se u slučaju kasnjenja letova, a toga u vecernjem talasu ima dosta zbog celodnevnog saobraćaja, letovi cekaju da dodju da bi i putnici koji su platili 1000 eur karte otisli. Letovi su dupke puni pa nema sanse da se prebace.
Bezbednosna kontrola zavisi od policije kada je raspoloziva da dodje. Obicno su tu na vreme ali ima nekad i nepredvidjenih stvari pa je avion manji prioritet pa moze da ceka. Posade ne mogu da se ukrcaju na avion dok se ne završi security koji u slučaju rotacije aviona moze da se uradi tek nakon završetka čišćenja aviona, sto je nekih 25 do 30 min po sletanju. Uzeci to u obzir posade aviona mogu da udju tek negde oko 20 minuta do poletanja pa dok zavrse pripreme i security check ukrcavanje moze da počne tek negde oko 5 min do poletanja. Ukrcavanje sto ste rekli traje nekih 20 ak minuta najviše zbog putnika koji imaju gomile PS5 i raznih drugih stvarčica koje u Rusiji ne mogu da kupe. Tako da avion u najboljem slučaju ode sa nekih 15 do 20 min kasnjenja ako ne cekaju transf putnike.

Skuplje karte.. veci rizik po Ruse na IST i DXB zbog velikog broja zapadnjaka.. barem u BEG su sigurni i osećaju se kao kod kuce

Ne lome se, zato IST i DXB imaju daleko vise putnika iz Rusije nego Beograd. Ali poenta je i da Beograd ima svoj deo kolaca, jeste on manji dosta nego deo koji imaju Dubai i Istanbul, ali idalje postoji i za JU donosi veliku svotu novaca.

Mali udeo svakako jeste, ali za JU to nije zanemarljiv prihod.

Turkish 10 Jun kasnio u Bgd jedno 25 min,dok smo krenuli kasnjenje je bilo 55min,oni isto misle da obrnu let za 50 min.Dolazak u Istanbul,kasnio mozda 10-15min,pa da se onda prekrstis koliko ce da rula do gate ili stajanke pa na bus,to traje od 20-45min svaki put u zadnjih 4 godine.U avionu i na karti pise dalje let za Rijad gate A5a(cini mi se),pa cim sam usao u zgradu vidim promenjen na F12a(ja koji sam u top formi i trcim skoro svaki dan,trebalo mi je 30 min do tamo).Stigao sam 15 min pre leta,onda me bezobrazna na check in trazila neke papire i exit enter vizu,po prvi put u zivotu,to niije njen posao,al ajd.Avion bording comoleted na vreme.Cekali smo u avionu 15-20min da na izguraju,rulali smo 30 min i onda jos cekali 10-15 min da poletimo.Sleteo u Rijad sa zakasnjenjem od 20 min recimo i nismo mnogo rulali i sve je tamo prosle kako treba,pasoska,prtljag.Eto jednog lepog iskustva svaki put sa Turkishom.Posada i let i hrana i usluga,filmovi uvek su im za cistu 10 ku

Odličan tekst, skidam kapu!

Hvala!

Vi ste zbog proseka kašnjenja od 24 minuta napisali ceo članak? U doba kada sve aviokompanije otkazuju letove, aerodromi se muče sa nedostatkom osoblja itd. vi smatrate da je 24 minuta kašnjenja monumentalno?

Da citiram glavnog i odgovornog urednika – “O moj Bože!!!! O moj Bože!!!!”

Ocigledno vam je bio interesantan pa ste ga procitali a mozda ga procita i neko ko moze nesto da promeni pa se ukinemo i tih 24 prosecnih minuta kasnjenja.

Dejane, Vaši argumenti su na nivou clickbait novinara. Skidam kapu, navukli ste me da pročitam.

Razumeo bih da su kašnjenja grupisana do 15 minuta, 15-30 minuta, 30-45 minuta i preko 45 minuta. Ovo kako je napisano je smejurija. Niko normalan ne registruje kašnjenje manje od 15 minuta u dolasku, naročito ne na liniji gde let traje tri sata.

