zamaaero@gmail.com

+385(0)1/3465886

zamaaero@gmail.com | +385(0)1/3465886

Novosti iz svijeta

BREAKING: Wizz Air traži dozvolu za letove prema SAD-u

Već 5 godina pišem kako će Wizz Air krenuti sa letovima za SAD čim krenu dolaziti prvi A321XLR i time povezati europske i američke baze IndgoPartnersa, a kasnije i meksičke baze. Stoga ne iznenađuje da je Wizz Air zatražio dozvolu za letove prema SAD-u.

Istovremeno je ALPA, Udruga pilota SAD-a zatražila da se Wizz Airu ne dozvole letovi za SAD radi premorenosti pilota koja će utjecati na sigurnost letova. Nije jasno kako će piloti biti premoreni na letovima od 8-9 sati iako na istim takvim letovima lete i danas u širokotrupcima.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Wizz Air

36 Komentar/a
Najnoviji
Najstariji
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare

Ovo nije za 321XLR nego za 330 koji operiraju u ime Mađarske vlade.

I nije stvar umora od 8-9h nego tretmana kompanije koja kažnjava pilote koji odbiju letjeti umorni otkazima.

Jer se radi o kompaniji koja je svoje zaposlenike otpustala na temelju prijavi fatigue ili odbijanja discretiona za flight duty period. Radi se o kompaniji koja ima unsafe practices neovisno da li je to 1 A330 ili 10 XLR koji dolaze u budućnosti…

Naravno. Pod izlikom covid-19. I te iste bivše zaposlenike stavila na crnu listu da se ne bi mogli vratiti nazad u Wizz Air.

Jesu drugima koji nemaju nikakve veze sa kompanijom pa sve kritike i analize gledaju u okviru medija itd… Bila je snimka koja je izašla u javnost u kojoj šef pilota govori koje se kriterije mora koristiti za davanje otkaza. Snimka je izašla u javnost u April 2021, te je izazvala veliki skandal koji se pročuo i van Wizza. Tako da nisu insinuacije..

Ako je odgovor na neko od pitanja ne, onda je to razlog zašto Wizz ima otpor u americi.

Od 02.04. svi kapetani baza koji su bili na funkciji prilikom davanja otkaza 2020 su maknuti iz managementa a zatim je poslano pismo pilotima da je to reakcija kako bi se vratilo povjerenje pilota. S druge strane isti oni koji su dobili otkaze nisu vraćeni na posao i vjerojatno nikad ni neće moći s obziorm da su na “black listi”. To vam je dovoljan odgovor zašto Wizz nailazi na otpor u razvijenim zemljama a s druge strane se širi na istočnu Europu.

Očito niste pročitali moj komentar gore, dokazivo je s obzirom na interno pismo koje su zaposlenici dobili i smjenjivanje cijelog middle managementa koji je sprovodio takve stvari u djelo… Ako to nije sankcija i dovoljan dokaz da je to istina, nije nista…

Nažalost, svi znamo da su long haul LCC linije ne isplative i neodržive (pogotovo prekooceanske linije zbog dodatnih taksi). Zamislite da WIZZ uvede Budimpešta-Chicago s ovom uslugom i razmakom sjedala. Sigurno će im vrlo brzo propasti ovaj model. Jednostavno ne odgovara njihovom načinu poslovanja i morali bi se prilagoditi legacy carrierima kako bi bili konkurentni, tako da će imati vrlo sličnu cijenu kao i oni.

Izgleda da je LCC model bio neodrziv do danas, ali to ne znaci da Wizz Air nece naci model koji ce bit profitabilan.

Mislio sam na LCC long-haul model

Pa imali smo pokušaj Norwegiana sa Macom, pa znamo kako je završio.

Leteo je sa Maxom.

To je odlično. Znači, ipak ćemo moći za 100€ putovati od Sarajeva do New Yorka i natrag nekada u daljoj budućnosti.

Za 300 se moglo LH grupom u 2019 kad si hteo

A tek koliko se može prodati hrane i pića na long-haulu

Ti nikada nisi video turistu kako izlazi iz Century 21 sa punim kesama? Problem je sto imas ogranicene vidike, znaci punice prtljaznik u jednom smeru.

Uskotrupac umori čovjeka

Iskreno se nadam, za dobrobit putnika, da ce sedista moci barem malo da se obore 🙂

Sad cemo videti americku demokratiju na delu.

osim zamaaera u klasteru su i:

(Slovenija)

(BiH)

(Srbija)

Pretplatite se na

DNEVNI BILTEN

– bitno više novosti (svaki dan >15)
– bitno svježije novosti nego na zamaaero
– stiže na vaš e-mail svaki radni dan

Na Dnevni bilten su pretplaćene najveće institucije i zračne luke

Pročitajte više>

POŠALJITE NOVOST

Budite i vi novinar zamaaero!
Ako pošaljete 10 novosti koje objavimo možete postati honorarni suradnik
i pisati za novac!