zamaaero@gmail.com

+385(0)1/3465886

zamaaero@gmail.com | +385(0)1/3465886

Novosti iz regije

EKSKLUZIVNO: Prvi avion ETF-a dolazi u srijedu

Pri avion nove hrvatske charter i ACMI kompanija ETF, Boeing 737-800 sletjet će u Hrvatsku, točnije Pulu, u srijedu 19.5. gdje će biti mala svečanost dolaska aviona. Ovo je zapravo drugi avion u floti, koji je također u vlasništvu AerCapa. Avion ima 20,3 godine, operirao ga je ASL i bio je stacioniran u Beogradu. Avion ovog ljeta neće biti farban u boje ETF-a, već će letjeti u bijeloj boji sa stickerima ETF-a. Ovaj avion je iznajmljen na godišnjem najmu u inozemstvo od 1.6. (redakciji je poznata baza, ali smo obećali da za sada nećemo isto iznositi). Ime aviona će biti Voyager i imat će registraciju 9A-LAB.

Drugi avion ETF-a (prije ga je operirao S7) koji je već obojan u boje kompanije, je još uvijek na servisu i u flotu će doći 1.6. Ime ovog aviona biti će Enterprise i imat će registraciju 9A-ABC. I ovaj avion bi se trebao iznajmiti u inozemstvo, a ako se to desi kompanija će nabaviti i treći avion, koji bi se tada bazirao u Dubrovnik. Ukoliko se to desi treći avion će se zvati Discovery. Ukoliko se avion ne iznajmi u inozemstvo, Enterprise će biti stacioniran u Dubrovniku.

Kompanija je pri kraju posla sa AOC-em, a čeka se još samo dolazak prvog aviona. ETF će AOC dobiti do 1.6. ATC callsign za kompaniju je Enterprize (ma treki samo tako), pa će prvi let tako biti Enterprize 1701.

Zamaaero je danas imala dvosatni razgovor uz kavu u ETF-u i više o kompaniji i planovi u analizi idući tjedan.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: ETF

0 Komentar/a
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare

Pretplatite se na

DNEVNI BILTEN

– bitno više novosti (svaki dan >15)
– bitno svježije novosti nego na zamaaero
– stiže na vaš e-mail svaki radni dan

Na Dnevni bilten su pretplaćene najveće institucije i zračne luke

Pročitajte više>

POŠALJITE NOVOST

Budite i vi novinar zamaaero!
Ako pošaljete 10 novosti koje objavimo možete postati honorarni suradnik
i pisati za novac!