zamaaero@gmail.com

+385(0)1/3465886

zamaaero@gmail.com | +385(0)1/3465886

Novosti iz regije

Niš imao 21.189 putnika u II. mjesecu

Aerodrom Niš je u II. mjesecu imao 21.189 putnika. Ovo je daleko manje (smanjenje od 19,1%) nego u istom mjesecu prošle godine kada je imao 26.198 putnika. Nevjerojatno ali ovo je i bitno manje putnika nego u istom mjesecu 2019. kada je aerodrom imao 23.651 putnika, tj. to je tek 89,6% putnika iz istog mjeseca 2019. Ovo je to lošije što Air Serbia u II. mjesecu 2019. nije imala PSO letova iz Niša. Nevjerojatno i istinski loše. Nažalost, ove tragično loše brojke su produkt ukidanja linija LCC iz Niša. Kao što smo više puta objavili aerodrom ozbiljno stagnira i pada mu broj LCC linija.

Niš je u II. mjesecu imao 222 operacije (254 u II/2023) i 3,3 tone carga (0,3 tone u II/2023). Od početka godine Niš je ostvario 47.580 putnika (58.434 u 2023), 478 operacija (542 u 2023), te 42,1 tonu carga (7,2 tone u 2023).

analitičar: Alen Šćuric (Zagreb), foto: Alen Šćuric

23 Komentar/a
Najnoviji
Najstariji
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare

Smrdi tu nesto. Ukinuli su Dortmun izgleda cele godine. Ako je dootora pa mogao je jednom ostaviti dortmun na racun Sofije ili Skoplja….A uvek.je bio pun Dortmund… Igra se Nis blizu.je Sofija, Skoplje organizuju se kombici, prevozi…. istace i bez Memingena… Dzaba im onda zgrada sto prave. Juce bio na aerodromu cekao ovaj iz Memingena i vidim 319 air srbije… pogledam taj dan su imali dva leta jedan oko 1030h drugi oko 1430h za Beograd. Vidi, sednes u autobus, direktni do Beograda malo manje od 3 sata, centar Beograda, autom 150 minuta. Vozi i TAXI oko 20000 dinara pa nek udju tri putnika po 7000 din. U Nisu autobuska i aerodrom su na 10 minuta busom. E sad avion pa moras doci na aerodtom najmanje 90 minuta nemoze manje ukrcaj let, sletanje neka je 60 minuta, surcin beograd centar neka je 50 minuta…. autobus nis bg je 1700 din. Ko putuje avionom Nis Beograd? Mora da sam mnogo glup. Zivim u Nisu.

Svaki skinut putnik Nisu = dodatni putnik koji BEG moze da iskoristi da iznabija statistiku za svoju imaginarnu trku za najveci aerodrom u regionu.

Cak i tako ih pobedjuje Tirana 🙂

Idu izbori u Nišu za par meseci pa ćemo da vidimo šta kažu Nišlije o ovom slučaju, možda se njima dopada da aerodrom ima manje putnika. Videćemo.

Niš u 2023. zabeležio history-high!
Stvarno čudi zašto Wizz tako opako reže Niš, a svuda naokolo u žestokoj ekspanziji 😉
Naravno, i ova vest na temu INI, KVO, pa i BEG, je ultra biased.
Go on!

Mudra politika daje rezultate!

I dalje su bolji nego DBV i RJK po uporedjivanju sa 2019.

On ju je vec imao.

Nije opravdanje nego cinjenica.

Bitno je PSO ne izvlaci Rijeku, Osijek, Pulu…

Vi ste od onih što im nije bitno da su i pretposlednji, dokle god ima i poslednji?
Molio bih Vas da taj gubitnički mentalitet zadržite za sebe i da ga ne širite na celu Srbiju. Ima nas koji želimo da Srbija napreduje, a ne da ide u propast.
Čitajte Alenove analize i predloge. Može se nešto naučiti, ako se želi.

Ajoj, ako je vama logika jaca strana mogu da zamislim kakvi ste tamo gde to nije slucaj.

Vi ocigledno niste u mogucnosti da sagledate potpunu sliku i da vidite da poredjenje sa ostalim aerodromima nije u svrhu utehe vec da bi se zakljucilo da INI nije jedinstven slucaj i da za njega ne vaze neka posebna pravila.

Sta li biste vi rekli za DBV koji je ocajan u poredjenju sa 2019 a ove godine W6 sece vise od 80% planiranih letova za ovu godinu? Jel i to gubitnicki mentalitet ili je Dubrovnik odjednom postao nepozeljna destinacija? Dakle, nije ni jedno ni drugo vec trenutno stanje na odredjenim aerodromima u ex Yu ali i u Evropi.

Ja govorim o 2019, jer ste i vi tu godinu pomenuli.

Bojim se da navedeno poređenje nije imalo za cilj to što navodite, ali i da jeste takođe je deo gubitničkog mentaliteta, jer nam je uvek neko drugi kriv, a i eto šta da se radi, kad ni drugima baš ne ide. Osim toga ni to poređenje nema nikakvog smisla.
Naime, putnici dubrovačkog aerodroma su 90% turisti. U slučaju da su ove zime na dubrovačkom području radila samo 3 hotela manje, nego zime 2019. to odmah obara broj putnika na DBV. Niš nije taj slučaj. Tu su turisti ispod 10%, čak i sa onima koji idu na Kopaonik. Krivac za niški pad je direktno AV, koji je dao beogradski aerodrom u koncesiju, pod samo njemu znanim uslovima, a koji guše Niš. Zajedno sa njim krivi smo i svi mi koji trpimo ovu tiraniju.
I da, nije kriv onaj koji ukazuje na probleme, već onaj koji ih ne rešava.

Pretplatite se na

DNEVNI BILTEN

– bitno više novosti (svaki dan >15)
– bitno svježije novosti nego na zamaaero
– stiže na vaš e-mail svaki radni dan

Na Dnevni bilten su pretplaćene najveće institucije i zračne luke

Pročitajte više>

POŠALJITE NOVOST

Budite i vi novinar zamaaero!
Ako pošaljete 10 novosti koje objavimo možete postati honorarni suradnik
i pisati za novac!