zamaaero@gmail.com

+385(0)1/3465886

zamaaero@gmail.com | +385(0)1/3465886

Novosti iz svijeta

FAA dao Boeingu 90 dana

FAA je pronašao ozbiljne propuste u kontroli Boeinga i dao mu je 90 dana da se sredi i da potpuno normalizira kontrolu proizvodnje kompanije. Iako FAA nije jasno rekao što će biti ako Boeing ne napravi ozbiljne pomake u roku od 90 dana, no jasno navodi da nema problema zabraniti proizvodnju Boeingu (da im oduzme PC700 dozvolu proizvodnje). FAA je već prekinuo proizvodnju B737MAX na godinu i devet mjeseci, te B787 na dvije godine.

analitičar: Alen Šćuric (Zagreb), foto: Boeing

15 Komentar/a
Najnoviji
Najstariji
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare

Izvinite,a sta je FAA?

Zašto bi im davao 90 dana, tj. zašto bi im dao bilo kakav rok? Ja kad načinim prekršaj, odmah mi slijedi kazna a ako ponovim, zatvaranje dućana. Zašto nije isto za ovu privatnu tvrtku? Zar nije tržišna privreda jednaka za sve i zar nisu uvjeti jednaki za sve? Kakav bljutavi cirkus!!

Čekajte, zar ovo nije dovoljno kao rok: “FAA je već prekinuo proizvodnju B737MAX na godinu i devet mjeseci, te B787 na dvije godine.”
Što još treba, ubojstvo 370 ljudi, ah, to je već “odrađeno”, otpadanje vrata u sred leta, ah, da, i to je “obavljeno”, ubojstvo (samoubojstvo) zviždača, hmmm, čini mi se i da je to obavljeno unutar roka…Dakle, koji rok se treba dobiti da Boeing bude zatvoren ili što već?

Nikako mi ne ide u glavu to da ljudi žele zatvoriti Boeing! Treba želeti da ta kompanija sredi svoje stanje. Bez konkurencije na tržištu aviona biće velikih problema. Postane li Airbus monopolista videćete kako će se i oni pokvariti.

Nije FAA inicirao prekid proizvodnje već je Donald Tramp uveo zabranu letova Max-a, što je velika sramota za FAA, da političar (koji nema velika znanja o temi) uvodi zabranu a tek onda FAA (koja bi trebala imati velika znanja o temi) počinje da istražuje slučaj…

I kod nas je formalnu zabranu Air Pinku dao DCV.

Da im rok od 90 dana… Dobro, koliko je to para u prevodu?? A nećete novac!? Nema problema, zavrsicete onda kao onaj whistleblower iz Boeing, koji je nastradao pre par dana… I eto, nema problema, idemo dalje.

Niste čuli o uzbunjivacu koji je nastradao (navodno ubio se) na parking ispred nekog hotela, par dana nakon što je svedočio protiv Boeinga?

Pretplatite se na

DNEVNI BILTEN

– bitno više novosti (svaki dan >15)
– bitno svježije novosti nego na zamaaero
– stiže na vaš e-mail svaki radni dan

Na Dnevni bilten su pretplaćene najveće institucije i zračne luke

Pročitajte više>

POŠALJITE NOVOST

Budite i vi novinar zamaaero!
Ako pošaljete 10 novosti koje objavimo možete postati honorarni suradnik
i pisati za novac!