zamaaero@gmail.com

+385(0)1/3465886

zamaaero@gmail.com | +385(0)1/3465886

Novosti iz regije

Niš izgubio 30.904 putnika u sedam mjeseci

Aerodrom Niš i dalje ozbiljno pada. Iako je prošlog IV. mjeseca imao 37.909 putnika, ove godine ostvario je samo 29.589 putnika, čak 8.320 putnika manje ili smanjenje od čak 22,0%. Niš ima manje putnika nego prošle godine već sedam mjeseci za redom, u kojih sedam mjeseci je uspio izgubiti čak 30.904 putnika. Ogromna brojka. Nastavi li Niš ovako iduće godine neće imati niti 400.000 putnika i imat će bitno manje putnika nego 2019. Ovo je jednaka brojka kao i 2019. kada je Niš imao 29.480 putnika, tj. samo 109 putnika manje nego ove godine, iako te godine Niš nije imao PSO letova Air Serbie koje sada ima. Pitam se što radi management i jel ih uopće briga ovako loše stanje. Niš ove godine ima rezanja linija, a nema ni jedne najave novih linija.

Niš je u IV. mjesecu ostvario 266 operacija (302 u IV/2023). Aerodrom je u IV. mjesecu imao 0,3 tone carga (u IV/2023 nije imao carga). Od početka godine Niš je ostvario 104.472 putnika,  508 operacija i 42,5 tona carga.

analitičar: Alen Šćuric (Zagreb), foto: Alen Šćuric

25 Komentar/a
Najnoviji
Najstariji
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare

Mozda ce nis biti kargo centar za,kineze…

Kad potpišeš ugovor koji te obavezuje da sprečiš razvoj i unazadiš ono što je imalo neku perspektivu, rezultat sigurno neće izostati. Tako da se Niš polako ali sigurno gasi. Godine koje su pojeli skakavci, rezultati nakaradnog činjenja.

A sta to sprecava razvoj Nisa? Taj ugovor na koji se pozivate sprecava Nis da raste u nebesa, sto svakako ni u ludilu ne bi dostigao.

Terminal se uvek gradi veci nego sto je potreban. Idealno je da broj putnika bude oko 55-60% kapaciteta terminala.

Nis je u najboljoj godini imao manje od 500.000 putnika, stoga da dostigne milion putnika treba da se dogodi cudo reda velicine da neka kompanija otvori bazu tamo sa 2 aviona. A to se nece dogoditi.

Dakle reci da nekakav ugovor sprecava razvoj Nisa je nonsens.

Okej, kako sprecava? Sprecava da neka kompanija otvori veliku bazu. Koja bi to kompanija otvorila bazu? Nijedna. Dakle ne sprecava.

jeste, W6 i FR treba da baziraju avion i da posluju na komercijalnim osnovama a sve to dok JU dobija nenormalne subvencije za “PSO” kojie su pritom namerno dizajnirali tako da iz Nisa ne vodi nigde.

setimo se 2019. godine i otvaranja 12 najnenormalnijih linija I KA DA koje su za cilj imale samo da preverniraju LCC i oteraju SWISS, sto je naravno sve uspelo.

te vase price kako niko ne koci aerodrom mozete da pevate samo svojim vodjama u sendvic sekti.

ima ko da pamti sve!

p.s sto se mene tice, neka zatvore sve linije, pa neka BEG preuzme i tih mizernih 300-400k putnika i uz to ce Tirana biti veci aerodrom 🙂

Postovani, problem prilaza pristanisnoj zgradi se neresava . Poznato je da su radovi u toku ali malo betona pa makadam pa opet isto odvraca putnike da putuju preko Nisa. Potom neljubaznost drzavnih I službi Aerodroma sve navodi na ne nikako !

Znači sve po planu kako je AV i najavio.

Bas tako gosin Scuricu,sve plasnski.Sistematsko unistavanje Nisa.

Vise vremena radite na slucaju Nis nego Maribor i Osijek! Hvala vam na tome!

A zaŝto vam to smeta? Ne bi vam smetalo da su rezultati iŝli nagore, onda bi bilo Ok pisati o Niŝu svaki dan.

Osijek ima dosta više putnika od Maribora.

Zasto spinujete,istina boli??

Pretplatite se na

DNEVNI BILTEN

– bitno više novosti (svaki dan >15)
– bitno svježije novosti nego na zamaaero
– stiže na vaš e-mail svaki radni dan

Na Dnevni bilten su pretplaćene najveće institucije i zračne luke

Pročitajte više>

POŠALJITE NOVOST

Budite i vi novinar zamaaero!
Ako pošaljete 10 novosti koje objavimo možete postati honorarni suradnik
i pisati za novac!