Hvala i drugi put! No ipak salu na stranu za dve nedelje saobracaja ostvariti 16 sati kasnjenja u dolasku je ipak malo previse (bar po meni!). Pozdrav!

Izvrstan članak, bilo ga je lijepo čitati.

Zaista ne razumijem u čemu je problem s člankom i u tome što adresira možda ne toliko važan problem, ali svejedno problem kojeg ne bi trebalo biti da je planiranje i izvršavanje bolje. Uostalom, sat vremena kašnjenja, koje nije ni tako rijetko, ipak znači nešto.

Hvala na članku, gospodine Radojeviću.

Hvala za pohvalu! mislim da mislimo isto!

Пола летова касни јер Пољска, Литванија и Летонија уводе ограничења у ваздушном простору за ЈУ. Када већ нису успеле да укину линију сада је саботирају. То се види по чињеници да је ЈУ авион стигао на време са претходног лета на време.

Nema blage veze sa realnoscu to sto ste napisali. Da usao je u vazdusni prostor doticnih zemalja i tu su ga specijalno usporili i to specijalno JU let a ne ostale (Turkish, ElAL, Egypt, … nonsense!

Naivno, gospodin Radojević zaboravlja da postoje externi faktori koji doprinose kašnjenju. Ako kontrola ne odobri poletanje, šta tu može učiniti Air Serbia Dejane?

Drugo pitanje, koja profesionalna avio organizacija smatra kašnjenja ispod 15 minuta na dolasku kao kašnjenja? Ako vam je to diskutabilno, diskutujte sa tim organizacijama, pa kad ih ubedite da je vaše mišljenje bolje, javite se. Ako ih ne ubedite, jasno je da nije diskutabilno.

Sledeće, koja profesionalna avio organizacija uzima kašnjenje u polasku kao relevantno i važnije od kašnjenja na dolasku?

Odgovaram isključivo gospodinu Radojeviću, a ako ne odgovori argumentovano za 24 sata sledi prilično brutalan odgovor potkrepljen činjenicama iz avio industrije.

Zar ne vidite da su ciljano uzeta kasnjenja u polasku kako bi se stvorila iskrivljena slika?

Svi ti letovi koji su u polasku imali do 30 minuta kasnjenja su ili sleteli na vreme ili sa zakasnjenjem od max 15 min sto se ne smatra kasnjenjem. Zamislite onda koliko bi ovi naduvani podaci drugacije izgledali!

Ocigledno predstavljanje prave slike nije ni bila namera autora.

Ne, autor je pisao samo da bi se zabavljao posto nista drugo nema da radi u zivotu. Vasa tvrdnja da se sve nadoknadi nije tacna, evo uzmite prva tri leta u tablici pa vidite da je nadoknadjeno svega 12/5/12 minuta a ima slucaja kada je i dodato vreme (trazite sami u tablici).

Ne sumnjam da vas ovo sve jako zabavlja.

Mnogi letovi jesu nadoknadjeni ali poenta je u tome sto niko ziv ne gleda kasnjenja u odlasku nego samo u dolasku.Naravno sem onih koji hoce da stvore iskribljenu sliku.

U situacijama kad je tokom letnjeg vremena letenja evropski prostor prezakrcen ovi rezultati su zapravo sjajni!

Pa o dolasku sam i pisao …16 sati kasnjenja za dve nedelje operacija i to je izuzetan rezultat …dobro! Ajde da aplaudiramo svi!!

Da postoje i eksterni slucajevi i svestan sam njih; oni mogu biti jednom dva puta ali bas svaki dan i svaki put … dajte molim Vas! Sto se kontrole tice ako je tako u Beogradu su oni jako primenljiv razlog i to narocito selektivno na JU letove koji kasne vise od svih ostalih! Treba zaista zapitati SMATSU zasto su tako selektivni i losi prema Er Srbiji. Jasno je napisano u tekstu da je kasnjenje manje od 15 minuta moj stav. Aeroflot me je vozio na toj istoj liniji isto bezbroj puta za poslednjih 20+ godina i ukupno sa njima nisam ostvario SUMARNO kasnjenje vece od 1 sata na svim letovima (a bilo ih je jako puno!) pa se Vi zapitajte sta to utice sve na njihovu mogucnost da obave posao kako treba a sta to smeta Er Srbiji da uradi isto to. Ideja napisanog je ne da se kudi a da se jos popravi stvar i da budemo jos bolji! Zar Vam to nije zelja isto? A sto se tice brutalnog odgovaranja, naucite se da ne pretite jer moj stav promeniti necu posto mi je dovoljno da odem na sajt aerofroma Beg i da pogledam sta se desava i sve mi je poprilicno jasno iako je leto tek pocelo…

