zamaaero@gmail.com

+385(0)1/3465886

zamaaero@gmail.com | +385(0)1/3465886

Novosti iz svijeta

Emirates ogroman profit u 2023.

Emirates je objavio nevjerojatne brojke za 2023. Grupa je imala promet od 37,4 milijarde USD i profit od ogromnih 5,1 milijardu USD. Sam Emirates je imao promet od 33 milijarda USD i profit od 4,6 milijardi USD. Kompanija je prevezla 51,9 milijuna putnika. Kompanija u floti ima 260 aviona i to isključivo najvećih širokotrupaca A380 (116) i B777 (143), kao i jedan A319ACJ. Emiratesov load faktor je bio 79,9%.

Zbog ovako visokog profita Emirates je odlučio svojih 112.400 zaposlenika nagraditi sa dodatnih 5 mjesečnih plaća. Emiratesovi kapetani imaju prosječnu plaću od 9000 USD mjesečno, a bonus bi mogao doseći i do 50.000 USD za neke od njih. Svaka čast, ogroman respect!

analitičar: Alen Šćuric (Zagreb),  foto: Emirates

25 Komentar/a
Najnoviji
Najstariji
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare

Мислим да се овде завршава мантра да је А380 лош за компаније.

Jel zna neko kolike su plate pilota na Er Fransu i lufthansi? Zanima me jer znam da su visoke, a pre nekoliko godina su štrajkovali i jedni i drugi i sećam se da sam bio u šoku da štrajkuju sa tako visokim platama. Sećam se da je cifra bila veća od 10k EUR.

Emiratesovi kapetani, Alene, imaju puno, puno više od tih 9000 eura. Osnovna plaća na 380 je oko 12000, plus 120 eura po satu za nalet preko mjesečne norme. Dakle, to je mjesečni standard. Na to dodajte accomodation allowance, dakle ne plaćaju stanarinu, vodu, struju, smeće, plin, ništa baš. Plus education allowance, za svako dijete plaćena škola do završetka gimnazije. Baš ću pitati Sašu za detalje, javit ću mu se kada radim smjenu u Dubaju, da se nađemo na piću. Bio mi je kopilot, ostali smo jako dobri i nakon odlaska iz CTN. A ovih 9000 prosjeka imaju kapetani u Smartlynxu i Hestonu, no-name kompanijama koje nisu do koljena Emiratesu.

Ovo sto je napisano je tocno samo se ne radi o prosjecnoj nego o basicu. Koji iznosi oko tih 9000 eura. Sa naletom se dodje do vasih 12000 eura.

Sa naletom dođe i više. Namjerno sam smanjio iznos, da se čitatelji portala ne znoje od muke. Ukupni iznos se kreće između 55000-60000 dirhama, zavisi koliki je productivity pay, a osnovna plaća je oko 44000 dirhama. Dodaci u Emiratesu su relativno mali u odnosu na osnovnu plaću, što je suprotno od niskotarifnih kompanija, gdje je osnova jako mala, a dodaci puno veći od osnove. Kapetanska plaća na Airbusu NEO ide u sezoni na 11000 eura, s bonusom oko 15000. Izvan sezone, tijekom zime, podosta manje, ispod 9000. Emirates ima vrhunske plaće u toj industriji, jedino su kinezi iznad. U Europi slične iznose ima Air France.

Netko u kompaniji zaista zna kako se posluje, a također jako dobro razumije da su radnici tvrtke glavni kotačić za funkcioniranje tvrtke i da njih treba nagraditi.

E to se zove odnos prema radnicima.

I sada malo opet o strategiji letenja sa velikim hub-om ili point to point. Šta donosi veći profit?

Kako Croatia nema profit ako finansijski izvestaj kaze da ga ima?

Tu plaću imaju EK kopiloti. Kapetani 30 posto više.

Ne znam koji Vi materijal gledate. Plaće EK pilota su godinama javno objavljene na njihovim stranicama.
https://www.emiratesgroupcareers.com/pilots/our-role-details/?name=Direct-Entry-Captains

https://www.emiratesgroupcareers.com/pilots/our-role-details/?name=Non-Type-Rated-First-Officer

Imate valjda i nekoga u DBX da Vam to kaže.

Saša i ja letimo u EK.

Koja je najjeftinija karta za A380 ?

Na kojoj relaciji?

Iz Dubaija , želja mi je da letim sa A380 pa da vidim opcije .

Za poštovanje!

Pretplatite se na

DNEVNI BILTEN

– bitno više novosti (svaki dan >15)
– bitno svježije novosti nego na zamaaero
– stiže na vaš e-mail svaki radni dan

Na Dnevni bilten su pretplaćene najveće institucije i zračne luke

Pročitajte više>

POŠALJITE NOVOST

Budite i vi novinar zamaaero!
Ako pošaljete 10 novosti koje objavimo možete postati honorarni suradnik
i pisati za novac!