zamaaero@gmail.com

+385(0)1/3465886

zamaaero@gmail.com | +385(0)1/3465886

Novosti iz svijeta

BREAKING: Ryanair zatvorio bazu u Bruxellesu

I Ryanair je ispunio svoju prijetnju i zatvorio je bazu u Bruxellesu tijekom zime. Baza je imala dva aviona. Kompanija naglašava da bazu zatvara radi visokih taksi, te dodatnih poreza koje je uvela Belgijska vlada. Ipak, Ryanair će operirati 12 linija iz Bruxellesa avionima drugih baza. Deset pilota i 60 kabinaca će dobiti ponude za letove iz drugih baza. Iako je najava da će se baza ponovo otvoriti na proljeće, O’Leary je izjavio da će se vratiti u Bruxelles tek kada se takse smanje. Ryanair je ostvarivao 8% prometa na Bruxellesu.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Ryanair

29 Komentar/a
Najnoviji
Najstariji
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare

Možda su sada trebali letjeti po uvjetima kao i svi drugi, pa vise ne može tako jeftino i bombastično. Možda su vremenom ljudi počeli shvaćati da je Rajan smeće od usluge. Možda ne mogu ucjenjivati lokalnu zajednicu kao u Zadru i u hrpu drugih mjesta. Možda su se posade morale zapaliti na konvencijomalan način u poduzeću registriranom u Belgiji, pa se onda na tebe odnosi Zakon o radu. Prestaješ biti rob, jer imaš svoja prava..

mislite da su se posade morale “zapolsiti”, napislai ste “zapaliti”?

Bravo Anon 12:45.
Bravo!!!

Smeće od usluge? Po čemu?

jeste kad putovali?

Sigurno u BRU suze rone zbog dva aviona Rajana.

Nema sanse da su oni sa dva aviona radili 8% prometa. Dajte se saberite

pa možda ta 2 spomenuta 2 aviona, pa onda avioni iz drugih baza. al u svakom slučaju, BRU se spasio od predatora. Nek Rajan leti Charleroi, pa voli nek izvoli.

Dva aviona iz te baze plus hrpa iz drugih.

Eto im Charleroi pa neka od tamo prevoze tolike putnike. Svi se tuku da lete s njima. Smrad od kompanije. Treba im zabraniti pristup bilo kojem major hubu u EU. Imaju ove seoske aerodrome pa neka s njih lete. To i jeste njihov nivo. Pa neka njih ucjenjuju

I meni se to čini malo pretjeranim. Ako to uzmemo zdravo za gotovo, onda po avionu otpada 4% prometa što bi u zbroju bilo da 25 aviona imaju 100% prometa BRU a što je apsurdno. Vjerojatno je FR imao 8% LCC operacija na BRU.

Svejedno: BRU je u srpnju imao oko 2,2 mil. putnika što bi značilo da je FR sa dva aviona akumulirao oko 175.000 putnika… Malo nevjerojatno…

Da ali najbolji deo ove price je izjava aerodroma koji je jako elegantno spustio njemu zbog odlaska. U fazonu – Koga nema naci ce se vec neko drugi.
Kao da su i oni hteli sto pre da se otkace Ryanair-a sto je potpuno razumljivo.

I MZLZ ce to izjaviti nakon odlaska FR.

Uskoro ce

Je je. Ostala šaka jada letova preko zime. I opet 90% letova 9.99-25 eur. To pokazuje koliko im dobro ide u Zag

Pretplatite se na

DNEVNI BILTEN

– bitno više novosti (svaki dan >15)
– bitno svježije novosti nego na zamaaero
– stiže na vaš e-mail svaki radni dan

Na Dnevni bilten su pretplaćene najveće institucije i zračne luke

Pročitajte više>

POŠALJITE NOVOST

Budite i vi novinar zamaaero!
Ako pošaljete 10 novosti koje objavimo možete postati honorarni suradnik
i pisati za novac!