zamaaero@gmail.com

+385(0)1/3465886

zamaaero@gmail.com | +385(0)1/3465886

Novosti iz svijeta

BREAKING: Embraer odustaje od turbopropa

Iako je izgledalo da je novi turboprop Embraera gotova stvar, a planovi su već prilično odmakli, ipak hladan tuš. Embraer je odlučio odustati od projekta. Kompanija je nakon istraživanja tržišta odlučila da nije pogodno vrijeme za lansiranje nove generacije turbopropa.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Embrear

19 Komentar/a
Najnoviji
Najstariji
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare

Šteta baš. Ulijeniće se ATR

Budućnost leži u ideji iz crtane serije Kremenko gdje će ptice mahati krilima i tako će zrakoplov letjeti. Ovisno o veličini ptice naravno tako će se određivati i broj sjedala.

Ok šteta, ali evo prilike da Dehavilland izbaci konkurentniju verziju Q400 i da ATR izbaci nešto značajno drugačije od 72-600!

Šteta, baš sam se veselio ovom projektu.

i ja…

+1 i od mene. Jedan od projekata koji sam baš jedva čekao da se realizuje. Sa druge strane, u skladu sa trendom novih letelica koje su na baterije ili hidrogen, činjenica je da je rizično sad ulaziti u projekat aviona čiji bi pogon mogao da bude zastareo (ili čak i zabranjen) za nekih 15-30 godina… U svakom slučaju, šteta za sve ljubitelje avijacije.

S druge strane, pozicija motora omogućava ugradnju i drugih vrsta pogona (mlazni, električni prop, varijanta sa hidrogenom) na istu letjelicu, tako da projekat ne mora biti bačen…

Da, nadam se da je tako. Sad sam malo više čitao o tome i zvanično obrazloženje je da imaju trenutno problema sa dobavljačima, a implicira se da je najveći problem motor i da će se projekat ponovo razmotriti za godinu dana. Ako je zaista tako, projekat bi mogao da oživi kada nađu ko će da im pravi motor. Nadam se da će nastaviti rad na njemu.

Da budemo realni, ovo je bio ERJ sa turboprop-om, nije licio na clean sheet design izuzev ako nisu isli na siri fuselage i novo krilo.

Sto se tice pogona na baterije, turboprop bi se mogao zameniti sa elektricinim motorom. Lokacija i tezina baterija bi morala biti projektovana u odnosu na CG, obzirom da mozemo predpostaviti da ce tezina motora biti relativno blizu.
Pogon na hidrogen u turbo-propu bi radio slicno kao i za mlazni otor, jer osnovica je i dalje ista, imate turbinu koja u ovom slucaju vrti osovinu propelera.

I koment za kraj, kada proleti Avanti i dalje se okrecem, jedan od dokaza kako propelerac moze da leti kao mlazni avion.

Izvinjavam se za typo-s, telefon me malo ispravljao 🙁

Harbour Air vec testira DHC Beaver, gde su Beaver Turbo prebacili u Elektricni avion.

Pretplatite se na

DNEVNI BILTEN

– bitno više novosti (svaki dan >15)
– bitno svježije novosti nego na zamaaero
– stiže na vaš e-mail svaki radni dan

Na Dnevni bilten su pretplaćene najveće institucije i zračne luke

Pročitajte više>

POŠALJITE NOVOST

Budite i vi novinar zamaaero!
Ako pošaljete 10 novosti koje objavimo možete postati honorarni suradnik
i pisati za novac!