zamaaero@gmail.com

+385(0)1/3465886

zamaaero@gmail.com | +385(0)1/3465886

Novosti iz regije

Trade Airov A319 dolazi u nedjelju

Trade Airov 5. avion Airbus A319 dolazi u flotu ove nedjelje ili najkasnije do sredine tjedna. Avion je u vlasništvu AirCapa, i do nedavno je letio za FlyBosniu pod registarskom oznakom E7-FBA. Avion je star 19 godina (proizveden 2002). FlyBosniu je napustio u VIII. mjesecu prošle godine sa intencijom da se razreže. No, Cvijin je ponudio AirCapu da operira avion još tri godine, koliko još ima resursa, pa da se onda razreže. Trade Air pregovara da se avion operira po načelu power by hour, uz garantirani limit od 300 sati godišnje, iako ga kompanija želi operirati i duže pošto za njega već ima dogovoren posao. Istim će Trade Air u floti imati 6 aviona, tri Airbusa A320, jedan A319, jedan Fokker F100 i jedan Let-410 Turbolet.

Avion će biti u bijeloj boji, i neće se farbati u brendirane boje Trade Aira u prvom redu radi toga što će u floti biti tek 3 godine, ali i zato što postoji šansa da se farba u boje naručioca dugoročnog lizinga. Naime, avion će letjeti u Prištini za  MyWings, kompaniju koju su osnovale tri kosovske turističke agencije u Njemačkoj, od kojih je najveća Reisburo Priština. Ova agencija već velik broj godina organizira letove za Prištinu sa tuđim AOC-em, pa je tako do sada za njih letjela Germania, Orange2Fly i Air Mediterranean. Po dolasku u Zagreb avion će proći C-check u hanarima Croatia Tehnike.

Trade Air u Prištini već od I. mjeseca leti sa jednim A320. A319 u Prištinu dolazi 15.6. te će tada Trade Air u Prištini imati čak dva od pet vlastitih aviona. Ostala tri aviona će ovog ljeta letjeti iz Pariza, Innsbrucka i Ljubljane.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb); foto: Trade Air

0 Komentar/a
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare

Pretplatite se na

DNEVNI BILTEN

– bitno više novosti (svaki dan >15)
– bitno svježije novosti nego na zamaaero
– stiže na vaš e-mail svaki radni dan

Na Dnevni bilten su pretplaćene najveće institucije i zračne luke

Pročitajte više>

POŠALJITE NOVOST

Budite i vi novinar zamaaero!
Ako pošaljete 10 novosti koje objavimo možete postati honorarni suradnik
i pisati za novac!