I ja imam pravo na svoje mišljenje o vama Dejane kao nekom ko nema osnovna znanja iz avijacije a hoće da drži lekcije onima koji znaju bolje od vas. Kao prvo, kašnjenja Er Srbije nisu tako loša kao što tvrdite. Kašnjenja su zvanišno samo preko 15 minuta mereno na dolasku a po vašoj tabeli to je tek trećina letova. Ni jedno kašnjenje od 40 letova nije duže od 100 minuta a za tako kratko kašnjenje ne bi dobili odštetu ni od Lufthanse. Na kraju, krivite SMATSU a ne znate da to nije razlog. Mora se dobiti odobrenje iz Moskve, kao što let Er Srbije za Njujork ne može ni da poleti dok ne dobiju odobrenje iz Amerike. Toliko o vašem znanju.

Nekada je za AIR Serbia kasnjenje od 5 minuta bilo strasno, sa potrebom dobrih argumenata zasto je do tolikog kasnjenja doslo. A danas ni 15 min se ne smatra u kasnjenje, vec se ide na nadoknadjivanje vremena. Kada je to kompanija spustila svoje kriterurijume,, pristala na prihvatanje necega sto nije za prihvatanje, prebacila na CPT da konstanto nadoknadjuju kasnjenja , jer nema sposobnosti dobro obavljenog handlinga i pritom se traze opravdanja i merne jedinice sa drugima . Razocaravajuce.
Neko ce pomenuti TR putnike, ako je i tako obavestite gospodo putnike za razloge kasnjenja, vreme koliko ce se kasniti i sve ce prihvatljivije i kulturnije biti. Organizacija i pracenje desavanja na letovima koje otpremate , gospodo i bice sve drugacije.

Ako dodate dodatni security check ovom napisanom, posebno uz zadnju recenicu, realnije je da su cesca kasnjenja na letovina za SVO.

Ocigledno ne mogu iz razloga gore navedenih. To je dodatno angazovanje u otpremi leta. Ako niste organizovani kako treba, nedostaje vam ljudstva, nema ko da isprati desavanja i reaguje na vreme, i tome dodamo desavanja nastala iz objektivnih razloga, sasvim je realno da dolazi do ovih situacija. Da nije ovako kao sto je napisano, kasnjenja bilo koje minutaze bi bila mnogo redja i sigurno , ne na svakom letu za SVO.
Uostalom , to vazi za bilo koju liniju.

Više manje su to minimalna kašnjenja. U slučaju vezanih letova to bi mogao biti problem, no u ovom slučaju putnici eventualno mogu samostalno presjedati na neki drugi let i tu im može biti problem. Treba nastojat da kašnjenja ne postanu svakodnevna i sve ok.

Naprotiv, u slucaju vezane karte avio kompanija usled eventualnog kasnjenja ima obavezu da Vas preveze do konacnog odredista, Ako imate odvojene karte i prvi let zakasni a Vi izgubite drugi let Vi snosite sve troskove oko nove karte.

Da li je istina da se svako kasnjenje aviona placa 10.000 eura, tj da mi poreski obaveznici to placamo.

Pretplatite se na

DNEVNI BILTEN

– bitno više novosti (svaki dan >15)
– bitno svježije novosti nego na zamaaero
– stiže na vaš e-mail svaki radni dan

Na Dnevni bilten su pretplaćene najveće institucije i zračne luke

Pročitajte više>

POŠALJITE NOVOST

Budite i vi novinar zamaaero!
Ako pošaljete 10 novosti koje objavimo možete postati honorarni suradnik
i pisati za novac!